İlayda Nihal Çetiner: O büyülü gecede resmen parladılar!
18 Ağustos 2019 02:12

İlayda Nihal Çetiner: O büyülü gecede resmen parladılar!

Liverpool ile Chelsea arasında oynanan, penaltılar sonucu 5-4’lük skorla Liverpool’un kazandığı UEFA Süper Kupa final maçını Fransız kadın hakem Stephanie Frappart ve kadın yardımcılar İtalya'dan Manuela Nicolosi ile İrlanda Cumhuriyeti'nden Michelle O'Neill mükemmel bir şekilde yönetmişti.

 

HARİKA CEVAPLAR ALDIK

Kocaeli Bölgesi Kadın Bölgesel Hakemlerimizden İlayda Nihal Çetiner ve Gülsüm Çetin, Kadın Klasman Yardımcı Hakemlerimiz Derya Şanlıtürk ve Tuğba Başkaya ile Kadın İl hakemlerimizden Sevcan Özkar’a, UEFA’nın Frappart atamasının kadın hakem olarak üzerlerinde yarattığı etkiyi sorduk ve harika cevaplar aldık. En güzel cevap ise “Süper Kupa’nın sahibi bir kadınlarız ve tabii ki kadın hakemliği” oldu.

 

MHK’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Açıklamalarında son derece anlamlı mesajlar veren kadın hakemlerimiz, özellikle erkek hegemonyasına sahip futbolun içinde kadının sesinin çok daha gür çıktığını belirttiler ve “Frappart, Dünya hakemliğine umut oldu” dediler. Bizlere bu anlamlı ve örnek olabileceğini düşündüğümüz röportajlar için yardımda bulunan Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Orhan Günen’e, MHK 2. Bölge’ye ve Merkez Hakem Komitesi’ne teşekkür ediyoruz.

 

EŞİTLİKÇİ BİR MESAJ VERİLDİ

2015 Ocak’tan beri hakemlik yapan Kocaeli Bölgesi Kadın C Klasman hakemlerimizden İlayda Nihal Çetiner, Stephanie Frappart ve kadın yardımcı hakemleri hak ettikleri atama ve üstün başarısından kutladı. 26 yaşındaki hakem “UEFA Süper Kupası finaline kadın hakem Stephanie Frappart'ın atanmasından ötürü UEFA'yı ve UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti'yi kutluyorum. Cinsiyet temelli eşitlikçi bir mesajın verilmesi açısından bu atama çok önemli bir atamaydı.

 

 

PARIL PARIL PARLADI

Süper Kupa finali 215 ülkeden canlı yayınlandı. Frappart ve yardımcıları, hem kadın hakemliği adına hem de tüm kadınlar adına çok önemli bir görev üstlendi. Sahada iki dev İngiliz takımı vardı. Harika bir organizasyondu ve bu büyüleyici atmosfer 120 dakika sürdü. Frappart ve yardımcıları bu muhteşem gecede adeta parlayarak bizleri onurlandırdı.

 

18 YIL ÖNCE BİZ YAPMIŞTIK ZATEN

Bu gecenin gerçek kazananı kesinlikle biz kadınlar olduk. Spor ve futbol sahasında cinsiyetin olmadığını bir kez daha görmüş olduk ve hatırladık. Bu atamanın algı kırılması yarattığını da düşünüyorum. Şöyle bir şey de var. Ülkemiz federasyonu, diğer ülke federasyonlarından 18 yıl önce böylesi görevler vermişti. Bizden 19 yıl sonra Almanya, 20 yıl sonra da Fransa Lig 1’de kadın hakemlere görev verdi.

 

Spor41

Güncelleme: 19 Ağustos 2019 11:17
BENZER HABERLER
X