Kupaları aldılar, mangal partisini kaptılar
06 Eylül 2019 14:04

Kupaları aldılar, mangal partisini kaptılar

İstanbul’daki şampiyonada madalyaya boğan İzmitli tenisçileri aileleri mangal partisi ile ödüllendirdi.

 

 

8 KUPA VE MADALYA İLE DÖNDÜLER

İzmit Tenis Kulübü’nün gelecek vaat eden tenisçileri 25-31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Taç Spor Kulübü tesislerinde düzenlenen 9-10 Yaş Yaz Kupası şampiyonasında mücadele etmiş ve adeta tulum çıkarmıştı. Türkiye’nin birçok yerinden 100’den fazla sporcunun katıldığı organizasyonda 13 sporcu ile yer alan İzmit Tenis Kulübü sporcuları tam 8 kupa ve madalya ile İzmit’e döndü.

 

 

ŞAMPİYON DEFNE AKÇAY

Turnuvanın kızlarda şampiyonu Defne Akçay olurken, İzmitli tenisçi Defne Özel farklı bir grubun finalisti oldu. Öte yandan consilation kızlarda Ekin Günesen, Hüma Geçer ve Aylin Ezgi Gündoğdu, consilation erkeklerde Yiğit Pehlivan birinci, kız çiftlerde Ece Naz Gürbüz ve Aylin Ezgi Gündoğdu, çift erkeklerde de Yiğit Pehlivan ve Emir Efe Şanlı da finale kalmıştı.

 

DEFNE AKÇAY

 

ETLERİ PİŞİRDİLER

İstanbul’dan alınlarının akı ile ilimize dönen sporcularımızın velileri, çocuklarının bu başarılarını ödüllendirmek ve aileler arasındaki sosyalleşmeyi de arttırmak için İzmit Tenis Kulübü Tesisleri’nde mangal partisinde bir araya geldi. Tenis antrenörleri Cahit Türker, Ali Yüksel ve Ali Kolburan’ın da yer aldığı etkinlikte kızlarda şampiyon olan 9 yaşındaki Defne Akçay’ın Beden Eğitimi Öğretmeni babası Hüseyin Akçay ile kız çiftlerde final gören Ece Naz Gürbüz’ün iş insanı babası Yasin Gürbüz mangalın başına geçerken, bir birinden leziz etleri pişirdi.

 

 

TÜRKER: YETİŞTİRİYORSUN, AMA?

Madalyaları toplayan sporcuların antrenörü Cahit Türker “Kocaeli’de tenis adına potansiyel var. Bunu daha da yaymaya gayret ediyoruz. İyi bir jenerasyon yakaladık. 14 yaş grubumuzdan çok umutluyuz. 9-11 yaş arası sporcularımız arkadan sağlam geliyor. Ancak hep bir yerde takılıyoruz. Yetenekli sporcular belli bir yaşa geldiği zaman kaygısı güdülüyor ve en verimli spor çağında çocuk spordan uzaklaşıyor. Sen yetiştiriyorsun ama bir anda her şey elinden uçuveriyor.  Bu konu ne yazık ki kanayan bir yara. Tenisi tabana yaymak ve devlet okullarını da işin içine sokmak lazım” ifadelerine yer verdi.

 

Spor41

 

AYLİN EZGİ GÜNDOĞDU

 

EKİN GÜNESEN

 

ECE NAZ GÜRBÜZ VE AYLİN EZGİ GÜNDOĞDU

 

DEFNE ÖZEL

 

ECE NAZ GÜRBÜZ

 

HÜMA GEÇER

 

YAMAN GÖKER

 

YİĞİT PEHLİVAN

Güncelleme: 06 Eylül 2019 14:13
BENZER HABERLER
X