Gölcükspor, kural hatası başvurusunda bulunuyor!
24 Şubat 2020 18:58

Gölcükspor, kural hatası başvurusunda bulunuyor!

3. Lig 3. Grup’ta sahasında Karacabey’e 2-1 mağlup olan Gölcükspor, bitime 3 dakika kala skor 1-1’ken penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu Aykut Çift kullandı. Penaltı vuruşu esnasında kaleci Hasan Kaya sağına uzanarak topu çıkardı. Devam eden pozisyonda soldan verilen pas sonucu Aykut topu ağlara gönderdi.

 

GÖRÜNTÜLERDE KALECİ İHLALİ NET ŞEKİLDE BELLİ OLUYOR

Maçın Samsun Bölgesi Hakemi Gökhan Özbulut ağlara giden topun ardından düdüğünü çaldı ve yardımcısı Kerem Kalkan’ın uyarısı ile ilk başta ofsayt kararına hükmetti. Ancak sonraki ifadesinde Gölcüksporlu futbolcunun ihlali nedeni ile golün sayılmadığını belirttiği öğrenildi. Kaleci Hasan Kaya’nın Aykut’un kullandığı penaltı vuruşu esnasında çizgi ihlali yaptığı hem kamera hem de fotoğraflarda net bir şekilde görülüyor.

 

GÖLCÜKSPOR TARAFI “VURUŞ TEKRAR EDİLMELİ” DİYOR

Kurala göre penaltı vuruşu esnasında kalecinin bir ayağının çizgiye temas etmesi gerekiyor. Ancak yardımcı hakem bunu kaçırıyor bayrağını çekiyor. Oyun endirekt serbest vuruş ile başlıyor. Görüntülerde pozisyonun ofsayt olmadığı da belli oluyor. Bunlara göre penaltı vuruşu tekrarı bekleyen Gölcükspor tarafının kural hatası başvurusunun ardından nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor. Kırmızı Siyahlıların yarın (Salı) saat 12.00'ye kadar TFF'ye resmi başvuruşunu yapması gerekiyor. 

 

Spor41 - ÖZEL

Güncelleme: 24 Şubat 2020 19:04
BENZER HABERLER
X