Ergun Ortakcı: Kocaelispor 2. Lig’i de transit geçer!
24 Nisan 2020 17:00

Ergun Ortakcı: Kocaelispor 2. Lig’i de transit geçer!

Kocaelispor’un eski teknik adamlarından Ergun Ortakcı, Spor41’in sorularını yanıtladı. Yeşil Siyahlı kulübe Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu yaşatan, oynattığı futbolla her kesimin takdirini kazanan deneyimli teknik adam, Kocaelispor’un yeni yaşını kutlarken, takımın 2. Lig’den de beklemeden üst lige çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

 

BAHÇEDE KOMŞULARIMLA SOHBET EDİYORUM

Bundan tam 4 yıl önce, 24 Nisan 2016’da Eskişehir Atatürk Stadı’nda Sultangazispor’u 2-0 mağlup ederek 3. Lig’e yükselen Kocaelispor’un şampiyonluğundaki mimarlarından Teknik Direktör Ergun Ortakcı samimi açıklamalar yaptı. Sözlerine Covid-19 salgını ile başlayan Ortakcı şu ifadelere yer verdi: Tüm dünya bir bilinmeze karşı bir savaş veriyor. Herkes hayatını kısıtladı. Vefatlarımız var. Allah rahmet eylesin. Hastalarımıza acil şifa diliyorum. Ben de sabah 10 gibi kalkıyorum. Oturduğumuz sitenin bahçesinde bir kaç komşumla sosyal mesafemize dikkat ederek sohbet ediyorum. 4-5 gibi eve çıkıyorum. Filmdi, diziydi, maçtı derken zaman geçiriyorum.

 

 

NASİP DEĞİLMİŞ

Kocaelispor’da hep birlikte güzel bir sezonu geride bıraktık. İlla ki ufak tefek şeyler oldu ama teknik adamlık kariyerimde çalıştığım en kıymetli ve en özel takımdı. İyi ve güçlü futbolcularla birlikte haklı bir başarı elde edildi. Devam edebilir miydim? Olabilirdi tabii ki. Sezon sonrasını çok anlatmaya lüzum yok. Yaşandı, bitti. Nasip değilmiş diyelim ve geçelim. Kocaelispor’da iyi futbolcularla çalıştım. Burak Süleyman, Mesut, Sefa çok özel yetenekler. Bana, Sefa için “Koşmaz, adım atmaz. Topu kaybettikten sonra seyreder” yazılıydı. Buna benzer şeyler Burak Süleyman için de söylendi. Söz meclisten dışarı -At sahibine göre kişner- derler. İkisinin de koşu tempolarından çok memnundum ve bu anlamda hiçbir sorun yaşamadım.

 

 

GÖKDENİZ SÜPER LİG’DE OYNAR, AMA?

Gökdeniz’i çok detaylı tanımıyorum. Ama sezgisi, maç içi devamlığı yüksek. Kaliteli bir futbolcu olduğu kanaatindeyim. Ben de Amasya’dayken Beykoz’dan genç bir futbolcu getirmiştim. Adı Umutcan. Sağ açık oyuncusu. Şu an BAL’da Kahta 02’de forma giyiyor. Maç içi devamlılığı yüksek, çok süratli. Oyunu bırakmıyor. Gökdeniz’in stili de Umutcan’ın ki gibi. Gökdeniz çok iyi bir transfer yaptı. Bir anda 3 basamak yukarıda, Süper Lig seviyesindeki bir takımla anlaştı. Süper Lig’de oynar mı? Bu aslında nedir biliyor musunuz? Frekans işidir. Çalıştığı hoca ile o birliktelik sağlanır, hocası da ona yardımcı olur ve güvenirse neden olmasın. Henüz 2001’li. Milli de oldu. Ama bana kalsa daha iyi pişmesi için 2. Lig’deki Kocaelispor’da oynamalı.

 

 

BURALAR KOCAELİ HALKINI KESMEZ

Bu sezon çok daha ivmelenmiş, kalitesi artmış bir takımla şampiyonluk geldi. “Şampiyon oldu” diyorum çünkü kalan 5 maçta bu takım 1 puan alacaktır illa ki. Yönetimi, Engin hocamı, Selahaddin hocamı, futbolcu grubunu, kulüp personelini, cefakar taraftarı ve basını kutluyorum. Kocaeli basını çok farklı. Benim çalıştığım dönemde de kulüp amatörde olsa bile antrenman kaçırmıyor, deplasmanlarda yer alıyorlardı. Gazetelerinin ilk sayfalarında Kocaelispor hep vardı. Kocaeli halkı futbolu sevdiği gibi biliyor da. Dahası Kocaelisporluluk bilinci de fazlası ile var. Camia uzun süredir bu günlerin hasretini çekti. Ki buralar Kocaeli’yi kesmez. İnanıyorum ki Kocaeli’deki o ateş sönmeyecek. Güngören maçında da stadın nasıl yandığını hep birlikle izlemiştik. O görüntü karşısında "Sana hiç bir şey olmaz Kocaelispor" dedim. 

 

 

SÜPER LİG’DE OYNUYOR DİYEREK TRANSFER YAPILMAMALI

Bu şehrin üst liglerde temsil edilmemesi için hiçbir neden yok. Ancak futbol işi şakaya gelmez. Başarıda kadro yapılanması belirleyici oluyor. Ligine göre futbolcu bulmak bu anlamda çok önemli. Yani “1. Lig’de oynuyor, Süper Lig’de oynuyor” diye futbolcu alınmamalı. Kuvvetli ve teknik futbolcu tercihleri ön plana çıkmalı. 2. Lig’de tecrübeli, hareketli ve çabuk isimler skoru belirliyor. Üst lige çıkan kadronun olabildiğince muhafaza edilmesi bu süreçte önemli. Virüs salgını her şeyi allak bullak etti. Belli ki futbol organizasyonlarında takvim çok sıkışacak. Bu telaşe içinde takımını erken kuran kulüpler bir adım öne çıkacak. Bunlar sağlandığında Kocaelispor 2. Lig’i de transit geçer.

 

 

AYIP OLUR!

Gelecek olan futbolcu da çok şanslı. Yüzdelik dilime vurduğumuzda Türkiye’deki futbolcuların yüzde kaçı 35 bin taraftar karşısında forma giydi? Hodri Meydan taraftarını çok seviyorum. Çalıştığım takımlar içinde en donanımlı ve kaliteli taraftar onlar. Bir haberde okudum. 33 bin kişilik stadı, kapasitesinden fazla doldurduğu için Kocaelispor’a ceza verildi. Ulusal bir TV kanalında yayınlanan Karşıyaka maçında stada 35 bin kişi gidiyorsa, buna fazla bir yorum getirmemek lazım. Ayıp olur!

 

 

ANTALYA FİKRİ İDEAL GİBİ DURUYOR

Liglerin oynanacağına kesin gözü ile bakıyorum. UEFA açıklamayı yaptı ve ülke federasyonlarına -En geç 3 Ağustos’a kadar liglerinizi bitirin- dedi. Liglerin belli bir yerde toplanıp oynanması gündemde. Bence yerinde bir uygulama olabilir. Ancak sıcaklık sorunu yaşanabilir. Liglerin Türkiye’nin belli bölgelerine bölünerek oynanması formülü de konuşulabilir. Atıyorum Süper Lig İstanbul, 1. Lig Ankara, 2. Lig ve 3. Lig İzmir, Antalya gibi. Belki de kimi doğu illeri. Sivas, Kayseri, Erzurum da işin içinde olabilir.

 

 

KATAR’A GİDİLECEKSE KULÜPLERE ÇOK PARA VERİLMELİ

Süper Lig kulüplerinin ligi Katar’da bitirme önerisi de gündemde. Ama bunun için mali krizdeki kulüplere de çok iyi para vermen, takımları en az 1 ay önceden Katar’a götürmen ve futbolcuları iklime alıştırman lazım. Galiba Katar’daki statların tamamında soğutma özellikleri de var. Katarlılar için de ileri bir tarihe ertelenmezse 2022’deki Dünya şampiyonası öncesi statları provadan geçer. Tabii ki Katar’ı kabul etmeyenler de çıkabilir. Bu böyle olmayacaksa Katar’a gitmek yerine al her türlü sağlık önlemini, oynat Antalya’da Alanya’da olsun bitsin. Finaller için de İstanbul, Ankara’ya gel.

 

 

İYİ Kİ DOĞDUN KOCAELİSPOR

24 Nisan’ın önemi çok fazla. Bizim şampiyonluğumuz Kocaelispor’un şanlı tarihinde küçük bir tebessümden ibaret. Bugün Kocaelispor’un doğum günü. Kocaelispor iyi ki doğdu ve iyi ki futbolun içinde böyle bir kulüp var. Eski günlerine bir an önce kavuşması dileği ile… Kocaeli’deki tüm dostlarımıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Basında da çok değerli kardeşlerim, arkadaşlarım, büyüklerim var. İnşallah onlarla birlikte daha önce gitmediğim Kocaeli Stadı’nda bir maç izlerim.

 

Güzel bir sohbetti. Benim için de iyi oldu. Spor41’e teşekkür ederim.

 

Güncelleme: 24 Nisan 2020 17:16
X