Manisa’yı imha planları!!!
02 Şubat 2021 13:56

Manisa’yı imha planları!!!

Manisa Futbol Kulübü bir birinden tehlikeli silahlara sahip. Savunmadan çok hızlı çıkan ve belli bir oyun düzenin sahip olan siyah beyazlıları devirmek için neler yapmalıyız? İşte bu sorunun madde madde cevapları…

 

1-Rakibin savunma bekleri ataklara çok çıkıyor

Stoperleri de boş buldukları mesafeleri topla kat ediyor ve rakip yarı alana kadar sokuluyor. Çok adamla hızlı setler yapabilen Manisa’da savunma çıkışlarına elimizden geldiği kadar izin vermememiz gerekiyor.

 

2-Sertaç Çam…

Takımın en etkili ismi… 18 lig maçında 9 gol attı, 12 de asist yaptı. Son derece sinir bozan bir isim… Yerinde hiç durmuyor. Bu isme kesinlikle özel önlem şart.

 

3- Çabuk oynamak ve çabuk düşünmek zorundayız

Mustafa Reşit hocanın da antrenmanlardaki talimatları bu yönde. Takımımızda kilit isim tabii ki Burak Süleyman. Ancak Burak’ın, Sarıyer maçındaki gibi karşısında bekleyen bir takım olmayacak. Rakip sürekli arayışta ve hızlı oyun amacı güdüyor. Kocaelispor adına çabuk düşünmek, çabuk ve net oynamak, ayrıca hızlı çıkışlar kilit faktör.  Kocaelispor’da tüm futbolcular Burak'ı korumaya almalı. Özellikle ön liberolar. Çünkü rakip Burak'ı yıpratacak. Takım olarak Burak’a alan yaratmalıyız.

 

4- Kenar toplar hayli kritik...

Manisa kalecisinin bu konuda zaafları var. Her duran topta en iyi şekilde konsantre olmalıyız ve kenardan atılacak olan toplara cesurca yüklenmeliyiz.

 

5-Savunma beklerimizi yalnız bırakmamalıyız

Kanat forvetleri çok etkili. Benhur ve Batuhan'ın yardım seviyesi çok kritik. Kısacası sağ ve sol bekleri yalnız bırakamayız. Gol yersek de asla dağılmamalıyız. Yere sağlam basmalı, dikkatimizi toptan başka hiçbir yere vermemeliyiz.

 

6-Ön liberoların maçı…

Mesut, Murat Cem, Yılmaz Özeren, kim 6 numarada süre alırsa ileri ve geri çalışmak, her zamankinden daha fazla koşmak zorundalar. Rakibin orta sahadaki iki beyni… Emir Alagöz ve Nizamettin Çalışkan... Bu futbolcuları merkezde asla rahat bırakmamalıyız. Aksi halde topu rahat bir şekilde üçüncü bölgeye taşıyabilirler.

 

7-Zahit Fındık, Okan Eken, Kemal Rüzgar…

Sürekli ceza sahasını karıştırıyor, kendisini unutturuyor. Sertaç ile sokuldukları zaman Zahit'e de mesafe bırakmamamız gerekiyor. Bu arada Emir ve Zahit ile 3'er yıllık daha anlaşma yapılacak. Okan Eken… Ceza sahasında hareketli olacak. Kenar organizasyonların bitirişlerini ekseri yerden yapıyorlar. Stoperlerimizin hamle zamanlaması ve sezgileri üst seviyede olmalı. Yeni transfer Kemal Rüzgar da süratli ve kolay adam eksiltiyor. Açı vermemeli, şut imkanı tanımamalıyız.

 

8-Toparlamak gerekirse

Emir - Nizamettin'e yakın oyna, süratli kanat oyuncularını kaçırma, kenar ve duran topları iyi kullan, merkezi kontrolünde tut, kontra atak yapmalarına engel ol, hızlı düşün, hızlı oyna... KOCAELİSPOR gibi ol... 3 puan senin!

 

Spor41 – ANALİZ HABER

Güncelleme: 02 Şubat 2021 14:06
YORUMLAR
  • Toplam 2 yorum
Karahan 15:01 - 03 Şubat 2021

Sertaç camı tutamadık, çok mu zordu önlem almak maci alan adam oldu bir gol 1 asist oysaki söylemiştik kilit adam olduğunu.

0 Beğenmedim
Karahan 14:50 - 02 Şubat 2021

Evet dikkat edilmesi gereken tek isim sertaç çam bütün oyun onun üzerine kuruluyor uzun toplarla buluşması sağlanıyor oda çok hızlı hemen hemen hep aynı taktiği kullanıyorlar onu kilitledikmi işin yarısını hallederiz gerisini biz hallederiz Allah yardımcımız olsun herkesin çok koşması mücadele etmesi gerekiyir zor mac olacak ama biz zoru severiz Manisayı sahamızda gömeceğiz sil baştan başladık herşeye bu galibiyetle dengeleri değiştirebiliriz az hata yapan maçı alır futbol şansı bizimle olsun .

1 Beğenmedim
BENZER HABERLER
X