Kartepe’de voleybol zirve yaptı!
30 Kasım 2018 14:17

Kartepe’de voleybol zirve yaptı!

TV 262’de her Pazartesi akşamı canlı olarak yayınlanan ve spor muhabirimiz Erdem Övüç’ün hazırlayıp sunduğu Spor41 programına katılan Kartepe Belediyespor Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Gürhan Öztürk, hedeflerinin 1. Lig olduğunu ifade etti. Öztürk, Kartepe’ye voleybol kimliği kazandırmaya başladıklarını da belirtirken, hedeflerinin 1. Lig olduğunu ifade etti.

 

DOÇ. DR. LEVENT ATALI HOCAM ATEŞİ YAKTI

Gürhan Öztürk takımın kuruluş aşamasını ve bu sezonki hedeflerini şu şekilde aktardı: Hergeleci İbrahim Spor Salonu’nun inşası bittikten sonra Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in danışmanı Doç. Dr. Levent Atalı bey Kartepe’de salon sporları ile ilgili bir ihtiyacın olduğunu başkanımız ile paylaştı. Spora, kültüre ve sosyal faaliyetlere her zaman destek veren Hüseyin başkanımız “Güzel bir oluşum sağlayalım” deyince kolları sıvadık.

 

İLK MAÇIMIZDA 50 KİŞİYDİK, ŞİMDİ SALONUMUZ DOLUYOR

Geçen yıl çalışmalara başladık ve bölgesel lig takımımızı da devreye soktuk. Alt yapıda 30 sporcumuz var. Diğer yandan 2. Lig için iyi bir takım hayata geçirdik ve sporcu anlamında lige doğru kişilerle başladık. Çok şükür her şey iyi gidiyor. Voleybol ile ilgili Kartepe’de inanılmaz bir coşku var. Hem veliler hem de sporcular bu spora çok destek veriyor. İlk maçımızda 50 kişi vardı ancak şu an maçlarımızda salonu dolduruyoruz.

 

TALEP PATLAMASI YAŞANDI

Salon sporları uzun soluklu bir çalışma istiyor ve sporcular kolay yetişmiyor.         Üst takım iyi de gidince voleybola adeta talep patlaması yaşandı. Voleybolda okul sporlarında önceden Kartepe’den 2 okul katılım sağlardı, şimdiki rakam 12’ye çıktı. O anlamda önemli işler başardığımızı düşünüyorum. Tabii ki belediye başkanımızın, başkan vekillilerimizin, kurum çalışanlarımızın, Levent hocamızın desteği ile bunları başarıyoruz.

 

Gürhan, doğru isimlerle ve oyuncu grubu ile yaptıkları çalışmaların karşılığını aldıklarını belirtti.

 

YOLUMUZ UZUN

Takımımız Kartepe’ye ayrı bir hava getirdi. Burada küçük sporcular da takımı rol model olarak alıyor. Amacımız 1. Lig. Yolumuz uzun. Ziraat Bankası’nın üst ligde takımı olduğu için onlar sıralama dışında kalacak. Şu an grupta gizli lideriz. 1. Lig yolu şöyle… Önce grupta ilk 2’ye gireceksiniz, ardından 4’erli 4 gruptan toplam 16 takım yarı finallere gidecek. Burada da ilk 2’ye girmek ve final grubuna kalmak zorundasınız. 8 takım da kendi içinde 2’ye bölünecek ve 4’erli 2 grupta ilk 2’ye girecek olan takımlar 1. Lig’e yükselecek.

 

PASÖR ÇAPRAZI VE ORTA OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ

9 maçta sadece 1 maç kaybettik. Rakibimiz Akyazı’ydı ve burada en iyi oyuncumuz sakatlandı. O’nun durumu motivasyonumuzu da olumsuz etkiledi ve rakibimize 3-2 mağlup olduk. Takıma takviye yapmak istiyoruz. Bu konuyu başkanımız ile de konuştuk. Devre arasında takıma uyumlu, pasör çaprazı ve orta oyuncu almamız lazım çünkü bu bölgelerde alternatiflerimiz yok.

 

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu istediğimizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirirsek 1. Lig için iddiamız daha da artar. Tekrardan Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e, başkan yardımcılarımız Abdullah Yılmaz ve Murat Sabri Çakır’a, Kartepe Sosyal İşler Müdürümüz Mehmet Ay’a, kulüp ile bir arada çalıştığımız Hacı Ağdaş ve Şeref Akbalık ile Kartepe halkına çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 

Güncelleme: 30 Kasım 2018 18:09
BENZER HABERLER
X