SÜPER LİG’E HOŞGELDİN İZMİT! “83-75”
14 Ekim 2018 16:31

SÜPER LİG’E HOŞGELDİN İZMİT! “83-75”

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz İzmit Belediyespor sezonun ilk maçında Adana Gündoğdu Basketbol ile karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan tarihi maçı İzmit Belediyespor 83-75 kazandı ve İzmit yıllar sonra Süper Lig’de galibiyet sevinci yaşadı.

HIZLI BAŞLADIK

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maça İzmit Belediyespor Kaptan Ceyda, Gizem, Melike, Mosby ve White 5’i ile başladı. Karşılaşmaya etkili başlayan İzmit Belediyespor Marina’nın sayıları ile 5-0 öne geçti. Adana ekibinde Nur Nihan ve Louren sayılar bulsa da Marina’ya Gizem, Birleşik Amerikalı White, Rus pivot Marina destek verdi. İlk 10 dakikada İzmit ekibinde White 8, Gizem ile Marina da 7’şer sayı attı.

 

 

İKİNCİ ÇEYREKTE YAKALADILAR

İlk çeyreği İzmit Belediye 24-15 önde tamamladı ve ikinci çeyreğe de Gizem’in 4 sayısı ile başladı. Farkı bir ara 13 sayıya kadar çıkaran İzmit, rakibinin dış şutlarına engel olamadı ve ikinci çeyrekte, Nur Nihan, Manolya ile Louren’in 3’lükleri ile fark kapandı, Nur Nihan’ın basket faulü ile de devrenin bitimine 2.22 kala Adana ekibi maçta 33-31 öne geçti. Marina ve Mosby ile sayılar bulan İzmit ekibi karşısında Adana temsilcisi Manolya ve Gabriela ile sayılar bulunca Çukurova temsilcisi ilk yarıyı 38-37 önde tamamladı.

 

 

KARŞILIKLI BASKETLER

Üçüncü 10 dakikalık dilimde karşılıklı basketler vardı. İzmit’te Gizem ve White müthiş işler yaparken, Adana’da pota altında Gabriela üst üste sayılar buldu. Zeynep’in şutunu risk eden İzmit, bu sporcudan 3’lük sayı yerken, üçüncü çeyreğin son saniyesinde White’nin üç sayılık basketi ile son çeyreğe 58-55 önde girdi. Öte yandan maçın yıldızı Latanya Chantella White’nin bu çeyrekte Gabriela’ya yaptığı olağan üstü blok ayakta alkışlandı.

 

 

MVP WHITE’TEN 31 SAYI!

Maçtaki çekişme son çeyrekte de sürdü. İzmit’te White akıl almaz bir bireysel performansına devam etti. Son periyotta farkı açan ekibimiz rakibini yanına yanaştırmadı ve mücadeleyi 83-75 kazanarak “Tarihi” Süper Lig maçını kazanmasını bildi. Temsilcimizde kariyer maçlarından birisini çıkaran White 31 sayı 7 ribaunt ve 5 asist ile oynadı. Oyun kurucu Gizem 22 sayı ile maçın öne çıkan isimlerinden oldu. Maça iyi başlayan Rus pivot Marina Baş da 15 sayı 6 ribaunt ile ciddi bir katkı sunarken, Mosby de 7 sayılık bir üretim sağladı. Konuk ekipte ise Gabriela’nın 19, Nur Nihan’ın da 17 sayısı takımı için yeterli olmadı.

 

 

ÖZTÜRK, GALİBİYETİ İZMİT’E HEDİYE ETTİ

Karşılaşmayı İzmit Belediyesi Başkan Vekili Güray Oruç, İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Muhammed Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Metin Çimli, Gençlik Hizmetleri Okul Sporları Şube Müdürü Turgay Bulut, Gündoğdu Adana Basketbol Başkanı Mehmet Işıkay, Asbaşkan İbrahim Avcı, çok sayıda spor adamı ve basketbol sever izledi. Başkan Öztürk maçın ardından “Müthiş bir galibiyet elde ettik. Devamı gelecek inşallah. Zaferi İzmit halkına armağan ediyoruz” diye konuştu. Temsilcimiz ikinci maçını Cumartesi günü Galatasaray ile deplasmanda oynayacak ve karşılaşma 13.00’te başlayacak.

 

Spor41

 

 

İZMİT BELEDİYESPOR: 83

ADANA GÜNDOĞDU:75

SALON: İzmit Atatürk

HAKEMLER: Murat Ciner***, Orhan Çağrı Hekimoğlu***, Nazlı Çisil Güngör***

İZMİT BELEDİYESPOR: Melek Yusufoğlu**(2) Ferda Yıldız*, Latanya Chantella White**** (31), Tyrone Bernice Mosby**(7), Melike Bakırcıoğlu**(7) Marina Baş*** (15), Emel Sığırcı* (2), Gizem Yavuz**** (22), Sina Ülbe, Nazlıcan Ölçek* (4) Ceyda Sinan Kozluca* (4)

GÜNDOĞDU ADANA BASKETBOL: Brittanny La Tanya Boyd*** (9) Nur Nihan Dabakoğlu**** (17), Manolya Kurtulmuş** (5) Gabriela Marginean*** (19), Zeynep Öykü Kalbisağde** (5),  Lucie Melek Bouthors, Deniz Çatalbaş, Olesia Malashenko** (7), Sevgi Tonguç, Lauren Rochelle Ervin***(13)

 

PERİYOD SKORLARI

  1. PERİYOD: 24-15
  2. PERİYOD: 37-38
  3. PERİYOD: 58-55

MAÇ SONUCU: 83-75

 

 

 

Güncelleme: 14 Ekim 2018 16:48
BENZER HABERLER
X