Stephanie Frappart kadın hakemlerin umudu oldu

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile UEFA Kupası şampiyonu Chelsea, UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. İstanbul Vodafone Park’ta oynanan, normal süresi 1-1, uzatmaları da 2-2 sona eren zorlu karşılaşmayı Liverpool penaltılar sonucu 5-4 kazanarak Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

18 Ağustos 2019 Pazar 01:57

 

FİNALİN ÖNÜNE GEÇEN OLAY

Bu karşılaşmada finalin de önüne geçen olay zorlu maçı kadın hakemlerin yönetmesi oldu.  Fransız kadın hakem Stephanie Frappart ve yardımcıları İtalya'dan Manuela Nicolosi ile İrlanda Cumhuriyeti'nden Michelle O'Neill, Süper Kupa finalinde mükemmel bir yönetim göstererek hem UEFA’nın yüzünü güldürdü, hem de kadın hakemlerin de bu seviyelerde maç yönetebileceğini ortaya koydu.

 

 

 

HARİKA BİR ATAMA

Yapılan atamayı ilimizin Kocaeli Bölgesi’nin kadın hakemlerinden yorumlamasını istedik. Ortak görüş net. “UEFA’dan Rosetti’den harika bir atama. Bir kadın hakemin Süper Kupa finali yönetmesi, yardımcılarının da kadın olması umudumuz oldu. Şimdi antrenmanlarımıza daha hevesli ve inanarak çıkıyoruz” dediler. Verilen röportajlar için gerekli iznin alınmasını sağlayan Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Orhan Günen’e, MHK 2. Bölge’ye ve Merkez Hakem Komitesi’ne teşekkür ediyoruz.

 

Spor41

 

Kocaeli Bölgesi’nin başarılı kadın hakemlerine Stephanie Frappart ve yardımcılarının atanmasının üzerlerindeki etkiyi sorduk. “Lale Orta, Seçim Demirel, Dilan Deniz Gökçek gibi, Frappart da bir kadın hakemlerin özgüvenini arttırdı” dediler.

DİĞER HABERLER