Organize İşler filminde Müslüm karakterini canlandıran Cem Yılmaz’ın hafızalara kazınmış, dillere pelesenk olmuş çok güzel bir sözü var.
Video kamera ne kadar güzel bir icat değil mi ?
Gerçekten dün akşam (Perşembe) onu bir kez daha gördük.
Ben sosyal medyada genelde futbolla alakalı tüm sayfaları takip ederim.
Birçok sayfa Maçkolik görsellerini alarak Kocaeli 1. Amatör Play-Off Ligi maçlarında yaşanan 90+ gollerini “Mucize” olarak paylaşmış.
Futbol şöyle güzel, böyle muhteşem diye de eklemiş!
Yani topun yuvarlak olduğundan, her an her şeyin olabileceğinden demler vurulmuş.
90. dakikaya geride giren takımların kazanabileceğinden, uzatmalarda öne geçenlerin kaybedebileceğinden bahsedilmiş.
Ve -Futbol bu yüzden çok güzel- denmiş.
Çerkeşli - Başaran maçından görüntü bulamadım, elinde görüntü olan varsa lütfen paylaşsın.
Beraberliğin iki takıma da yaramadığı maçta skor 1-1 devam ederken 90+4’de Çerkeşli 2-1 öne geçiyor.
90+8’de maç 2-2 oluyor, 90+10’da 3-2 öne geçen Çerkeşlispor, Süper Amatör Lig vizesi alıyor.
Şimdi burada bir şey var mıdır yok mudur bilmiyorum, videolar gelirse izlemek lazım.
Ama bana çok normal gelmediğini söyleyebilirim.
Zaten Esentepe Stadı'ndaki maçı izleyenler de benzer mevzuların olduğunu ve iki takımın da diğer maçın skoruna göre şekil aldığını ifade etti.
-Kocaeli’de yeterince tiyatro faaliyeti düzenlenmiyor- diyenler utanır mı bilmem ama tiyatral yeteneği olmayan bir grup oyuncunun kötü bir tiyatro oyununa maruz kaldık dün akşam!
Ben izlerken utandım ama belli ki orada olanlar pek utanmamış.
Hekem efendi de en önden izlemiş.
Bu sahnede onun rolü var mıydı bilmiyorum ama kötü bir izleyici olduğu kesin.
Hep birlikte Kocaeli Amatör Ligi’ni rezil ettiler!
En başında 1. Amatör Lig’de yakın ilçelerin aynı grupta olmasının iyi olacağından, maliyetlerden vs bahsettiğim bir yazı yazmıştım.
Hala aynı yerdeyim… Karamürsel ve Gölcük takımlarıyla Çayırova ve Gebze takımlarının aynı grupta olup maç günlerinde tam günlerinin boşa gitmesini kabul etmediğimi belirtmiştim.
Play-Off sistemi de bence çok kötü kurgulanmış.
Dünyada kabul gören sistem final maçı uygulamasıdır.
1. Amatör için uygulan “Tek devreli lig” usulünde herkes kendi kaderini değil başka takımların da kaderini belirleyeceği için bana göre bu bakış açısı adil bir sonuç doğurmaz.
Akşam hepimiz buna tanıklık ettik.
Ama dünkü sonuçların benim nazarımda hiçbir hükmü yok.
Muhtemelen bu iş Ankara’ya taşınacak. Zaten olayları tüm Türkiye gördü çünkü.
Ne yazık ki KASKF de bu sistemde bu işlerin önünü açık bırakmış.
Maçlar öncesinde endişelerimizin haklı çıkması beni gerçekten çok üzdü.
Örnek vereyim… Bölgesel Amatör Lig’in Play-Off sistemi kurgulansa bu olayların hiç birini görmezdik.
6 takımın Süper Amatör Lig’e çıkacağı 1. Amatör Lig’de 4 birinci direk çıktı.
Bu tamam…
ile 3. olan takımlar 2. olan takımların sahasında, tek maç eleme oynardı.Kazanan takımlar 2. olan takımın sahasında yarı final oynardı.
Onları kazanan 4 takım ise kura usulü tarafsız sahada tek maç 2 final oynardı.
Kazanan iki takım da oradan çıkardı.
Yine farklı bir öneri… 4’erli 2 gruba ayırdığın takımları kendi içlerinde yarı final ve final olarak derlerdin. Buna benzer çok örnek yaşamıştık.
Ancak gruptaki ilk iki maçlarda takımlar birbirini yendiği ve hepsi 3’er puanla sıralandığı için “Maç içi skor değişkenlikleri nedeni ile” bana yar olmayan ona da olmasın denildi.
Çok üzgünüm ki, Play-Off maçları şaibeye maruz kalmış, maçların üzerine karabulutlar çökmüştür.
Keşke bu konular şüphelere, kirli işlere fırsat vermeyecek şekilde kurgulanmış olsaydı.
Kulüpler de, özellikle şu zamanda başlarına neler gelebileceğini hesap ederek hareket etmelilerdi.
Burada bence parlayan kulüp diğer grupta yer alan Hereke Yıldız ve hocası Fahri Denli olmuştur. Kendi adıma onları da adam gibi mücadele ettikleri için kutlıyorum.
Velhasılı dün akşamki maçlar daha çok konuşulur, muhtemelen ciddi kararlar da alınır.
Gelişmeleri takip edeceğiz. Futbol İl Temsilcimiz Mithat Ağa’nın süreci çok iyi yürütmesi gerekiyor. Öyle de olacaktır. Çünkü ülke şu an bizi yani Kocaeli’yi konuşuyor.
Futbolun içinde olan, Kocaeli futbolunu takip eden ve ilimiz futbolunun gelişmesi için emek veren birisi olarak çok üzüldüm ve utandım.
Yakışmadı!
Bu mevzular da herkese ders olsun!
Nokta Gazetesi – Arda Musaoğlu