Milli gururumuz Nesrin Baş, U-20 Avrupa Dünya Şampiyonu Bağımsız Sporcu Alina Shevchenko’yu 10-0 yenerek 3. kez U-23 dünya şampiyonu olarak tarih yazdı.
KARİYERİNİN BEŞİNCİ MADALYASI
U-23 kategorisinde üst üste 4. kez finale çıkan Nesrin Baş, bu süreçte 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak dünyada bir ilke imza attı. Ayrıca büyüklerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan milli güreşçimiz, bu zaferle birlikte kariyerinin 5. dünya madalyasını elde etti.
RAKİPLERİNE NEFES ALDIRMADI
Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen U-23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Nesrin Baş, finalde rakibi Alina Shevchenko’yu 10-0 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu! Turnuvaya fırtına gibi başlayan Nesrin Baş, ilk turda Polonyalı Karolina Domaszuk’u 11-0 teknik üstünlükle devirdi.
FİNALİ GÜLE OYNAYA KAZANDI
Altın kızımız çeyrek finalde Alman Gerda Barth’ı 8-1 öndeyken tuşla, yarı finalde ise Kırgız Gülnura Tashtenbekova’yı 8-6 mağlup ederek finale yükselmişti. 2025 U-*23 Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından dünya şampiyonluğu da kazanan milli sporcu, bu zaferle kariyerindeki 5. dünya madalyasını elde etti. Baş, U-23 seviyesinde üst üste dördüncü kez Dünya Finali’ne çıkarak Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı.