Türkiye Kürek Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Deniz Küreği Türkiye Kupası Yarışları Sakarya Sapanca Gölü Kırkpınar mevkiinde yapıldı. İlimizin başarılı kürek takımı İzmit Sümerspor yarışlara damga vurdu. Sümerspor, Deniz Küreği U-19 Kadınlar ve Deniz Küreği Kadınlarda birinci, Deniz Küreği U-19 Erkekler kategorisinde de ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.
ORGANİZASYONA İLGİ YOĞUNDU
Sapanca Gölü'nün Kırkpınar mevkiinde eleme yarışlarının yapıldığı organizasyonun ikinci gününde sporcular, master mix, master kadın-erkek, 19 yaş altı kadın ve erkek kategorilerinde mücadele etti. Dereceye girmek için kıyasıya mücadele eden sporculara, arkadaşları ve yakınları sahil şeridinden destek verdi. Sporseverler de yarışları ilgiyle takip etti.
İŞSEVEN ÇOK MEMNUN
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, deniz küreğinde 10 yıl içerisinde çok yol kat edildiğini belirtti. Türkiye'nin bu branşta ilk kez Caddebostan Sahili'nde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda yer aldığını aktaran İşseven "O günden bugüne muazzam hızla, büyük bir deniz küreği ailesi oluştu. 26 kulüpten 650 katılım var. Bu katılım önümüzdeki günlerde daha da fazlalaşacak." diye konuştu. İşseven, deniz küreğinin ilerleyen yıllarda olimpik branş kabul edileceğini ve Türk Milli Takımı olarak uluslararası yarışmalarda önlerinin açık olacağına inandığını dile getirdi.
SONUÇLAR
DENİZ KÜREĞİ KADINLAR
1.İzmit Sümerspor
2.Sinop Gençlik ve Spor
3.Altınboynuz
DENİZ KÜREĞİ U-19 KADINLAR
1.İzmit Sümerspor
2.İznik Spor
3.Altınboynuz
DENİZ KÜREĞİ U-19 ERKEKLER
1.Van Edremit
2.İzmit Sümerspor
3.İznik Spor
DENİZ KÜREĞİ KADINLAR
1.Altınboynuz
2.Şişecam Çayırova
3.İstanbul Kürek