Körfez’in iki yakası bir araya geldi!

Kocaeli’nin iki yakasını ilk kez bir araya getiren, Değirmendere ile Derince arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda 2.622 metrelik parkuru Onur Şeker birinci tamamladı.

24 Temmuz 2022 Pazar 16:39

 

İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Gölcük Belediyesi, Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Kocaeli için bir ilk gerçekleştirildi. Körfez’in iki yakası ilk kez düzenlenen olan Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları ile bir araya geldi.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Değirmendere Çınarlık Meydanı Sahili'nde saat 09.30'da başlayan yarışmada usta yüzücüler, Körfez'in bir ucundan diğer ucuna olan 2.622 metre uzunluğundaki mesafeyi kat etti. Yarışma günü Değirmendere ve Derince Harikalar Sahili ile İzmit Körfezi’ndeki yüzme parkurunda sporcular için geniş güvenlik önlemleri de alındı.

 

DENİZ TRAFİĞİ YARIŞLAR İÇİN DURDURULDU

Yarışmaya katılan sporcular iki saatlik süre içerisinde Derince sahiline ulaşmaya çalıştığı esnada sporcuların güvenliği açısından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı 09.30-13.00 saatleri arasında parkuru deniz trafiğine kapadı. Yarışlar boyunca yarış alanının güvenliği ise yine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekiplerince sağlandı. Donanma Komutanlığı da sorumluluk alanında gerekli tedbirleri alarak yarışlarda deniz araçları görevlendirdi.

 

CANKURTARANLAR YARIŞ BOYUNCA GÖREV BAŞINDAYDI

Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’ndatüm koordinasyondan sorumlu olan Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi, görevlendirecekleri cankurtaranlar ile sporcuların can güvenlikleri için görev yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ise Değirmendere ve Derince’deki başlangıç ve bitiş noktalarında 2 adet ambulans ve ekibi görevlendirildi.

 

SPORCULAR TEMİZ BİR PARKURDA KULAÇ ATTI

Yine yarışlar sırasında Büyükşehir Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığıdeniz temizliği teknesi ile parkur alanında deniz temizliği yapıldı. Yarışlara katılan antrenör ve misafirlerin ulaşımları da yine Büyükşehir tarafından tahsis edilen vapur ile sağlandı.

 

 

DİĞER HABERLER