Hasan Sert’i unutmadılar!

01 Ocak 2018 Pazartesi 12:00

Hasan Sert’i unutmadılar!

7 yıl önce Romanya’nın Bükreş kentinde bisikletiyle antrenman yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu 64 hayata veda eden eski Milli Bisikletçi Hasan Sert için anma töreni düzenlendi.

 

Hüseyin Sert (Hasan Sert'in kardeşi)

 

7 YIL OLDU

15 yıl boyunca Romanya’nın Bükreş kentinde yaşayan, Balkan Bisiklet Birliği Üyesi ile Teknik Komite Başkanlığı yapan, bu şehrin bisiklet sporu efsanelerinden eski Milli bisikletçimiz Hasan Sert, 14 Eylül 2010 yılında bisikletiyle antrenman yaparken elim bir kaza geçirmiş ve arkasından bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Hastanede yoğun bakıma alınan Hasan Sert yaşam savaşını kaybetmişti.

 

 

SERGİ AÇILDI

Bükreş’te ‘Çanta kralı Türk’ diye anılan ve Romen halkına ilk modern çantayı kazandıran Sert için anma töreni düzenlendi. Önce Yahyakaptan’da yer alan İzmit Belediyesi Bisiklet Merkezi’nde toplanan bisiklet dostları Sert için dualar okudu. Protokol üyeleri, Kobidos sporcuları, bisiklet sporuna gönül verenler, Hasan Sert’in ailesi ve dostları ardından bir kafeye geçti ve burada basın toplantısı yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından Merhum Hasan Sert için açılan sergi ilgi takip edildi, aile fotoğrafı ile anma töreni sona erdi.

 

Spor41

 

 

DİĞER HABERLER