Selçuk İnan’a Galatasaraylı diyenlere kapak!

Süper Lig’in 12. haftasında Kocaelispor’umuz Galatasaray’ı sahasında Dan Agyei’nin golü ile 1-0 mağlup etti.

11 Kasım 2025 Salı 12:25

Bu cümle sadece bir cümleden ibaret değildi. Altında çok büyük bir mücadele yatıyordu.

Maç öncesi muhteşem taraftarımız mücadeleye fazlası ile hazırdı.

32 bin 18 biletli seyirci karşılaşmayı yerinde takip etti ama ben daha fazla taraftarın stada geldiğini düşünüyorum. Çünkü bırakan boş koltuğu tribünlerde nefes almak bir zordu!

Son diyeceğimi baştan ifade etmek istiyorum.

Takım akıl almaz seviyede maça odaklanmış.

Maça da önde baskıyla başladı.

 

MAÇTA NELER OLMUŞ BİRAZ ONLARA BAKALIM

Henüz 3. dakikada Ahmet Oğuz’un ortasında Tayfur Bingöl’ün kafa vuruşunda top sağdan dışarıya çıktı.

13’te Tayfur Bingöl savunma arkasında topla buluştu ceza, şutunu Uğurcan kurtardı, dönen topu Linetty üstten dışarıya gönderdi. Pozisyonda ofsayt olma ihtimali de vardı.

Bu süreçte Sane, Barış Alper ve özellikle Osimhen çok iyi savunuldu, Toreira’da aksamalar vardı. Bu futbolcu ya çok yorgun ya da sakattı.

Galatasaray ilk 30’da ilk kez kalemize geldi ve Icardi’nin üsten giden kafa vuruşundan başka ilk yarıda atağı yoktu.

44’te günün başarılı ismi Agyei ceza sahasına sağdan girerek iki rakibini çalımladı ve Uğurcan’ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı da bu skorla tamamladı ve yeşil siyahlılar harika bir ilk yarı geçirdi.

Galatasaray 2. yarıya Singo yerine ofansif bir bek olan Sallai ile değişikliğiyle başladı.

49’da Smolcic’den kendisini kurtaran Osimhen top Jovanovic’in üzerine vurdu.

66’da Barış Alper’in vuruşunda Tarkan gol çizgisi üzerinden gole izin vermedi. Pozisyonda Jovanovic’in topa son anda parmaklarının ucu ile dokunduğu görüldü.

80’de maçı koparabilirdik. Can Keleş ile 2’ye 1 yakaladığımız pozizyonda Can bencillik yaptı ve Sanchez pozisyonunu bozdu.

82’de bu kez 3’e 1 yakaladığımız pozizyonda Karol ve Tayfur’un ayaklarının kayması bizi yine golden etti.

 

KURAL BİLMEZLER ATIP TUTARLAR

Bu ilginç pozisyondan 2 dakika sonra Osimhen’in topu ağlara gönderdi.

İlk anda hepimiz çok büyük bir üzüntü yaşadık ve Can’ın pozisyonunu aklımıza getirdik.

Pozisyon VAR’da incelendi ve Sara’nın ofsatta kaldığı görüldü.

Kuralı bilmeyenler ise Djiksteel’in ofsaytı bozduğunu öne sürdü.

Ancak Djiksteel’in son adamdı ve Jovanovic’in gerisinde kaldığı için ilk oyuncu olarak görülmesi gerekiyor.

Agyei’nin golünde de ofsayt diyenler çıktı. Futbolda çok basit bir kural vardır. Kaleci vuruşundan yani auttan ofsayt olmaz. Aynı taçtan ve kornerden olmayacağı gibi.

Kalan sürede skoru koruduk ve Galatasaray karşısında destansı bir zafer elde ettik.

Tarihi zaferin mimarı kesinlikle –Galatasaraylı- Selçuk İnan’dı!

 

RAKİPLERİN NE DÜŞÜNDÜĞÜ UMURUMUZDA OLMAZ

19 maçtır yenilmeyen, ligde ve Avrupa’da rakiplerine kök söktüren Galatasaray’a bu sezon ilk yenilgiyi tattırdı ve 16 yıl sonraki rövanşı vermedi.

Bu galibiyetin diğer rakipler için ne anlam ifade ettiği benim zerre umurumda olmaz.

Kocaelispor adına çok çok sansasyonel bir iş yapıldığını ifade etmek isterim.

Takımımızın özgüveni daha da arttı, iştahı kabardı.

Gerek ekranları başında gerekse de harika atmosfer arasında mücadeleye şahit olanlar Kocaelispor’un bu sezonki geleceği adına umut tazeledi.

Ne yalan diyeyim böyle bir atmosferi herkesin yerinde yaşamasını isterdim açıkçası.

Bu akıllı oyun oynandığı sürece takımımızın bileği zor bükülür.

Selçuk hoca maçın ardından “Çok çalışıyoruz oyuncularımla birlikte vakit geçiriyoruz ve onlara karşı dürüstüm” ifadeleri dikkat çekti.

 

TARKAN SERBEST’İ NASIL MOTİVE ETTİ?

Tarkan Serbest’in maça 11’de başlaması bizi şaşırtmadı değil.

Selçuk hoca Tarkan’ı bu karşılaşmaya özel olarak hazırladığını da ifade etti.

Tarkan daha önceki maçlara göre kendinden daha emin ve ilk bölgede topla fazla oynamayan bir görüntü içindeydi. Çünkü Tarkan yüksek baskıyı zaman zaman kaldıramıyordu. 5. bir savunma oyuncusu gibi merkezden gelen olan atakları kesme görevi verilen Tarkan, diğer arkadaşları gibi sınıfı geçdi.

ve 3. bölgede rakip kaleye daha yakın oyun sistemi uygulayan Kocaelispor hızlı geçişlerle yaptığı ataklarda da başarılı oldu ancak final pasları sorunu yaşadı.

Eğer maç berabere bitseydi konuşacağımız ilk isim Can olacaktı. Bence Can’ın VAR Hakemi Ali Şansalan’ı arayıp kendisine –Hocam beni kurtardın, Allah senden razı olsun- demesi lazım.

 

İKİ KONU BİZİM İLE ÖRTÜŞMEDİ

Kocaelispor’un maç içinde topla oynama süresi yükseldikçe gelişimi de artacaktır.

Bir de skor avantajını yakaladığımız zamanlarda oyunu geride kabul etmezsek üst sıralarda sezon sonuna kadar tutunuruz.

Malzemecisinden çimcisine hocasından topçusuna bu galibiyette emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Bu arada maç sonunda Şinanay müziği ile Galatasaray’a küfür olayını kesinlikle desteklemiyorum. Bu kararı alan ve aldıranları da kınıyorum.

Recep başkanımızın maç sonu açıklamaları ile ilgili olarak Yeşil Siyah programındaki söylemleri “Sezon içindeki gerilimin karşılığıydı orada her hangi bir takım ismi vermedim” cevabını verdi. Başkan bey böyle bir açıklamayı birkaç gün sonra yapabilirdi diye düşünüyorum.

Hem şarkı hem de maç sonu açıklamalarından ötürü durup dururken Galatasaray ile karşı karşıya geldik.

 

BATUHAN ALTINTAŞ GERİ DÖNDÜ

Güzide Gebzespor’un Bursaspor karşısındaki 4-1’lik galibiyeti ve Batuhan Altıntaş’ın eski takımına attığı 3 gol çok konuşuldu.

Gebze çalkantılı bir süreçten geçiyordu, hoca değişikliği kimi futbolcuların kadro dışı kalabileceğine dair muhabbetlerin döndüğü ortamda elde edilen galibiyet Gabze’yi rahatlattı.

İzmitli futbolcumuz Batuhan’ın golleri kendisi adına da çok değerliydi.

Böyle devam Batugol!

 

Cevdet Saral - Nokta Gazetesi 

DİĞER HABERLER