İzmit Belediyesi ile Hayallere Köprü Kuruyoruz Derneğinin ortaklığıyla düzenlenen "Hayalsiz Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında maç öncesi taraftarlar, getirdikleri pelüş oyuncakları sahaya attı. Türkiye’de ilk Dünya’da üçüncü kez gerçekleşen bu anlamlı olay ülke gündemindeki yerini aldı.
BUZ HOKEYİ VE FUTBOL MAÇLARINDA OLMUŞTU
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Hayalsiz Çocuk Kalmasın Derneği ve İzmit Belediyesi Spor Daire Müdürlüğü’nün günlerdir üzerinde çalıştığı proje alkışlarla karşılandı. “Hayalsiz Çocuk Kalmasın” diyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, binlerce çocuğu sevindirecek bir olaya imza attı. Hayalsiz Çocuk Kalmasın Derneği ile birlikte hareket eden İzmit Belediyesi, ülke gündemindeki yerini alırken, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Dünya’da daha önce Hollanda Ligi'nde oynanan Feyenoord - Exelsior maçında böyle bir organizasyon yapıldı. Amerikan Buz Hokeyi Ligi’nde ise sahaya pelüş oyuncak atma etkinliği her yıl geleneksel olarak gerçekleşiyor.
Sporcular sahaya tek tek anons edilerek ellerindeki pelüş oyuncaklarla çıktı.
41 KÖY OKULUNDAKİ ÇOCUKLAR SEVİNECEK
Karşılaşma öncesinde tek tek anons edilerek ısınmaya çıkan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takımı oyuncuları sahaya ellerinde pelüş oyuncaklarla geldi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Hayallere Köprü Kuruyoruz Derneği Başkanı Doktor Mehmet Salıcı da salona davet edildi. Tribündeki taraftarlar yanlarında getirdikleri pelüş oyuncaklarını 10’dan geriye doğru sayarak sahaya attı. Büyük bir coşkunun yaşandığı o anlar duygu dolu anları da beraberinde getirdi. Parkeye atılan binlerce oyuncak, Kocaeli’nin 41 köy okulunda okuyan çocuklara hediye edilecek.
Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilen bir projeye İzmit Belediyesi ve Hayallere Köprü Kuruyoruz Derneği birlikte imza att.
BAŞKAN HÜRRİYET: ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞANIMIZ OLSUN
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet çocuklar için yapılan her projenin kendileri için önemli olduğunu belirterek “Hayallere Köprü Kuruyoruz Derneği ile birlikte bir projeye imza attık. Dernek Başkanı Doktor Mehmet Salıcı ile 41 köy okulu öğrencilerine oyuncak armağan edelim ve bu projeye bütün İzmit’i katalım dedik. Bütün İzmitliler katılsın dedik. Taraftarlarımız salona oyuncuklarıyla geldi. İzmit Belediyespor ve Fenerbahçe’nin maçında herkes bu işe katkı sundu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün kazanan çocuklar oldu. Çocuklarımıza armağanımız olsun” dedi.
Spor41
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet “Kazanan çocuklar oldu” derken proje ayakta alkışlandı, ülke gündemine oturdu.
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 10’dan geriye doğru saydı ve sahaya oyuncak yağdı.
Binlerce oyunca 41 köy okulundaki öğrenci çocuklara dağıtılacak.
Büyük bir mutluluk yaşayan İzmit Belediyesporlu kadın basketbolcular anlamlı etkinliğin parçası oldu.
İzmit Belediyesi Kadın Basketbol Takımı sporcular salona ellerindeki pelüş oyuncaklarla çıktı. Sporcuların da mutluluğu görülmeye değerdi.
2000’den fazla taraftar oyuncuklarını sahaya attı ve çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadı.