Fırat Gül: Küfür etmek mi? Böyle bir şey olabilir mi? Kazandık dedim ve kollarımı kaldırdım!
20 Kasım 2022 22:37

Fırat Gül: Küfür etmek mi? Böyle bir şey olabilir mi? Kazandık dedim ve kollarımı kaldırdım!

Kocaelispor’da Teknik Direktör Fırat Gül 1-0 kazanılan Diyarbekirspor maçının ardından açıklamalar yaptı. Gül, hasta futbolcu sayısının fazlalığının takımın direncini ve oyununu olumsuz etkilediğini ifade etti. Maç sonunda kollarını kaldırmasının yanlış yorumlandığını belirten Gül “Küfür etmek mi? Böyle bir şey olabilir mi? Kazandık dedim ve kollarımı kaldırdım” yanıtını verdi.

 

FİZİKSEL ANLAMDA DÜŞÜK KALDIK

Sıkıntılı bir şekilde Diyarbekir maçına çıktıklarını ifade eden Fırat Gül şu şekilde konuştu: Normalde hiçbir zaman mazeret üretmem, öyle bir yapım da yok. Ancak 8-9 oyuncumuz bir haftadır hasta. 5-6 tanesi son birkaç günü ağır geçirdiler. Bazıları son gün bile serum takviyesi aldı. Öyle sıkıntılı bir süreçteydik. Oyunun fiziksel tarafında bu nedenle biraz düşük kaldık. Olabilir... Sonuç itibariyle 3 puan almamız çok önemliydi ve bu maçı geçmemiz bizim için kritik ve hayati noktaydı. Yarış devam ediyor, önümüze uzun bir lig var. Böyle sıkıntı dönemlerde maçlardan 3 puan çıkarmak çok kıymetlidir.

 

RAKİBİN KAYBEDECEK BİR ŞEYİ YOK

Sonuçta karşımızda da bir şeyler yapmaya çalışan rakip vardı ama bizim için esas olan maçın skorunu lehimize bitirmekti. Maçın başında skoru açabileceğimiz fırsatlarımız vardı. Sonuca giderken takım oyunundan biraz uzaklaştık ve bireysel anlamda sonuca ulaşmak istedik. Bu biraz oyunsal anlamda sıkıntılıydı. Oyuncularımın kazanma isteği iyiydi. Sonuç itibariyle 1-0 da 3 puandır. Şampiyonluklar böyle maçlardan geçer. Rakibin kaybedecek bir şeyi yok. Beraberlik onlar için altın değerindedir. Buraları iyi geçmek lazım. Takımımı gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

 

SON BÖLÜMDE TEHLİKELİ ATAK YEDİK

Takım olarak biraz düşüktük ve konsantrasyonumuz da istediğimiz seviyenin altında kaldı. Rakip çok tehdit etmedi. Bu bize özgüven verdi. Buralarda biraz oyundan düştük. Özellikle son bölümde tehlikeli atak yedik. Başka bir sonucu da konuşuyor olabilirdik ama galip geldik. Bundan sonraki maçlarda inşallah daha dinlenmiş, daha sağlam, daha sağlıklı takımla sahaya çıkacağız.

 

OYUNUN İÇİDE NET HİSSETTİM

Sezon başından beri hiç bu tür şeyler demedim. Kaçırdığımız gollerden, penaltılardan sonra bile mazeret sunmadım ama çok zor şartlarda sahaya çıktık. 3-4 gündür serum alan oyuncularımız vardı. Bu durum oyunumuzu çok etkiledi. Oyun içinde de çok net hissettim. Dinamik oyuncuları oyuna atarak eksikliği kapatmaya çalıştık. Rakip de bir puan alabileceğine inanıyordu ve biraz daha iştahlı oynadılar.

 

NORMAL MAÇ OYNAMADIK

Maçın özelinde farklı bir atmosferde oynadık. Bugün normal maç oynamadık. Bir hafta boyunca ne yaşadığımızı bir Allah biliyor. Mehmet Yılmaz. Samed, Okan hastaydı, Tayfun ve Alpay hastalıktan yeni çıktı. Mazeret olarak söylemek istemiyorum ama bunu bilmezseniz sahada olanları başka şekilde yorumlarsınız. Oyuna alamadığımız oyuncular içinde de hastalarımız vardı.

 

TÜM OYUNCULARIMIZ ÇABA SARF ETTİ

Hastalık Hatay dönüşünde başladı. Düne kadar da devam etti. “Hafta sonuna toparlarız” diye düşünürken bazıları cuma günü hastalıklar zirve yaptı. En ağır gününü geçirdi. Oynayan tüm oyuncularımız kıymetli, performans vermek için çaba sarf etti. Sol ayaklı bir oyuncunun eksikliğini hisseder misiniz, hissedersiniz. Cihat gibi bir oyuncunun eksikliğini hisseder misiniz, hissedersiniz. Kendi hamleniz eksiliyor. Yine belki bu 11’le çıkarsınız ama hamleniz eksilir.

 

BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Benim tribüne hakaret ettiğim asla doğru değil. “Kazandık, kazanmaya devam edeceğiz” dedim ve bu şekilde kollarımı kaldırarak. Taraftara hareket olabilir mi, bu mümkün mü?" Ayrıca istifa konusunda da stadın tamamı tepki vermedi. Tabii ki tepkiler de olacak. Takımlarını daha önde bassın istiyorlar. Maçta istediğimiz gibi yapamadığımız için kötü görüntü verdik. Taraftarımızın da böyle tepkisi vermesi normal. Biz yılmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu takım şampiyon olacak. En başta ne söylediysem aynı noktadayım.

 

FARKLI BİR MAÇ OLABİLİRDİ

İstifa çağrısı her maçta olmadı. İlk 5 maçta oldu. Sonrasında birkaç maçta daha oldu. Taraftarla yıldızımızın barışmadığını düşünmüyorum. Bu şekilde algı yapılmak isteniyor. Bana çok büyük destek veren taraftarlar da var. İstediğimizi veremedik. Daha farklı maç olabilirdi. Skoru açamadığımız ve son bölümde oyundan düştüğümüz için bu tepkiler olabilir. Vasat oyunlardan sonra, istenileni alamadığınız oyunlardan sonra bunlar olabilir.

 

ÇOĞUNLUK İSTİYOR, AZINLIK İSTEMİYORDUR

Yılmak, teslim olmak yok. Her şeye rağmen başaracağız, şampiyon olacağız. Kimse de engelleyemeyecek. Beni isteyen de var, istemeyen de. Bu da gayet normal. Yönetimle ilgili de aynı şey geçerlidir. Çoğunluk istiyordur, azınlık istemiyordur. Ben bunlara yanıt vermeye devam edersem konu başka yere gidecek. Bunlara hiç gerek yok.

 

NE YAPALIM, PES Mİ EDELİM

34 puandayız ve şampiyonluk yarışına devam ediyoruz. Rakibimizle çekişmeye devam ediyoruz. Pes etmeyeceğiz. Kazanmaya devam edeceğiz. Şu an tek formülümüz bu. Başka hiçbir şeye yoğunlaşmayacağım ve sahanın içinde kalacağım, oyuna odaklanmaya devam edeceğim. Diyarbakır maçında farkı açsak bunları konuşmuyorduk. Oyuna tepki vardı. Bugünkü oyundan ben de memnun değilim. Ne yapalım yani? Pes mi edeceğiz. Dediğim gibi şampiyonluk yarışı devam ediyor

 

KARACABEY’İ EN İYİ ŞEKİLDE ANALİZ EDECEĞİZ

Hafta hafta gidiyoruz. Bu hafta rakibimizi derinlemesine analiz ettikten sonra nasıl ve kiminle oynayacağımıza karar vereceğiz. Zor maç olacak. Her maçın kendi dinamikleri var. Her şeyden önce rakip farklı. Farklı profilde oyuncular var. Bütün takımların amacı, hesabı var. Bizim de kendimize göre hedefimiz var. Zor maç olacak ama hedefimiz şampiyonluk ve buna odaklanmış durumdayız. Mesaimin yüzde 90’ını sahanın içine vereceğim. Sahanın içinde maç kazanılıyor. Sahanın dışında maç kazananı görmedim. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz.

 

Spor41

Güncelleme: 20 Kasım 2022 22:46
YORUMLAR
  • Toplam 3 yorum
Kuruceşmeli 07:22 - 21 Kasım 2022

Hoca elimi kaldırdım diyonya tünele girerken yaptığın parmak işaretini gö....ne sokarlar bilgin olsun

0 Beğenmedim
Karahan 23:19 - 20 Kasım 2022

Hocam seninde bildiğin birşeyler vardır da yaptığın oyuncu değişikliklerine ne diyeceksin 73.ten sonra çıkardığın 3 oyuncu ve yerine aldıkların geriye kalan 17 dakika ve hakemin 6 dakika uzatası etti mi sana 23 dakika öldük öldük dirildik sen kubilay gibi adamı oyundan neden alirsinki oyuna yön veren oyunu kuran kaç topçun varki ? O yetmiyormuş gibi Gol silahların Samet Ali ve Beykanida oyundan aldın yaptığın oyuncu değişikliklerinde sonra rakip takıma direnç, geldi yapma böyle hoca üzme bizi

0 Beğenmedim
İzmit 23:09 - 20 Kasım 2022

Bu takım bu hoca ile şampiyon olursa bilinki hocaya rağmen şampiyon olmuştur artık bırak git sen gitsende bu takım şampiyon olacaktır. 15 hafta oldu diğer takımlar kalite olarak senin çok altında ama rahat rahat kazandigin maç yok oyun yok artık bırak daha fazla takıma zarar verme

0 Beğenmedim
X