Mertspor cevap hakkını kullandı
13 Şubat 2019 17:16

Mertspor cevap hakkını kullandı

10 Şubat Pazar akşamı 2. Amatör Lig C Grubu’na dahil Mertspor ile Yarımcaspor arasındaki maçta spora ve futbola gölge düşüren olaylar yaşanmıştı. Cephanelik Stadı’nda oynanan mücadeleyi deplasmanda 3-1 kazanan Yarımcaspor Kulübü’nden yaşananlarla ilgili yapılan açıklama karşısında, Mert Spor Kulübü cevap hakkını kullandı. Mert Spor Kulübü yönetim kurulunun yaptığı açıklama şu şekilde.

Kamuoyunun dikkatine!

 

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Öncelikle böyle bir konu hakkında spor camiasının zamanını aldığımız için özür dileriz. Ancak kulüp olarak, yapılan bir açıklama karşısında cevap hakkımızın olduğuna kanaat getirmekteyiz. En baştan ifade etmemiz gerekirse, Yarımca Spor Kulüp Başkanı’nın, Mert Spor Kulübü’nü suçlayıcı, tek taraflı açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Anlam veremediğimiz ve şaşırarak okuduğumuz söylemlerin gerçeklikten uzak olduğunun bilinmesini isteriz.

 

GERİLİMİ BAŞLATAN YARIMCASPOR’DUR

Pazar akşamı Yarımcaspor ile Cephanelik Stadı'nda oynadığımız maçta, saha içinde futbol  adına her şey güzel geçerken kalabalık gelen Yarımca Spor taraftarlarının bazıları saha içine doğru yakışıksız cümleler sarf ederek gerilim yaratmıştır. Tribünde 20'yi geçmeyen taraftarımız duruma sinirlense de sağduyulu yaklaşmak istemiş ve içlerinden bir arkadaşımız ”Beyler, spor, dostluk, kardeşliktir. Gerek var mı böyle şeylere” demiş ve bu söylem tribündekilerin de alkışını, takdirini kazanmıştır.

 

HODRİMEYDAN’IN İKİNCİ ADAMIYIM!

Fakat daha sonra tribünde ismini “Yavuz” olarak öğrendiğimiz 45 yaşlarında bir şahıs “Sen kimsin! Ben buradayken sana konuşmak düşer mi! Ben Hodri Meydan’ın ikinci adamıyım” şeklindeki cümlesinin ve devamında ettiği küfürler ile bir kez daha ortam gerilmiştir. Bu şahsın alkollü olduğu da alenen hissedilmiş ve hallerinden anlaşılmıştır. Maçın ikinci yarısında tribüne gelen 6-7 kadar taraftarımız da yaşanan olayı öğrenmiştir.

 

BU ALGININ YARATILMASINA İZİN VERMEYİZ

O anlarda tekrar sahaya doğru küfür eden rakip takımın bazı taraftarları, taraftarımızın çileden çıkmasına ve istenmeyen olayların gelişmesine neden olmuştur. Mert Spor Kulübü olarak sporla, futbolla bağdaşmayan olayları onaylamıyoruz. Fakat yaşananların tek sorumlusunun Mertspor olarak gösterilmesine, böyle bir algının yaratılmasına da kayıtsız kalmamız, buna izin vermemiz mümkün değildir.

 

CAMİANIN TAMAMINA MÂL ETMİYORUZ

Yarımcaspor’u oynadığı iyi futbol ve aldığı galibiyetten ötürü tebrik ediyor 3-4 kişinin yaptığını Yarımcaspor camiasına tabii ki mâl etmiyoruz. Amatör spora ve futbola hizmet eden kulüplerin kısır çekişmelerle bir yere varamayacağına olan inançla hareket etmeye devam ediyor, tüm takımlara başarı ve hayırlı bir sezon diliyoruz.

 

Mert Spor Kulübü Yönetim Kurulu

 

 

Güncelleme: 13 Şubat 2019 17:27
X