Fatih Emre Kartal yüzmedeki gururumuz olacak
27 Mart 2024 15:17

Fatih Emre Kartal yüzmedeki gururumuz olacak

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzme sporcusu Fatih Emre Kartal başarılarını uluslararası arenada da devam ettirmeye başladı. Kartal katıldığı ilk uluslararası yüzme yarışlarında tecrübeli rakipleri arasında sıralamaya girmeyi başardı.

 

İLK ULUSLARARASI YARIŞINDAN BAŞARIYLA ÇIKTI

22-24 Mart tarihlerinde Edirne’de düzenlenen Uluslararası 5. Edirne Kupası ve Türkiye Yıldız-Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Yüzme Milli Takım Seçme Yarışlarına katılan Körfez Gençlerbirliği sporcusu Fatih Emre Kartal 15 yaş grubu serbest stil 800 metre yarışlarında Şampiyona dördüncüsü ve 1500 metrede de şampiyona yedincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

 

SAMET IŞIK’TAN KUTLAMA VE TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzme Başantrenörü Samet Işık “Genç sporcumuz Fatih Emre Kartal katıldığı ilk uluslararası yarışlarda çok başarılı oldu. Sporcumuz elde ettiği dereceler ile geleceğe umutla bakmamıza vesile oldu. Sporcumuzu, ailesini, ekibimi tebrik ediyorum. Bizlere ve sporcularımıza her zaman destek olan Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’e de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Onların destekleri ile sporcularımız bugün uluslararası arenada yarışarak başarılı oluyorlar. Başarılarımız ve sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Körfez ilçemiz spor kenti oldu” diyerek duyduğu memnuniyeti ve düşüncelerini ifade etti.

 

GELECEĞİN SPORCULARI GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan Uluslararası 5. Edirne Kupası ve Türkiye Yıldız-Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Yüzme Milli Takım Seçme Yarışlarına; Moldova, Azerbaycan, Yunanistan, Portekiz ve Lübnan'dan gelen uluslararası takımların yanı sıra Türkiye'nin 25 farklı şehrinden toplamda 79 kulüp ve 269 sporcu katıldı. Bu önemli organizasyon, genç yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlarken, aynı zamanda uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek sporcuların belirlenmesine de imkan tanıyor.

Güncelleme: 27 Mart 2024 15:19
X