Ahmet Şan hocamızın enerjisine hayran kaldım
26 Mart 2024 11:24

Ahmet Şan hocamızın enerjisine hayran kaldım

Türkiye Karate Federasyonu tarafından 23-24 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Rize, Samsun illerinde aday hakem kursu düzenlendi.

Ankara'da düzenlenen aday hakem kursu, Mamak Spor Salonu Karate Antrenman Salonu’nda yapıldı. Katılım sağlayan 48 hakem adayı gösterdikleri bilgi, beceri ve performansları ile göz doldurdular. Umuyorum Türk karate hakemliğine yeni bir nefes olacak ve güç katacaklardır.

Tabii ki buradaki kurs hocamız MHK Eski Kurul Başkanı Ahmet Şan hocamızdan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Öncelikle 2 günlük enerjisiyle, disipliniyle, otoritesiyle, güler yüzü ve samimiyetiyle, en güncel bilgileri ve deneyimlerini aktaran Ahmet Şan hocamızdan yararlanmaları kendileri için büyük bir şans olmuştur. Tüm kursiyerler faydalı bilgiler alarak kurstan hepsi memnun ayrılmışlardır.

Ben de hakemlik hayatıma Uğur Kobaş hocamızla başlayıp, Ahmet hocamızın bilgi ve tecrübelerinden çok istifade ederek onun bilgi ışığında Uluslararası hakem oldum. Ahmet Şan hocamız yıllarca MHK başkanlığı yapmış, hakemlik kural bilgisi konuda çok çok donanımlı biri. Şu an federasyonda herhangi bir görevi olmamasına rağmen gündemi, yenilikleri ve tüm uygulamaları takip etmek, doğrusu onun için sadece bir merak ve heves olmanın ötesinde sürekli kendini güncellemeye, bir zaruret gibi bakıyor.

Her bir şampiyona öncesi mutlaka kural bilgilerini gözden geçirilmesi gerektiğini, eğer bu alışkanlık haline gelmezse hataya çok kolay meyil olabileceğini, katıldığımız seminerlerimiz çoğunluğunda dile getirdi. Buradaki kursiyerlere de aynı tekrarı yaptığını, her alanda olgunlaşmak, başarmak için çok çalışmak ve dojoların da bol pratik yapmaları gerektiğini mutlaka hatırlatmıştır.

Bazı kesimler tarafından onun kıymet ve değeri göz ardı edilmiş, bunu kendisinin de hissetmiş olmasına rağmen o “İyiliği tavsiye et, kötülükten uzak dur” tavsiyesini her sohbetimizde dile getirmiştir. Tabi ki iyi bir duyguyu güzel anlatabilirseniz insanların yüreklerine iyilik tohumu ekersiniz. Bu iyilik tohumları, insanları karanlık, karamsarlık, kötümserlik girdabından kurtarır.

 

Ankara’lı Turgay hoca

Spor camiamız vesilesiyle tanışmış olduğum, yıllarca TRT Spor’da spor spikerliği yapmış, Ankara bölgesinin başarılı karate antrenörlerinden Turgay hocamızla hakem kursu konusuyla ilgili yaptığım sohbette, “Yıllar sonra nerden aklına geldi hakemlik sordum”. Çünkü başarılı bir antrenör idi. Bana aynen şu cevabı verdi. “Ben çocuklarımdan öğrencilerimden ve onlara her alanda örnek olmaktan dolayısıyla antrenörlükten vazgeçemem. Ancak Ankara’mızı temsil etme noktasında gelecek dönemlerde görev almam gerekirse elbette hazırım” dedi.

Muhabbetimiz daha da ilerleyince, “Ben öncelikle aktif olan genç kardeşlerimizin hakem camiasına kazandırılmasından yanayım. Elbette ki gençlik derken yaşına bakılmaksızın aktif olan ve kendini geliştirme gayretindeki ruhu genç büyüklerimizin de değerlendirilmesin de sakınca görmüyorum.

Hiç kuşkusuz görselliği en güzel sporlardan biri tabi ki Karate. Dolayısıyla her yönüyle fit görünen aktif olan delikanlılarımız ve genç kadın sporcularımızla bu görselliği daha da arttırmayı hedeflemeliyiz.

Kabul edersiniz ki genç hakemlerimiz hata yapsalar da antrenör meslektaşlarımız daha anlayışlı olabiliyor. Öyleyse çözüm noktasındaki MHK yöneticilerimize kararlı adımları her zaman bekliyoruz. Sabırla güzelliklerin geleceğine inancımız tam olmalı.

Buradan katılım sağlayan aday hakemlerimize hakemlik hayatında ve karate çalışmalarında başarılar diliyorum.

Kursu Türkiye Karate Federasyonu Genel Sekreteri Sn. Hacı Beşbadem, Ankara Bölgesi antrenörlerinden Sn. Nejmi Alkan, Hüseyin Sarıkaya ve Mehmet Akbulut ziyaret ettiler. Kurs boyunca Ahmet Şan hocamızı yalnız bırakmayan sporcularıyla pratik çalışmada ve sınavda destek veren antrenörlerimizden Sn. Aysun Kezban Ant hocamıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum.

 

Vasfi Aşçı - Nokta Gazetesi

 

Güncelleme: 26 Mart 2024 11:26
BENZER HABERLER
X