Mustafa Gürsel: Önemli olan ligin sonu!
28 Nisan 2024 19:58

Mustafa Gürsel: Önemli olan ligin sonu!

Kocaelispor’un 3-1 üstünlüğüyle sonuçlanan Bandırmaspor maçının ardından Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel “Bandırma maçını kazandık, bizim için sadece bir galibiyetti. Önemli olan ligin sonu” diye konuştu.

 

SORU İŞARETİ KALMASIN DİYORDUK

Bandırmaspor’u Yusuf Cihat Çelik, Amaral ve Vukovic’in golleriyle 3-1 mağlup ederek puanını 55’e çıkaran Kocaelispor’da Teknik Direktör Mustafa Gürsel basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Maçtan önce de söylemiştim… Bu maçı kazanarak Play-Off ile ilgili kafamızda soru işareti kalmasın diyor, ligi bitirebildiğimiz en üst noktada bitirmek istiyoruz demiştim. Bandırma’yı mağlup ettik, amacımız sonraki maçlarda da elimizden gelenin en iyisini yapmak.

 

İLK YARIDA POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK

Bandırma maçına iyi başladık. Skoru koparacak çok pozisyonlar da bulduk, değerlendiremedik. İkinci yarı beklemediğimiz bir anda, soğuk duş etkisi yaşatan bir gol yedik. Sonrasında oyuna tepki verdik. Cihat’ın çok güzel vuruşuyla bulduğumuz golden sonraki pozisyonları da olumlu değerlendirdik, kazanmasını bildik.

 

GEÇEN HAFTA DA İSTEKLİLERDİ

Bandırmaspor teknik adamlığa ilk başladığım camia. Onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Şimdi önümüzdeki Bodrum ardından Sakarya maçına bakacağız. Oyuncularımıza da istek, arzu ve mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen hafta da isteklilerdi ama sonuca yansıtamamıştık.

 

OYNAMAYAN SORULUYOR

Kendi oyun modelimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Hücum da oynasak arkada gerekli önlemleri alarak oynamamız gerekiyor. Önde oynarken arkada da doğru durmak gerekiyor. Adım adım daha iyiye gidiyoruz. Geldiğimiz günden bu yana kat ettiğimiz mesafe önemli. Oyunsal anlamda epey yol kat ettiğimize inanıyorum. Şimdi sonucu almamız gereken maçlar oynuyoruz. Kim dışarıda kalırsa o soruluyor, şimdi de Kouakou.

 

TÜM OYUNCULARIM DEĞERLİ

Biz ekibiz. Oyuna bireysel bakmıyorum. Futbolcuların hepsiyle aynı çalışmayı yapıyorum. Biri oynadığında diğeri dışarıda kalacak. 21 kişilik kadroda bir de genç almak zorundayız. Benim için oynasa da oynamasa da tüm oyuncularım çok değerli. Bazen oynamadan da takıma çok şey verebilirsiniz. Rekabetin içine girip kendilerini yukarı çekecekler. Amaç, takımı hedefe ulaştırmak. Taktiksel değişiklikler yapıyoruz. Haliyle en iyisini yapmak için buradayız. Çalışmaya devam edeceğiz.

 

ASIL LİG PLAY-OFF’LARDA BAŞLAYACAK

Futbol bu yüzden güzel. Bazen bir pozisyona girip galip geliyorsunuz, bazen on pozisyona girip kazanamayabiliyorsunuz. Futbolun sevilmesinin nedeni bunlar. Ülkemizdeki futbol iklimi tamamen sonuca odaklı. Benim için takımın oyunu, pozisyon üretmesi önemli. Takımı geliştirmeye çalışıyorum. Emir iyi oynadı. İlk yarıda çok iyiydi, orada istediğimizi yaptı. 6 numarada başarılıydı.  İkinci yarıda hamle zamanları geldi ve değiştirdik.

 

EMİR’DEN MEMNUNUM

Şunu ifade edeyim… Gol yedik diye hamle yapmadık. Planlarımızda vardı. Kısacası kazanmak için o hamleleri yapacaktık zaten. Gol gelince hemen yaptık. Emir’in oyunundan memnunum, stoperdeki oyunundan da memnunum. Biz takımız. Her şeyin iyi olması için, başarı için bunu futbolcuları iyi karmamız lazım.

 

HEDEFİN SON BÖLÜMÜNDEYİZ

Davit hazır gelmedi. Hazır olmadığı için o tepkileri verdi, cezalı duruma düştü. Şu anki Davit olsaydı belki o tepkileri vermezdi. Antrenmanlardaki isteğini, çalışmasını biliyordum. Oyuna girdi ve isteğini bu isteğini en iyi şekilde sahaya yansıttı. Artık hedefin son bölümündeyiz. Telafisi olmadığı için kayıplar bizi de üzüyor. Ana hedefimiz geçen haftaki ya da bu haftaki maç değil. Ana hedefimiz belli. Lig, Play-Off’larda başlıyor. Orayı iyi oynarsak hedefimize ulaşırız.

Güncelleme: 28 Nisan 2024 20:02
BENZER HABERLER
X