İşte size örnek spor kulübü
30 Nisan 2024 14:57

İşte size örnek spor kulübü

Zaman zaman uğrayıp antrenmanlarına katıldığım, Darıca Çelik Spor Karate Kulübü sportif anlamda ciddi yatırımlar yaptıklarını, özverili çalışmalarıyla başarılı sporcular yetiştirdiklerini yakından gözlemlemekteyim.

 

 

Milli Takım Antrenörü Uluslararası hakem, başarılı, idealist Mehmet Erdinç Çelik hocanın yönetiminde haftanın her günü çalışıyorlar. Haftanın her günü değişik branşlarda her yaş gruplarına özel seanslarla eğitimine devam ediyorlar. Geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyorlar.

 

Mehmet Erdinç Çelik çocuk yaşta başladığı karate sporuna Ahmet Akçay hoca ile başlamış daha sonra Adnan Şamdan ile sporculuk kariyerine devam edip ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceler elde etmiştir.

 

Aynı zamanda kendisini, hakem ve antrenör olarak geliştirmeye devam ederek, uzun bir süre Adnan hocanın yanında staj yaptıktan sonra çocukluğunu yaşadığı Darıca ilçesinde, Darıca Çelik Spor Karate Kulübü’nü kurdu. Tavsiye edebileceğim bu güzel spor salonu temiz ve nezih ortamı ile ayrıca alanında uzman spor eğitmenleri sayesinde fiziksel gelişimi kısa zamanda elde edilebilir bir fitness salonu da mevcut.

 

Salon aynı zamanda ulaşım rahatlığı, kafeteryası, temiz soyunma odaları ve en güncel spor ekipmanlarına sahip. Kadınlara özel salonu ve saatleri de ayrıca kadın sporcular için plates, zumba, yoga, gibi derslerinde de başarılıdır. Spor sonrası günün yorgunluğunu atabilecek rahatlamanız için çok güzel ve temiz bir kafeteryası da bulunmakta.

 

Mehmet Erdinç Çelik böyle nezih bir spor salonunu kurup ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece yapabilecek sporcular yetiştirerek ülkemize ilçemize ve federasyonumuza başarılı sporcular kazandırmayı amaç edindiler. Darıca ilçesinde sıfırdan kata ve kumite olarak başarılı sporcu yetiştirip milli takıma sporcu veren tek karate kulübü olmanın onur ve gururu içerisinde çalışmalarına devam ederek, nice şampiyonlar yetiştirmek için gayret ve özenle çalışıyorlar.

 

Mehmet Erdinç Çelik hocamız üç üniversite bitirdi. Karate kariyerinde ise siyah kuşak 3. “Dan” Uluslararası Balkan Karate Hakemi, Avrupa Karate Hakemi adayıdır. Milli takım antrenörlüğü yapan Çelik, Balkan hakemlik sınavını tek seferde başarı ile tamamladı, ümit ediyorum ki gelecek sene EKF hakemi olacaktır.

 

Aktif veteranlarda dövüşen Mehmet Erdinç çıktığı maçların büyük çoğunluğunu şampiyon olarak bitiriyor. İki kulübü var, ikisi de delege oy hakkına sahip kulüpler. Mehmet Erdinç Çelik alt yapıya önem verdiklerini ve buradan yetişen sporcuları Türk sporuna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını her sohbetimizde dile getiriyor. Ayrıca, “Altyapı bizim çok önemli. Geleceğin sporcularını yetişmek için büyük önem vererek özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” sözünü her seferinde dile getiriyor.

 

Sporun kötü alışkanlıkların önüne geçmekte en önemli unsur olduğunu ifade eden Çelik, “Spor yapan kişi sayısını arttırmak adına tüm şartları zorluyoruz. Gençlerimizi küçük yaşlarda sporla tanıştırıp onları kötü alışkanlıklara yönelmesini engellemeliyiz. Bu anlamda kendimize ait tesislerde aralıksız bir şekilde değişik branşlarda hizmet veriyoruz. Çocuklarını spora teşvik eden ailelerimize de teşekkür ediyorum” diyor. Hocalarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.  

 

Vasfi Aşçı - Nokta Gazetesi 

Güncelleme: 30 Nisan 2024 14:58
BENZER HABERLER
X