Bağdat kaçtı, Çayırova yakaladı!
25 Nisan 2024 16:06

Bağdat kaçtı, Çayırova yakaladı! "2-2"

Süper Amatör Play-OFf Ligi’nde tarihi bir maç geride kaldı. Bağdatspor 2-0’lık skor avantajını koruyamadığı maçta oyuna ikinci yarıda giren Murat’ın gollerine engel olamadı ve mücadele 2-2 sona erdi.  İşte maçın hiçbir yerde bulamayacağınız tüm detayları.

 

FATİH GÜLER’DEN KLAS GOL!

Avni Kalkavan Stadı’nda oynanan maçı Birtan Yavuz yönetti, yardımcılıklarını Burak Celep ve Ramazan Yıldız yaptı. Yaklaşık 2 bin futbolsever yerinde izlerken 90 dakika hatta 103 dakika nefesini tuttu. Bölgesel Amatör Lig hedefi ile oynayan, sezon öncesinden bu yana BAL’ın en güçlü adayı olarak görülen takımların mücadelesi Kocaeli amatör futbol tarihine geçti. Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan karşılaşmanın 10. dakikasında Bağdat’ın usta golcüsü Fatih Güler ceza sahası içinde buluştuğu topu tam sol köşeye gönderdi. Çayırova kalecisi Abdullah topa uzansa da meşin yuvarlak sıfır noktasından filelerle buluştu. “1-0”

 

KARŞILIKLI ATAKLAR

Golden sonra rakip yarı alanda kalmaya devam eden Bağdat’ta 15. dakikada Özgür’ün şutunda top üstten dışarıya çıktı. 25’te Çayırova’da Onur Çelik’in serbest vuruşunda direğe çarpan top dışarıya çıktı. 32’de Bağdat’ta Özgür'ün pasında Bedirhan kaleye sağ çaprazdan şut çekti, savunmadan seken top yan ağlarda kaldı ve kornere çıktı.

 

ÖZGÜR AFFETMEDİ

35’te fark 2’ye çıktı. Kaleci Abdullah topu uzaklaştıramadı ve günün iyilerinden Özgür topu kazandıktan sonra ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcu sağ ayağı ile çektiği şut sonrası topu sağ köşeden ağlara gönderdi. Ters ayağında kalan kaleci Abdullah bu topa hamle yapamadı. 5 dakika sonra Bağdat’ta Özgür sol çaprazdan sol ayağı ile kaleyi yokladı, top üstten dışarıya çıktı. 44’te Çayırova adına Emirhan Varol’un şutunda top çataldan döndü. İlk yarıda başkan pozisyon olmadı ve ilk 45 dakika Bağdat’ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

MIRIK GİRDİ, VE…

İkinci yarıya Murat Çetinkaya (Mırık) hamlesi ile başlayan Çayırovaspor bunun karşılığını gördü. 56’da Murat ceza sahası içerisinde topla buluştu ve kaleci Ahmet’in yanından topu ağlara gönderdi. “2-1” 59’da Bağdat’ta Özgür rakip yara alanda kazandığı topun ardından 2 futbolcudan sıyrıldı ve şutunda top üstten dışarıya çıktı. 2 dakika sonra Çayırova'da Onur'un çektiği şutta top soldan dışarıya çıktı.

 

2-2’DEN SONRA ÇAYIROVA 3’Ü KAÇIRDI

65’te skora denge geldi. Oyuna ikinci yarıda giren Murat, kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası içerisinde bir anda topla buluştu ve vuruşunda topu ikinci kez Bağdat ağlarına gönderdi. “2-2” 68’de Çayırova üçüncü gole çok yaklaştı. 68’de Ertan sol çaprazdan topu getirdi ve sol çaprazdan kaleye topu gönderdi. Kaleci Ahmet soluna uzanarak topu son anda çıkardı.

 

BAĞDAT İNANILMAZ GOLLER KAÇIRDI

70’te Bağdat akıl almaz bir gol kaçırdı. Sol kanattan verilen pasta oyuna kısa bir süre önce giren Cihan Halil zoru başardı ve kale ağzından topu dışarıya gönderdi. 75’te Bağdat gole yine yaklaştı. Ceza sahası uzak noktasına yapılan ortada kafa ile içeri doldurulan top Fatih Güler'in önünden geçti ve dışarıya çıktı. 90+1’de Bağdat inanılmaz bir gol daha kaçırdı. Ceza sahası içinde yükselen topa 2 metreden kafa ile vuran Fatih’in topu üst direkten döndü.

 

PENALTI BEKLEDİLER

90+2’de Anıl Kabil’in soldan yaptığı ortada Fatih Güler topa kafa ile vurdu, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 90+6’da Kerem Gülmez ceza sahası içinde yerde kaldı, Bağdat ekibi penaltı bekledi. 1 dakika sonra bu kez Çayırova kalecisi Abdullah hava topu mücadelesinde iki Bağdatlı futbolcuyu düşürdüğü gerekçesi ile Bağdat ekibi bir kez daha hakem Birtan Yavuz’dan penaltı bekledi.

BU GOL NASIL KAÇTI? BUNA KIRMIZI KART NASIL ÇIKMAZ?

90+8’de Bağdat ekibi mantık dışı bir gol daha kaçırdı. Kaleci ve stoperin ortak hatası sonrası top cezası içinde Anıl Kabil’e geldi. Anıl topu kaleye gönderse de ağlara gitmekte olan top önce takım arkadaşı Fatih Güler’den ardından savunmadan sekip kornere çıktı. 101’de Anıl Kabil bir pozisyonda rakibine çok sert bir faul yaptı. Başına tekme yiyen Çayırovalı futbolcu yerde kalırken, kırmızı kart çıkması gereken pozisyon için devam kararı verilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

 

SON HAFTA NELER OLACAK BELLİ DEĞİL

102’de Çayırova, rakibi Bağdat’ı az adamla yakaladı, ceza sahası yakınlarından çekilen şutta top kaleci Ahmet’te kaldı. Kalan sürede çabalar gol için yeterli olmadı ve çalan son düdük ile birlikte sahadaki herkes kendisini yere bıraktı, tarihi maç sona erdi. Bağdatspor ile Çayırovaspor 2-2 berabere kalırken her şey son haftaya kaldı. Çayırova son maçında Karamürsel’i yendiği takdirde adını BAL’a yazdıracak. Bağdat’ın ise kazanıp, Körfez Gençlerbirliği’nin Beylikbağı’ndan puan almasını ve Çayırova’nın da Karamürsel’i yenmesini bekleyecek.

 

SÜPER AMATÖR PLAY-OFF LİGİ PUAN DURUMU

1.

Karamürsel

9

4

5

0

6

2

4

17

2.

Çayırova

9

5

1

3

17

10

7

16

3.

Beylikbağı

9

4

2

3

11

11

0

14

4.

Bağdatspor

9

3

5

1

11

7

4

14

5.

Darıca Türkeli

9

2

1

6

10

16

-6

7

6.

Körfez GB

9

1

2

6

6

15

-9

5

 

9. HAFTANIN SKORLARI

Bağdatspor

2 - 2

Çayırova

Beylikbağı

3 - 2

Darıca Türkeli

Karamürselspor

0 - 0

Körfez GB

 

SON HAFTA – 28 NİSAN PAZAR

15:00

Darıca Türkeli

Bağdatspor

Darıca Stadı

15:00

Çayırova

Karamürsel

Çayırova Stadı

17:00

Körfez GB.

Beylikbağı

Esentepe Stadı

 

Güncelleme: 25 Nisan 2024 16:09
BENZER HABERLER
X