Haydi Kocaeli Güneş!
28 Nisan 2024 01:30

Haydi Kocaeli Güneş!

İlimizi U-18 Türkiye Şampiyonası Sakarya Grubu’nda temsil eden Kocaeli Güneşspor bugün (Pazar) final maçına çıkıyor. Yeşil siyahlıların rakibi Kartalspor olacak.

 

İLK MAÇINI FARKLI KAZANDI

Sakarya’daki Türkiye Şampiyonası 1. Tur grup maçlarında iyi işlere imza atan Kocaeli Güneşspor ilk maçında Karadeniz Ereğli’yi 5-0 mağlup ederken goller Saki Kazanbaş, Melih Polat Uçar, Eren Onur, Arda Özkan ve Akif’ten geldi. Ekibimiz ikinci maçında İstanbul’un güçlü takımlarından Havataş ile karşılaştı.

 

PENALTIDAN 1-1 OLDU

Maçın 20. dakikasında Kocaeli Güneş geriye düştü ve ilk yarı 1-0 sona erdi. Genç teknik adam Harun Eren ikinci yarıya Bahadır, Ahmet ve Baran’ı oyuna aldı. İkinci yarıda çok daha derli toplu bir futbol ortaya koyan yeşil siyahların bir topu direkten döndü. Bitime 15 dakika kala Akif’in vuruşunda rakip oyuncu topu elle kesti ve kazanılan penaltıyı Bahadır kullandı ve skoru 1-1’e getirdi.

 

KALECİ TAMER MUSLERA’YA BAĞLADI

89’da Melih Polat gol kaçırdı, 90’da da Kocaeli Güneş’in topu direkten döndü. Statü gereği uzatmalar olmadı ve penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltılarda Güneşpor’un başarılı kalecisi Tamer 3 kurtarışa imza atarak maçın kahramanı oldu. Toplamda rakibini 5-4 mağlup eden Kocaeli Güneşspor adını finale yazdırdı. Bu arada 18’lerde Karamürsel İdmanyurdu, Gölcükspor, Hereke Yıldız ve Beylikbağı elenerek şehre döndü.

 

NEBİL UZUN: BEKLİYORUZ

Kulüp Başkanı Nebil Uzun yaptığı açıklamada Kocaeli Güneşspor U-18 takımımız İstanbul Havataş 'ı, özellikle ikinci yarıdaki üstün bir oyunla 1-1 biten maçta rakibi penaltılar ile eleyip finale çıktık. Maçın son dakikasında direkten dönen topumuz ve 2 karşı karşıya atamadığımız pozisyon kırılma anı olabilirdi. Saat 16 00 da Kartalspor ile Sakarya grubunun şampiyonluk maçına çıkacağız. Tüm sevenlerimizi maça bekliyoruz. Hocamızı ve oyuncularımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Güncelleme: 28 Nisan 2024 01:31
X