Kağıtspor yine NE YAPTIN! “82-85”
30 Mart 2024 16:39

Kağıtspor yine NE YAPTIN! “82-85”

Türkiye Basketbol Ligi’nde kentimizi temsil eden ve lige tutunma mücadelesi veren Kağıtspor kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Esenler Erokspor’a sahasında 85-82 kaybetti. Ligde kalma yolunda çok büyük bir yara alan Kağıtspor son çeyrekte kaçırdığı serbest atışların kurbanı oldu. Mavi beyazlılar 19 serbest atışın 11’ini kaçırarak özellikle son bölümlerde saç baş yoldurdu.

 

FİNAL GİBİ MAÇ

18 takımın mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi’nde kentimizi temsil eden Kağıtspor sezonun 31. haftasında kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Esenler Erokspor’u konuk etti. Kötü bir sezon geçiren ve lige tutunmak isteyen, 41 puanla 17.sırada bulunan Kağıtspor, bir puan farkla üstünde bulunan Erokspor karşısında mutlak galibiyet aradı. Düşme hattında mücadele veren takımlar final maçı motivasyonuyla sahaya çıktı. Kağıtspor parkeye Payne, Stone, Kaspar, Hakan ve Eren beşiyle çıktı. Konuk ekip ise Murat, Dukes, Altan, Morse ve Tayfun beşiyle karşılık verdi.

 

İYİ BAŞLAYAMADILAR

Karşılaşma sert başladı. İlk dakikada Hakan Şanlı’nın göğsüne aldığı darbeyle nefessiz kaldığı anlarda yaşanan tedirginliğin ardından İlk basketi konuk ekip buldu. Hemen refleks gösteren Kağıtspor skor avantajını geri aldı (7-2). Kıran kırana mücadelenin yaşandığı ilk beş dakika geride kalırken Erokspor 8-0’lık serinin ardından yeniden öne geçti (7-10). Temsilcimizin özellikle dış atışlardan sayı çıkaramadığı, hücumda top kayıpları yaşadığı, konuk ekibin savunma ribauntlarını topladığı ilk çeyrekte bitime bir dakika kala fark iki sayıya çıktı (10-20) ve ilk çeyrek de 20-10 Erok’un üstünlüğü ile tamamlandı.

 

İKİNCİ ÇEYREKTE KARŞILIKLI SAYILAR

İkinci periyoda sayıyla başlayan taraf Kağıtspor oldu (12-20). Erokspor’un boyalı alanda etkili savunma ortaya koyduğu anlarda temsilcimiz savunmayı aşmak için mücadele etti. (15-23). Konuk ekibin yalnızca serbest atıştan sayı ürettiği dakikalar misafir başantrenör İlker Salman’a mola aldırdı. İlk çeyrekte 10 dakikada ancak 10 sayı bulan Kağıtspor ikinci periyotta 4 dakikada 13 sayı buldu (23-25) ve oyuna ortak oldu. Ancak konuk ekip farkı yeniden iki haneye çıkarmayı bildi (25-35). Temponun iyice yükseldiği ikinci çeyrekte hakem kararları da tepkiye neden oldu. Maçın ilk yarısı 32-42 sona erdi.

 

FARK 16’YA KADAR ÇIKTI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Kağıtspor sayı bularak başladı. Esenler Erokspor’un kaçtığı Kağıtspor’un kovaladığı üçüncü çeyrekte tabelada makas kapanmadı. Konuk ekibin skorda farkın tek hanelere düşmesine izin vermediği periyotta temsilcimiz oyuna denge getirmek için ter döktü. Ancak Erokspor savunmasının izin vermedi. Pota altında boşluk veren, atışlardan sayı çıkarmakta zorlanan ve hücum ribauntlarını alamayan temsilcimiz farkı kapatamadı. Bir ara fark 16’ya kadar çıktı, 3.çeyrek 54-66 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

 

KASPAR TUĞLA ATTI!

Son on dakikalık bölüme etkili başlangıç yapan Kağıtspor farkı tek hanelere düşürdü (58-66). Heyecanın arttığı dakikalarda Kağıtspor baskıyı artırdı ve son beş dakikada tabelayı 69-73’e getirdi. İlker Salman bir kez daha molaya gitmek zorunda kaldı. İlk yarıyı sadece 2 sayı ile tamamlayan Payne’nin sahneye çıktığı bölümde bitime 1 kala skor Payne’nin üçlüğü ile 78-80’e geldi. Öncesinde ise Kaspar ile 2, Payne ile 1 serbest atış kaçtı. Son 8 saniyeye 80-82 girilen maçta Barboros kritik iki serbest atıştan yararlanamadı. Dönüşünde rakip faulle durduruldu ve skor son 3.2 saniyede 80-83’e geldi.

 

SERBEST ATIŞLAR BELİRLEDİ

Taktik savaşlarının yaşandığı son saniyelerde Payne’nin serbest atıştan bulduğu iki sayıyla skor 82-83’e taşındı. Rakibin iki serbest atıştan sayı bulmasının ardından 3 saniye kala son hücum şansını Payne ile değerlendiremeyen Kağıtspor 85-82 mağlup oldu ve ligde kalma yolunda inanılmaz bir yara daha aldı. Kağıtspor’un tesellisi rakiplerinin de kaybetmesiydi. Mavi beyazlılar 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de İzmit Atatürk Spor Salonu’nda Bornova Belediyesi Karşıyaka’yı konuk edecek. Ölüm kalım maçında Kağıtspor’un kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

 

KAĞITSPOR: 82

ESENLER EROIK: 85

SALON: Kocaeli Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Turgut Işık, Halil Erkoç, Niyazi Yasin Kahraman

KAĞITSPOR: Mete Tekçevik 4, Ja Cori Payne 25, Keith Martin Stone 25, Kevin Kaspar 12, Barboros Bozkurt 2, Hakan Şanlı 3, Mert Ulutaş 9, Eren Beyaz, Sertan İbrahim Sarı 2

ESENLER EROKSPOR: Murat Göktaş 3, Kahlil Quinton Dukes 26, Altan Erol 12, Tuna Han Dikmen 1, Anthony Keith Morse 23, Umut Geçen 5, Tayfun Erülkü 12, Deniz Can Çevik 3

 

1.PERİYOT: 10-20

İLK YARI: 32-42

3.PERİYOT: 54-66

MAÇ SONUCU: 82-85

Güncelleme: 30 Mart 2024 16:41
X