$ Dolar 46,5911 %0,12
€ Euro 53,0727 %0,09
£ Sterlin 61,0494 %-0,01
Altın $4.088,74 %1,55
Gümüş 88,59 %2,39
Kocaelispor Kulübü yaptığı çağrı ile taraftarı pazar günü Kocaeli Stadı’nda oynanacak olan Adıyaman maçına davet etti.
Kocaelispor’da 3-0’lık 1461 Trabzon yenilgisinin ardından sular durulmuyor. Kulüpten yapılan açıklamada takımın yeni kaptanının Yalçın Kılınç olduğu duyuruldu.
16.10.2022 tarihinde Derince Suni Çim Stadı’nda saat 18.00’de oynanan Sırrıpaşa Futbol Kulübü-Bağdatspor Süper Amatör lig maçı, statta yaşanan aydınlatma problemleri nedeniyle 25. dakikada hakem Metin Ataş tarafından görüş azlığı nedeniyle ertelenmişti.
Kocaelispor’a verdiği destekle bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yeni sezonda henüz Kocaelispor’un maçına gelmedi.
Kocaelispor geride bıraktığımız sezon 21 Mayıs’ta oynadığı Adanaspor maçının ardından sezonu tamamladı ve 44 puanla 2. Lig’e düştü.
1. Amatör Lig’de en çekişmeli grup olacağına kesin gözü ile bakılan D Grubu’nda yarın akşam (Çarşamba) ve perşembe akşamı 2’şer maç oynanacak, tüm maçlar 19.15’te başlayacak. Yarın son maçlarında kayıp yaşayan 2 takım, Başaranspor ile Şirinspor, Cephanelik Stadı’nda karşılaşacak. Lider Anibalspor ise Kullarspor deplasmanına çıkacak.
1. Amatör Lig’de bol golün atıldığı A Grubu’nda bu akşam 3, perşembe günü de 2 maç oynanacak. Lider Körfez Gençlerbirliği ile takipçisi Darıcaspor perşembe günü Alaettin Kurt Stadı'nda çok zorlu bir maça çıkacak.
Süper Amatör Lig B Grubu’nda yarın (Çarşamba) 5, perşembe günü ise 2 maç oynanacak. Yıllara dayanan amatör rekabette 7 puanlı Hereke Yıldızspor, 9 puanlı Suadiyespor’u konuk edecek. Bir döneme damga vuran iki köklü kulübün maçı Hereke Erkin Akkaş Stadı’nda yarın saat 19.15’te başlayacak ve karşılaşmada Yakup Kaval düdük çalacak.
Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kağıtspor ikinci maçında da kaybetti. Finalspor’a konuk olan lacivert beyazlılar karşılaşmayı 72-68 kaybetti.
Kocaelispor’da kaptan Mehmet Taş’tan enteresan bir paylaşım geldi.
Süper Amatör Lig A Grubu takımlarından Başiskele Damlarspor’da 2 yıldır en iyi şekilde görev yapan, vefakar ve cefakar teknik sorumlu Raşit Ören görevi bıraktı. Uzun yıllardır futbol oynayan ve iki sezon önce Başiskele Damlarspor ile anlaşan Raşit Ören bundan sonraki maçlarında Damlarspor Kulübü’ne başarı dileğinde bulundu. Başiskele Damlarspor’da Ören’in ardından yine bölgenin ve ilimizin başarılı teknik direktörlerinden, geride bıraktığımız sezon Başiskele Belediyespor’u Süper Amatör Lig’e çıkaran Cevdet Saral’ın adı yeni teknik adam olarak geçiyor.
Derince'den Esentepe'ye
Süper Amatör Lig A Grubu’nda haftanın maçı Arslanbey’deydi. Zirve adayı iki takım Arslanbey Organize ile Dilovası Belediye arasındaki mücadeleyi Dilovası 4-1 kazandı ve 4 maç sonunda puanını 10’a çıkardı, Arslanbey ise 5 maç sonunda 9 puanda kaldı.
Süper Amatör Lig A Grubu’nda Sırrıpaşa Futbol Kulübü ile Bağdatspor ile Derince Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye çok iyi başlayan Bağdatpor, Hakan Yaşar’ın golü ile öne geçti. Saat 18.00’de başlayan karşılaşmanın 25. dakikasında ise Derince Stadı’nın ışıkları yetersiz olduğu için hakem Metin Ataş görüş azlığı nedeni ile karşılaşmayı 25. dakikada tatil etti.
Kartepe ve ilimiz karatesinin öncü isimlerinden, yetiştirdiği başarılı sporcularla adından sık sık söz ettiren Soner Açıkyol, Kocaeli Karate İl Temsilciliği’ne atandı.
Bölgesel Amatör Lig 14. Grup 3. Haftada sadece Kullarspor kazanırken, Gebzespor berabere kaldı, Tayfunspor ile Değirmendere haftayı yenilgi ile kapattı.
Bölgesel Amatör Lig 13. Grup 3. hafta maçlarında 3 temsilcimizden 1’i kazandı, 2’si kaybetti. Gölcükspor deplasmanda Bayrampaşa Teknik karşısında 2-1’lik galibiyet elde ederken 3 maç sonunda puanını 7’ye çıkardı. Gölcük ekibinin gollerini Burak Toker ve Oktay Pop attı. Harbişspor, sahasında Beyleybeyi’ni zorlasa da 2-1’lik yenilgiye engel olamazken puanla tanışamadı.
Kocaelispor U-15 takımı Bölgesel Gelişim Ligi ilk maçında Büyükçekmece Tepecik’i farklı mağlup etti. İstanbul temsilcisi bazı futbolcuları ile ilgili lisans sorunu yaşaması üzerine İzmit’e 10 futbolcu ile gelebildi. Kocaelispor tarafı da sahaya 10 kişi çıkacağını belirtti. Kocaelispor’daki herkes doğal olarak ilk maçta oynamak isterken, Arda Özkan fedakarlık yaptı ve kendi isteği ile isminin kadrodan çıkarılmasını Antrenör Gürcan Yazıcı’dan rica etti.
Kocaelispor U-15 takımı sezona kolay bir galibiyetle başladı. Yeşil siyahlılar, lisans sorunu yaşadığı için maça toplam 10 futbolcu ile gelebilen Büyükçekmece Tepecik’i 12-0 mağlup etti. Ekibimizin gollerini Emircan Dönmez (3),Melih Küçükkesin ve Mert Akyüz 2’şer, Halil İbrahim Turan, Serhan Anıl, Ensar Çapoğlu, Amed Tangüner, Yunus Emre Şengül ve Yiğit Gülümser attı.
U-14 Bölgesel Gelişim Ligi 1. Grup’ta mücadele eden Kocaelispor, sezonu Büyükçekmece Tepecik maçı ile açtı.
Süper Amatör Lig A Grubu’nda Bekirderespor ile Başiskele Damlarspor kritik bir maça çıktı. 1-1 devam eden mücadelenin 90+5. dakikasında ilimizin başarılı golcülerinden Mert Alkan müthiş bir gole imza attı ve sarı siyahlılara hayati değerde 3 puan kazandırdı.
Kocaelispor Elit U-19 takımı sezonun üçüncü maçında deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Son derece rahat bir tempoda oyunu götüren yeşil siyahlı ekibimiz rakibini 8-1 mağlup etti ve diğer maçlardaki skorların ardından liderliğe yükseldi. Üni-Hodri Meydan Bandırma taraftar grubu 90 dakika boyunca destek vererek galibiyete katkı sağladı.
U-16 Bölgesel Gelişim Ligi 1. Grup’ta mücadele eden Kocaelispor 16 takımı sezonun açılış maçında kentlisi Darıca Gençlerbirliği ile karşılaştı. Vinsan Tesisleri’nde yağışlı havada oynanan maçı 4-1 kazanan yeşil siyahlılar sezona galibiyetle başladı.
Kocaelispor U-17 takımı Bölgesel Gelişim Ligi 2. Grup ilk maçında Turgutluspor’u konuk etti. Maçın başından sonuna kadar çok üstün bir futbol ortaya koyan gençlerimiz mücadeleyi 8-2 kazandı.
Kocaelispor’un hem alt yapısında hem de A takımında forma giyen, an itibari ile U-17 takımının teknik direktörlüğünü yapan Murat Tiraki’nin babası Mevlüt Tiraki 76 yaşında hayatını kaybetti.
Kocaelispor’da 1461 Trabzon yenilgisinin ardından Hodri Meydan’dan çok sert açıklama geldi. Açıklamanın hedefindeki isim Teknik Direktör Fırat Gül’dü. Açıklama şu şekilde.
Kocaelispor sezonun 10. maçında deplasmanda 1461 Trabzon ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-0 kaybeden yeşil siyahlılar Trabzon’dan ağır bir yenilgi ile dönerken, ilk kez bileği büküldü.
Bölgesel Amatör Lig 14. Grup’ta üçüncü haftada bugün (Cumartesi) 2 maç var. Bu maçlardan birisi bizi de ilgilendiriyor. 2 maç sonunda henüz puanla tanışamayan Değirmenderespor, Yalova’dan 4 puanlı Altınova Belediyespor ile karşılaşacak. Gebzespor maçında yaşanan saha olayları nedeni ile seyircisiz oynanacak olan karşılaşma Değirmendere Stadı’nda saat 15.00’te başlayacak.
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ndeki temsilcimiz İzmit Belediyespor sezonun dördüncü maçında bugün (Cumartesi) Elazığ Basketbol Kulübü ile deplasmanda karşılaşacak. Mavi yeşilli ekibimizde hedef maçı kazanıp İzmit’e 4’te 4 yaparak dönmek.
1. Amatör Lig A Grubu’nda üçüncü maçlar bugün (Cumartesi) oynanacak. Saat 17.00’de 3 maç var. 2’de 2 yapan ve gol yemeyen lider Körfez Gençlerbirliği, Esentepe Stadı’nda Gölcük İdmanyurdu’nu konuk edecek. Körfez ekibinin etkili kanat oyuncusu Alper Emiral, sağ ayak arka adalesindeki sakatlığı nedeni ile forma giyemeyecek.
1. Amatör Lig D Grubu’nda 3. hafta maçları bugün (Cumartesi) oynanacak. 2’de 2 yapan iki takım, Gebze Anibal ile Hereke Gençlik, haftanın maçına çıkacak.
Süper Amatör Lig A Grubu’nda 5. hafta maçları bugün (Cumartesi) oynanacak. Kayıpsız lider Diliskelesi, 7 puanlı Hereke Yıldızspor deplasmanına çıkacak. Hereke Erkin Akkaş Stadı’ndaki maç 15.00’te başlayacak.
Fanatik Tour tarafından Antalya Cremlin Palace Otel’de düzenlenen 12. Cumhuriyet Kupası’nda mücadele eden Kartepe Masterler ilk iki günkü maçlarında galip gelerek son 16’ya kaldı.
İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Gökhan Yavaşer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
İlimizin 10 parmağında 10 marifet kadın hakemlerinden Derya Şanlıtürk aynı zamanda çok başarılı bir ragbi sporcusu. Yetenekli Kocaeli bölgesi hakemi, Kadın Ragbi Milli Takımı kadrosuna davet edildi.
Kocaelispor sezonun 10. maçında 1461 Trabzon ile deplasmanda karşılaşacak. Kapasitesini 5 bine çıkaran Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadı’ndaki maç yarın (Cumartesi) saat 14.00’te başlayacak. İstanbul’dan Burak Taşkınsoy’un yöneteceği mücadele esnasında yağış beklenirken sıcaklık 19 derece olacak. Kocaelispor taraftarı da her zaman olduğu gibi takımına destek vermek üzere Trabzon’da olacak.
3. Lig 1. Grup’taki temsilcimiz Belediye Derincespor, cumartesi mesaisinde Çatalcaspor’u konuk edecek. Derince Stadı’ndaki maç saat 15.00’te başlayacak. Karşılaşmayı Gaziantep’ten Abdullah Volkan Aydın yönetecek. Dar bir kadrosu bulunan Derince’de sakatlıklar can sıkıyor.
1. Amatör Lig B Grubu’nda Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda müthiş bir maç oynandı. Tüm liglerin en genç takımı, en yaşlı futbolcusunun 2003’lü olduğu Bağçeşmespor inanılmaz bir hikaye yazıyor. İzmit ekibi çarşamba mesaisinde şampiyonluk adayı Maşukiyespor’u 4-3 mağlup etti ve 3’te 3 yaptı.
1. Amatör Lig C Grubu’nda önceki akşam iki maç vardı. Lider Kandıra Gençlerbirliği zorlu Karatepe deplasmanında da kazanmasını bildi. 1-0 geriye düşen yeşil beyazlılara 3 puanı getiren golleri Sefer, Volkan ve Ömer kaydetti. Böylece Kandıra ekibi 3’te 3 yaparak liderliğini sürdürdü.
Kocaelispor’un başarılı orta saha oyuncusu Yusuf Cihat Çelik, yeşil siyahlı forma altında mücadele ettiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Yusuf Cihat öte yandan Fethiye maçında eşinin rızası ile oynadığını ve eşinin kendisine “Maçın alın yine gelirsin” dediğini belirten Çelik, “Ne yaparsam yapayım Kocaelispor’a borcumu ödeyemem” şeklinde konuştu.
Türk futbolunda bir döneme damga vurmuş, Avrupa’nın majör liglerinde de oynamış Milli futbolculardan, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu tarihi bir olaya imza atıyor. Avrupa Konferans Ligi’nde grubunda oynadığı 4 maçta 10 puan toplayan İstanbul ekibi, Avrupa kupalarında kalesinde henüz gol görmedi. Şampiyonlar Ligi takımlarından Belçika Clup Brugge de Başakşehir gibi kupa grup maçlarında kalesinde henüz gol görmeyen Avrupa’daki iki takımdan birisi oldu.
Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül, Trabzon’da zorlu bir maçın kendilerini beklediğini ifade etti. Gül ayrıca aldığı her kararı Kocaelispor’un menfaati doğrultusunda aldığını belirtti.