$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
3. Lig 3. Grup’taki temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği’ne ziyaretler devam ediyor. 12 yıl boyunca Kocaeli Defterdar Başkanı olan bulunan Yafes Pehlivan, Sarı Yeşilli kulübü ziyaret etti.
Su Akademi Türkiye'nin kurucusu olan ve su terapisi alanında büyük başarılara imza atan İzmit’ in su perisi Ebru Gücin, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyelerine yüzme öğretecek.
İlk önce koronavirüs, ardından Covid-19 olarak adlandırılan salgın nedeni ile ülkemizdeki futbol Mart’ın ikinci yarısı itibari ile durmuş, 2 hafta önce Süper Lig, bu hafta da 1. Lig’e kaldığı yerden devam edilmişti. 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig takımlarının akıbeti ile ilgili net bir gelişme yok.
İlimizin eski hakemlerinden, 4 yıl önce de hakemliği Siirt’te bırakan Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Servet Reyhan’ın Futbolda Şiddet adlı kitabı Gazi Kitabevi’nde okurlarını bekliyor.
3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Belediye Derincespor’da çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.
Gölcükspor ilimizin ve Türk futbolunun köklü camiaları arasında yer alıyor. Çeyrek asırdan fazla bir süredir profesyonel futbolda varlığını sürdüren Gölcükspor’un adı bu günlere iyi anılmıyor. Küçük bir ilçe olmasına karşın kaosun ve anlamsız didişmelerin hiçbir zaman eksik olmadığı Kırmızı Siyahlı camianın huzursuz günleri ne zaman aşacağı merak ediliyor.
3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Gölcükspor’da futbolcular bekledikleri miktarda ödeme yapılmadığı için geçtiğimiz hafta arasında antrenmanlara çıkmama kararı almıştı. Ertesin gün ise Kırmızı Siyahlı futbolcular, protesto nedeninin belirtildiği bir A4 kağıdına açıklama yapmış ve bu açıklamanın altına da futbolcuların olduğu öne sürülen imzalar atılmıştı.
Kocaelispor’da cuma günü yapılan Covid-19 testlerinin ardından şüpheli olan başarılı sol bek Erdinç Karakaş dışındaki tüm futbolcular ile ilgili her hangi bir sorun yaşanmamıştı.
Kocaelispor’un deneyimli kalecisi Ercüment Kafkasyalı pandemi sürecinin kendisi için nasıl geçtiğini ifade etti. Ercüment, liglerin devam edip etmeyeceğine dair düşüncesini de “Ben ikisine de varım” diyerek yanıtladı.
Kocaelispor’da takım kaptanı Burak Süleyman, şu ana kadar hiçbir yerden transfer teklifi almadığını, ancak bundan önce aklında Kocaelispor’u şampiyonluğu olduğunu ifade etti.
TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor’da Covid-19 şoku yaşanmış, Teknik Direktör Yılmaz Vural, futbolcular Ergin Keleş, Burhan Şener ve Avdija Vrsajevic, 1 antrenör ve 7 çalışanın testleri pozitif çıkmıştı. 2 gün sonra maça çıkacak olan Yeşil Siyahlılarda yaşanan şok gelişmenin ardından ikinci bir test yapıldı ve bu testlerin tamamı negatif çıktı. Bunun üzerine Manisa ekibi dün oynanan Altay maçı için İzmir’e gitti. Kocaelispor’un eski teknik adamı Yılmaz Vural karantinada kalması gerektiği için İzmir’e götürülmedi, takımın başında yardımcısı Mehmet Demirtaş yer aldı.
Kocaelispor Tesisler Sorumluğu’nu başarı ile yapan Volkan Elmaser’in başına talihsiz bir olay geldi. Kavun ve karpuza alerjisi olan Elmaser önceki akşam yediği kavun ve karpuzdan alerji kaptı.
İlimizin genç, başarılı ve idealist antrenörlerinden, Onur Kından, babalar gününde babası Yaşar Kından’ı kaybetmenin acısını yaşadı.
Kocaelispor’da, Kocaeli Ticaret Odası’nın destekleri ile Cuma günü yapılan Covid-19 test sonuçları belli oldu.
Daha önce toplanmaları 2 kez ertelenen Kocaelispor’da 18 Temmuz’da başlayacağı belirtilen lig önce çalışmalar bu kez başladı. Yeşil Siyahlılar 3 ay sonra ilk antrenmanını yaptı.
Maddi anlamda sorun yaşayan kulüpte futbolcular antrenman çıkmamış ve kulüp de antrenmanların geçici bir süre erteleneceğini duyurmuştu. Gölcüksporlu futbolcular ortak bir basın açıklaması gönderdi ve altlarına da imza atarak neden antrenmanlara çıkmadıklarını paylaştı.
Covid-19 salgını sürecinde Kocaelispor Brunga Tesisleri’ndeki eksiklerin hemen hemen tamamı giderildi.
2003’ten beri Körfez Belediyesi’nde görev alan ve “Çim uzmanı” olarak bilinen Güral Tosun, pandemi sürecinde de boş durmadı ve Kocaelispor Brunga Tesisleri’ndeki 3 sahanın da bakımını yaparak mükemmel bir zemin ortaya çıkardı.
Kocaelispor’da aşılması gereken konuların başında iç transfer geliyor. Yönetim kurulunun bu konuda sorun yaşamayacağı tahmin ediliyor.
Kocaelispor’un başarılı stoperi Taha Batuhan Yayıkçı 12 Haziran’da Şule Hanım ile dünya evine girmişti.
18 Temmuz’da başlayacağı belirtilen ancak son kararın hafta arasında verileceği 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör ligleri öncesi toplanan Kocaelispor’da çalışmalar başladı.
19 Mart’tan bu yana Covid-19 pandemisi nedeni ile saha çalışmalarına ara vermek zorunda kalan Kocaelispor’da çalışmalar yeniden başladı. Önceki gün Kocaelispor Brunga Tesisleri’nde Covid-19 testinden geçen Yeşil Siyahlılar dün akşam da ilk saha antrenmanına çıktı. Testler sonucu olumsuz bir durum yaşanmaması sevindirdi.
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz İzmit Belediyespor, Avrupa kadınlar basketbol organizasyonlarının en üst kademesi olan Euroleague katılma şansı yakaladı.
Karamürsel’in ve ilimizin başarılı başpehlivanlarından, güreş antrenörü ve Karamürsel Belediyesi Spor Müdürü Erkan Ertan, Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin alınacak önlemlerle düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.
Covid-19 salgınının ardından Türk ve dünya futbolu yeniden dizayn ediliyor. Kulüpler, virüsten dolayı en önemli gelir kalemleri, naklen yayın, sponsor, taraftar ve TFF, kısacası tüm gelirlerini kaybetti. Geçmişte yapılan yanlış ve keyfi harcamalar yüzünden iflasın eşiğine gelmiş kulüpler virüse hazırlıksız yakalanınca da -Bu işin içinden nasıl çıkarız?- diye kara kara düşünmeye başladı.
Kocaelispor Alt Yapı Koordinatörlüğü ve Futbol Gelişim Merkezi, alt yapıdaki sporcularına özel bir eğitim sağladı.
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda karşılaştı. İlk maçı sahasında 2-1 kazanan Trabzonspor, İstanbul’da da Alexander Sörloth (2) ve Novak’ın golleri ile 3-1 devirerek adını finale yazdırdı.
Gölcükspor’un emektarlarından, kulübün ulaştırma sorumlusu Okan Bayram, takım otobüsüne gözü gibi bakıyor.
3. Lig 2. Grup’taki temsilcilerimizden Belediye Derincespor’da tempo yavaş yavaş artıyor.
Kocaelispor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, başkan ve kimi yöneticilerle görüştüklerini, önümüzdeki sezon için Yeşil Siyahlı kulüple ilgili planlamalar yaptıklarını belirtti.
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden İzmit Belediyespor, Fransa’nın Lyon takımından Clarissa Cristina Dos Santos’u renklerine bağladı. Geçen sezon Euroleague’de oynayan Dos Santos, Brezilya Milli Takımı’nın da kaptanlığını yapıyor.
UEFA, aralarında Türkiye’nin de olduğu kimi ülkelerin transfer dönemlerini açıkladı. İşte o ülkeler.
İki Türkiye şampiyonluğu, 1 Marmara şampiyonluğu, iki de Türkiye yarı finali görerek masterler adına ilimizin gururu olan Kocaeli Master’de kimi futbolcular antrenmanlara başladı.
Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcilerimizden Karamürselspor’dan eleştirilere yanıt geldi. Sarı Lacivertli kulüp, laf değil icraat üretmenin gerektiğini belirtti. İşte o açıklama.
Erzincanspor'un 21 yaşındaki İzmitli sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, ilk etapta teklifini kabul ettiği Fenerbahçe ile maaş konusunda anlaşma sağlayamadı.
28 Haziran’da, İzmit Belediyesi ile birlikte hareket eden ve İzmit’in kurtuluşu için yürüyecek olan Nicomedia Trekking, bundan sonraki yürüyüşlerini tek tip kıyafet girerek gerçekleştirmek istiyor.
Bölgesel Amatör Lig kulüpleri liglerin akıbeti ile ilgili nokta koyulamadığı için çalışmalara başlayıp başlayamama konusunda kararsız kaldı.
TV 41 Spor Müdürü Selim Eryılmaz’ın kayınvalidesi Peyruzhan İrfan, yaşlılığa bağlı nedenlerden ötürü kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Gölcükspor’da Kulüp Başkanı Hüseyin Çardak, futbolcuların antrenman boykotu ile ilgili konuştu. Çardak “Bugün ödeme yapacaktık, futbolcular ödemeyi beğenmedi, 3 katını istedi” dedi.
3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Gölcükspor’da futbolcular yaşanan maddi problemler nedeni ile dün akşam ve bu sabahki antrenmana çıkmadı.
İlimizin gururu olan hakemlerimizden Üst Klasman Hakemi Alper Çetin, Klasman Hakemi Tolga Güldibi ve Üst Klasman Yardımcı Hakemi Cem Özbay, Merkez Hakem Komitesi tarafından görevlendirildi.
Hodri Meydan Taraftar Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a kendilerine tahsis ettiği lokalden ötürü teşekkür açıklaması yayımladı.