$ Dolar 44,4672 %0,11
€ Euro 51,1761 %-0,07
£ Sterlin 58,9434 %-0,02
Altın $4.521,02 %0,61
Gümüş 100,49 %1,02
Kocaeli Kokpit Havacılık ve Yazılım Koleji, gökyüzünün en çok kullanılan hususi uçağı olan Cessna tipi uçağı alarak, okul bahçesine yerleştirdi.
Gündoğdu gönül aldı
Bölgesel Amatör Lig Play-Off’ta iki maç önceki gün oynandı. Manisa Soma, normal süresi 1-1 sona eren maçın uzatma anlarında attığı golle Burdur’dan Bucak Belediye Oğuzhan’ı 2-1 mağlup etti ve adını 3. Lig’e yazdırdı. Belediye Derince ise Burdur ekibi Bucak Belediye ile eşleşti. Maç 12 Mayıs’ta tarafsız sahada oynanacak.
U-19 Türkiye şampiyonası 1. tur Kocaeli grup merkezi finalinde İstanbul Zeytinburnu’ndan Batı Trakya ile Bursa’dan Altınsaban takımları Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda karşı karşıya geldi. Zaman zaman gerilimli anların yaşandığı maçı Batı Trakya 3-1 kazandı ve evine Kocaeli şampiyonu olarak döndü.
Türkiye Kadınlar Futbol İkinci Ligi’nden 1. Lig’e çıkan ancak sezonu şampiyon bitirmeyi hedefleyen Kocaeli Bayan Futbol Kulübü, Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda Sivas Gazi Lisesi ile karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstün bir futbol oynayan ekibimiz mücadeleyi 30 Kübra Deniz (P) Ece Tekmen, Damla, Leyla (2) ve Erva’nın golleri ile 6-1 mağlup etti.
Yoğun ve stresli bir programdan geçen Kocaeispor, Cumartesi mesaisinde 1461 Trabzon’u 1-0 mağlup etti.
Kocaelispor, 1461 Trabzon’u 1-0 mağlup ederek sezonu 58 puan ile ikinci sırada tamamladı.
1461 Trabzon eğer kapanmazsa önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.
Sezonu 1-0’lık 1461 galibiyeti ile tamamlayan Kocaelispor’da taraftar Çorum deplasmanı hazırlıklarına şimdiden başladı.
Kocaelispor Kulübü yönetimi, 1461 Trabzon maçının biletini ilginç bir şekilde tasarlamış, bilette “Hoşgeldiniz – Güle Güle” ibaresi dikkatlerden kaçmamıştı.
Merkez Hakem Komitesi, Kocaelispor – 1461 Trabzon maçına Süper Lig hakemi Bahattin Şimşek’i atamıştı.
Kocaelispor’da teknik adam Galip Gündoğdu, bu sezon ilk kez çift forvet ile maça başladı. 4-5-1 sistemi ile genel olarak sahaya dizilen Yeşil Siyahlılar, eksik futbolcuların fazla olması nedeni ile de çift forvet denemesinde bulundu. Kocaelispor, 1461 Trabzon maçında kalede Volkan, sağ bekte Ali Keten, sol bekte Berk, savunma ortasında Kemal ve Murat Başak, önlerinde Mert ve Mesut, solda Burak Süleyman, sağda Gökdeniz, ileride de Rıza ve Sinan 11’i ile maça başladı.
Kocaelispor’da genç sol bek Abdullah Berk Karadağ sezon başında antrenmanlara çıkmış ancak sakatlığı nedeni ameliyat olmuştu. Uzun süren tedavi sürecinin ardından önce bireysel çalışmalara başlayan Karamürselli futbolcu geçen hafta başından beri takımla birlikte antrenmanlara katıldı. Antrenmanlarda istekli görülen ve temposunu bulmaya başladığı görülen Berk, teknik adam Galip Gündoğdu tarafından ödüllendirildi.
İki takım da net goller kaçırdı...
Kocaelispor normal sezonun son maçında 1461 Trabzon ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren maçı Kocaelispor, Burak Süleyman’ın 76. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı ve normal grubunu sırada tamamlayarak Play-Off’ta Çorum Belediyespor ile eşleşti. Deplasmandaki ilk maç 10 Mayıs Cuma günü Çorum’da oynanacak.
Gölcükspor bugün saat 15.30’da deplasmanda Bağcılarspor ile karşı karşıya gelecek. Bu maçı kaybeden takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek. Kırmızı Siyahlılar için İlçe Spor Güvenlik Kurulu salı günkü toplantının ardından 130 kişilik yer ayırmış ve 12. adam maça gitmek için hazırlıklarını yapmıştı.
Kocaelispor normal sezonun son maçında yarın (Cumartesi) 1461 Trabzon’u konuk edecek. 15.30’da başlayacak olan mücadeleyi Süper Lig Hakemi Bahattin Şimşek yönetecek.
Muğlaspor maçında sağ dizinden sakatlan (Büyük) Kerem Yıldırım’ın yapılan kontrollerinde ön çapraz bağının tamamen kopuk olduğu ve ayrıca kıkırdağında hasar oluştuğu tespit edilmişti.
Yarın (Cumartesi) oynanacak olan Kocaelispor – 1461 Trabzon maçının bilet fiyatlarında yönetim kurulu değişiklik yapmadı.
Yeğenlerden tam destek
Kocaelispor bu sezon deplasmanda beklentileri karşılayamadı. Son 6 dış saha maçında sevinemeyen Yeşil Siyahlılar 17 deplasman maçında 19 puan elde etti.
Kocaelispor’un önceki gün Kocaeli Stadı’nda yaptığı antrenmanda teknik adam Galip Gündoğdu’nun, meslektaşımız Emre Kurtbay’a takındığı tavır yadırganmıştı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD Kocaeli Şubesi yaşanan olayla ilgili olarak ortak açıklama yaptı. Aman Dikkat başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi.
Bu sezon Kocaeli futbolda dip görmüş durumda. Darıca ve Körfez haftalar öncesinden havlu attı.
Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e yükselecek olan 9 takımı belirleyecek olan BAL Play-Off’ta heyecan yarın başlıyor. Cumartesi ve Pazar günleri 2’şer olmak üzere 4 final maçı oynanacak. Kazananlar 3. Lig’e çıkacak, kaybedenlerin şansı devam edecek. Belediye Derince ilk turu bay geçmişti. Sarı Lacivertli ekibin ikinci turdaki rakibi Bucak Belediye Oğuzhan – Manisa Soma maçının mağlubu olacak. Hafta sonu oynanacak tüm maçlar saat 15.00’te başlayacak.
Kocaelispor, normal sezonun son maçında yarın 1461 Trabzon’u konuk edecek.
Başarı ayrıntıda gizlidir
U-16 Play-Off B Grubu’nda mücadele eden Karamürsel İdmanyurdu ve Hereke Yıldızspor arasındaki baraj maçı yarın (Cumartesi) Vinsan Tesisleri’nde saat 16.15’te başlayacak.
Bu yıl 9.’su düzenlenecek olan Şehit Polis Serdar Gökbayrak Esnaflar Futbol Turnuvası 20 Mayıs’ta başlayacak. Organizasyon ile ilgili olarak komite başkanı Tugay Kavurt ve basın ile bir araya geldi.
KOBİDOS, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği tarafından organize “Glutensiz Yaşam Turu”nda yola çıkan ekip Bilecik’e ulaştı. Ekip Perşembe günü Ankara’da olacaklar.
Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen, ülke genelinde 5’er sporcudan oluşan özel il karması takımlarının yarışmaya hak kazandığı Anadolu Yıldızlar Ligi Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonasında Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Cimnastik Kulübü il karmasına bayan cimnastikçilerden 5 sporcudan 5’i, erkek cimnastikçilerden ise 5 sporcusundan 3’ü olmakla birlikte Kocaeli’den seçilen 10 sporcudan 8’ini oluşturarak büyük bir başarıya imza atmayı başarmıştı.
Haziran ayında olağan genel kurulunu yapacak olan Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) için başkan adayı olacağına kesin gözü ile bakılan Murat Aydın’ın karşısına çıkmayı düşünen ve yaklaşık 1 aydır nabız yoklayan Adnan Uysal’ın bu kararından vazgeçtiği öğrenildi. Özellikle İzmit kulüplerinin yakından tanıdığı ve Mertspor’da da bir dönem başkanlık yapan Uysal’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile de görüştüğü belirtilmişti.
Çayırtepe Gençlikspor U-11 takımı ve takımın genç teknik adamı Emrah Yaylapınar alkışlanacak bir harekete imza attı. Çayırtepe ekibi, grubunda 4’te 4 yaparak lider durumda bulunan Çubuklu Balaspor’u İbrahim Kurt ve Emir Kaya’nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Bu maçta skorun önüne geçen bir olay yaşandı.
Gazeteci-Yazar Kubilay Çelik, 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda ‘’Futbolda neden yokuz’’ isimli son kitabını tanıttı.
Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde önemli sportif etkinliklere imza atıyor.
U-15 Türkiye Şampiyonası için Balıkesir’e gidecek olan Körfez Gençlerbirliği’nin başarılı sporcuları ile kahvaltıda bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Takım olduğunuzu unutmayın. Tabi ki şampiyonluk bekliyoruz ama ahlakınızla, duruşunuzla da örnek olmayı unutmayın” dedi
Mersin’de düzenlenen ve tüm branşlarda toplamda 1200 sporcunun katıldığı İşitme Engelliler Türkiye Karate Şampiyonası’nda Kartepe Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Murathan Hancı hem Kata hem de Kumite dalında Türkiye Şampiyonu oldu.
Galatasaray Kulübü’nde küçük erkeklerde Türkiye şampiyonluğu, Okyanus Koleji’nde liseler arası Türkiye şampiyonluğu ile ikinciliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da da çok sayıda derecesi olan İzmitli voleybolcu Ömer Ançel’den bir başarı daha geldi.
Kartepe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kartepe Kulüpler Birliği ortaklaşa karate turnuvası düzenliyor. Organizasyon ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.
Kocaeli Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Rektörlük Futbol Turnuvası, 25 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında üniversitesinin futbol sahasında düzenlendi. Finalde Arslanbey MYO, Karamürsel MYO’yu 4-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
Golcük’te bulunan ve kentin saygın bilardo salonlarından Reis Bilardo’nun geleneksel olarak düzenlediği handikaplı bilardo turnuvası sona erdi. Yüksek katılım sağlandığı organizasyon 1 hafta sürdü ve turnuvaya çevre il ve ilçelerden toplam 76 sporcu katıldı.
Yarın (Cumartesi) Bağcılarspor ile tarihinin en önemli maçlarından birisine çıkacak olan Gölcükspor kenetlendi. Teknik adam Ali Beykoz futbolcuları maça adapte ederken, futbolcular da maçı bekliyor. Antrenmanlarını hafta boyunca suni çimde yapan ve İstanbul’a tam kadro giden ekibimiz rakibini devirip İzmit’e profesyonel dönmek için elinden geleni yapacak.
Merkez Hakem Kurulu, sezonun son haftasındaki hayati maçlara önemli hakemleri atadı.