$ Dolar 44,4665 %0,07
€ Euro 50,9312 %0,03
£ Sterlin 58,5993 %0,06
Altın $4.513,30 %0,04
Gümüş 99,95 %-0,13
Erzincan maçında sağ ayak üst adalesinden sakatlanan ve 2 haftadır takımdan uzak kalan Kadir Öge bireysel çalışmalara başladı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz İzmit Belediyespor sezonun ilk mağlubiyetini deplasmanda güçlü Galatasaray karşısında aldı. İlk maçını kazanan temsilcimiz üçüncü hafta maçını Cumartesi günü Kırçiçeği Bodrum ile sahasında oynayacak ve maç Atatürk Spor Salonu’nda saat 17.00’de başlayacak. Hafta başından itibaren Kırçiçeği Bodrum Basket maçına hazırlanan temsilcimiz galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.
Yenikentspor Küçük Kız Voleybol takımı sezona çok iyi başladı. Yenikent ekibi Derince Spor Salonu’nda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü ile karşılaştı.
İlimizin saygın ve başarılı eğitim kurumları arasında yer alan Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu şehrin aradığı Kocaelisporluluk duygusuna fazlası ile sahip. Okul, bunu o kadar güzel bir etkinlik ile kanıtladılar ki…
Başiskele ilçesi Yuvacık Mahallesi’nde futbol sahası inşa ediyor. Sporcu gençlerin yetişmesine katkı sağlayacak olan tesis, bulunduğu yerleşim yerinin çehresine olumlu katkıda bulunacak. Yapımına devam edilen modern futbol sahasında tribün temeli ve saha çevresinin perde betonları inşa edildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası bugün Kandıra Spor Salonu’nda başlıyor. Kentimizin ve çevre illerdeki satranççılarının katılacağı 29 Ekim Cumhuriyet Kupası’nda kıyasıya bir beyin fırtınası bekleniyor.
Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü tarafından düzenlenen organizasyonla 10 bine aşkın kadın doğayla iç içe spor yapıyor.
Süper Amatör Lig B Grubu takımlarından Kandıra Gençlerbirliği’de teknik adam Ayhan Oyan’ın annesi Sadiye Oyan, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı 85 yaşında hayatını kaybetti.
Gölcük Belediyesi ve Gölcük İhsaniye Spor Kulübü Derneği arasında Ekim ayı meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, belediye maliki olduğu imar planında “Semt Spor Tesisi” alanı olarak belirlenmiş, Gölcük Saraylı, G23-07-6-16 pafta, 5031 parsel nolu taşınmaz üzerinde, semt spor tesisi yapımı ve kullanımı hususun ortak hizmet projesi olarak gerçekleştirilmesi konusunda iki taraf arasında protokol imzalandı.
Otizm hastalığı nedeniyle 4 yaşına kadar konuşamayan ve sürekli öfke krizleri geçiren 9 yaşındaki Hasan Nasrullah, özel eğitim merkezinde aldığı at ve havuz terapilerinin de içinde olduğu eğitimle 3 ayda otizmi yenerek ailesini sevince boğdu.
İlimizi Genç Erkekler Buz Hokeyi Ligi’nde temsil eden Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü üçüncü maçında Ankara Çayyolu Gordion Spor Kulübü’nü 7-3 mağlup etti.
09-11 Kasım tarihleri arasında Kocaeli’de Kısa Kulvar Sürat Pateni Federasyon Kupası-2 yarışması düzenlenecek.
1. Amatör Lig B Grubu’nda 5. maçlar Salı akşamı oynandı. Hafta arasındaki mücadeleler kıran kırana geçti. Hisareyn, Başaran ile berabere kalarak rakibine ilk kaybını yaşattı.
Marmara Masterler Ligi’nde mücadele eden iki güçlü takım Özkar Master ve Darıca Master takımları Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda karşı karşıya geldi. Bol gollü ve tempolu geçen maçı konuk ekip Darıca Master 6-2 kazanarak sezona 3 puan ile başladı.
İlimizin kendi yağında kavrulan takımlarından İzmit Sanayispor sezona fırtına gibi başladı. Son maçında dün akşam Bağçeşme ile 1-1 berabere kalan İzmit ekibi, hafta sonu mesaisinde de Alikahyaspor’u 2-1 mağlup etmişti.
Gölcük Saraylı Köyü’nde bulunan ve Sevgi Giden Gürel tarafından işletilen Sevgiden Gelen Lezzetler, Süper Amatör Lig B Grubu’nda 5’te 5 yapan Körfez İlçe’nin Süper Amatör Lig’deki tek temsilcisi İlimtepe Futbol Kulübü’nü ağırladı. Nostaljik mekan Körfez ekibine uğurlu geldi.
Kocaelispor’un eski futbolcularından ve bu sezon Darıca Gençlerbirliği’nin kaptanlığını yapan Uğur Daşdemir “Baba olmak anlatılmaz bir duygu” dedi. Gizem Hanım ile evli olan Daşdemir kız bebeklerine Nil adını verdi.
Ligdeki son iki maçını kazanan ve kupada da 4. tura kadar yükselen 2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği, 5. tur maçını 31 Ekim Çarşamba günü oynayacak.
Kocaelispor Teknik Direktörü Galip Gündoğdu 1-0 kazanılan Bağcılar maçını değerlendirdi. Gündoğdu, alınan galibiyetten ötürü futbolcularını kutladı.
Körfez Spor Kulübü, kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Tokat Erbaa ile Körfez’de karşılaştı ve ikinci yarıda yediği golle rakibine 1-0 mağlup oldu. Rakibinden daha derli toplu futbol oynayan ve özellikle son anlarda inanılmaz goller kaçıran Körfez ekibi bu yenilgi ile 3’den çok daha fazla bir kayıp verdi.
Kocaelispor’da takım kaptanı Hamza Mutlu, Bağcılar maçında da çalışkan ve özveriliydi. Kaptan, ikinci yarının ortalarında topla hareket halindeyken çok talihsiz bir an yaşadı ve Hamza’nın suratı rakibinin başının arkasına çarptı. Bir anda hareketsiz bir şekilde yerde yapan tecrübeli futbolcu çok korkuttu.
Kocaelispor’un zorlu virajlar öncesi sahasında Bağcılar’ı mağlup etmesi moralleri yerine getirdi. Şimdi gözler Diyarbakır deplasmanına çevrildi. Bu maçtan sonra yine deplasmanda rakip Cizrespor olacak.
İlimizin başarılı eğitim kurumları arasında yer alan Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kocaelispor coşkusu yaşandı.
U-17 Ligi A Grubu’nda 9’da 9 yapan ve gol rekoruna giden İzmit Gençlerbirliği, 2-0 öne geçtiği maçta İzmit Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Geçtiğimiz hafta Belediye Derincespor’a çelme takan İzmit Belediye bu kez liderden puanı sökerek büyük bir iş daha başardı.
Süper Amatör Lig A Grubu’nda Play-Off iddiası ile mücadele eden Kocaeli Güneşspor ile ligde kalma savaşı veren Nusretiyespor arasındaki maçı Güneşspor 4-2 kazandı. Yeşil Siyahlılarda Bedirhan attığı 3 gol ve yaptığı asistle maçın yıldızı oldu.
Büyük bir çekişme ve heyecan içinde geçen U-12 Ligi’nde şampiyonlar tek tek belli oluyor. Son olarak Körfez Gençlerbirliği sezonu zirvede tamamladı.
U-17 Ligi E Grubu 11. hafta maçında Kocaelisporlu Rıza Altıntaş’ın yetiştiği Tepeköy Defne, şifalı suları ile kentte marka Akçat köyünün takımı Akçatspor’u 4-0 mağlup etti.
Süper Amatör Lig B Grubu’nda Suadiyespor ile Bekirderespor, Suadiye Sinan Sipahi Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Suadiyespor üst üste ikinci galibiyetini aldı ve puanını 7’ye çıkardı.
Süper Amatör Lig B Grubu’nda Kartepe Belediyespor ile Sırrıpaşa Futbol Kulübü, Arslanbey Stadı’nda karşı karşıya geldi. Müthiş bir çekişme içerisinde geçen maç 2-2 sona erdi. Sırrıpaşa’nın golü 90+6. dakikada geldi. O andan sonra Kartepeli futbolcular maçı hakemi Oğuzhan Arslan’a oyunu zamanında bitirmediği gerekçesi ile tepki gösterdi.
Kullarspor’un 2000 doğumlu yıldızı Mustafa Anıl’a nazar değdi. Her maç gol ve asisti olan sağ kanat oyuncusu Bahçecikspor maçında da 1 gol 1 asist ile oynadı.
1. Amatör Lig grupları içindeki en zorlu ve hararetlisi olan B Grubu’nda çekişme tüm hızı ile devam ediyor. 4. haftada Kullarspor ile Bahçecikspor karşılaştı. İlk yarıyı 3-0 önde tamamlayan Kullarspor sahasındaki maçı 4-0 kazandı.
İlimtepe’nin yeni transferi Fatih Çiyan, Değirmendere karşısında sahaya 11’de çıkarken orta sahada sınıfı geçen bir performans ortaya koydu.
Süper Amatör Lig B Grubu’nda 5. haftanın en önemli maçı Değirmendere’deydi. 4’te 4 yapan İlimtepe, 4’te 3 yapan Değirmenderespor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 4-1 mağlup etti. Körfez temsilcisinde kadrosunda bulunan hemen hemen tüm futbolcular üniversite okuyor. Aralarında bilgisayar, elektrik ve matematik mühendisleri de var… Adı üzerinde “İLİM” TEPE!
Veee Marmara Masterler Federasyon Ligi tüm heyecanı ve rengi ile başladı. İlk haftada Kocaeli Masterler ve Bekirpaşa Masterler Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçı kazanan kazanan taraf 3-1’lik skorla Kocaeli Master olurken goller İsmail Işıksoy, Yüksel Gümüş ve Zafer Durmaz’dan geldi. Bekirpaşa ekibinin golünü penaltıdan Erkan Kartal kaydetti.
Kocaelispor-Bağcılar maçının devre arasında basın tribününde geçen hafta kaybettiğimiz Kocaelispor'un eski futbolcusu, spor yazarı merhum Hayri Kara için bir anma töreni yapıldı.
İki takım da net goller kaçırdı
Kocaelispor sezonun 9. maçında İstanbul ekibi Bağcılar Spor Kulübü ile karşılaştı. Kocaeli Stadı’ndaki mücadeleyi Burak Süleyman’ın penaltı golü ile kazanan Yeşil Siyahlılar haftayı 18 puan ile ikinci sırada tamamladı. Bu galibiyet Kocaelispor için çok ama çok iyi oldu!
Süper Amatör Lig B Grubu’nda 5. haftanın en önemli maçı Değirmendere’deydi. 4’te 4 yapan İlimtepe ile 4’te 3 yapan Değirmenderespor, Değirmendere’de karşı karşıya geldi.
Hafta arası mesaisinde Serik Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Kocaelispor sezonun 9. maçını bu akşam İstanbul Bağcılar ile oynayacak. Saat 19.00’da başlayacak olan maçı Aydın’dan Eren Özyemişçioğlu yönetecek.
Süper Amatör Lig B Grubu takımlarından İlimtepe Futbol Kulübü Çeto Kebap’ta bir araya geldi. Yemekte Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da yer aldı. Değirmenderespor maçı öncesi moral bulan Körfez ekibi bugünkü maçta Yeşil Siyahlı rakibini 4-1 mağlup ederken goller Nihat (2) ve Muhammed’den (2) geldi.
Kocaeli’nin gurur abidelerinden, 3 Dünya şampiyonluğu ve sayısız derecesi bulunan Milli Karateci Haldun Aladaş, karate sporunun Dünya’da ekol olmuş ülkelerinden Fransa’daki anlamlı organizasyonun onur konukları arasında yer aldı.
Spor alanlarımızda görmek istemediğimiz üzücü bir olay yaşandı. İzmitli antrenör Eray Atalı maç esnasında saldırıya uğradı.