$ Dolar 48,7543 %0,08
€ Euro 55,9992 %-0,08
£ Sterlin 65,3125 %0,11
Altın $4.378,13 %0,85
Gümüş 103,88 %1,69
Derince Belediyesi’nin 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için ücretsiz olarak düzenleyeceği Yüzme Şenliği’ne müracaatlar başladı.
İlimizin başarılı hakemlerinden Selim Akman, oğlu Muhammed Emin’in sünnet cemiyetine icabet eden ve mazeret bildirerek cemiyetlerine katlamayan tüm eş, dost, akraba ve sevenlerine teşekkür etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kocaeli Kefken Gençlik Kampı’nın 1. dönem açılışını gerçekleşti. Kampta 176 öğrenci yer alıyor ve 25 personel görev yapıyor.
İzmit Üçtepeler Köyü’nde Necati Demirci isimli Kocaelispor taraftarı, bölgedeki çocuklara Kocaelispor sevgisini aşılıyor, sokakların duvarlarını yeşil siyaha boyuyor.
İhsaniyespor U11 ve U12 futbol takımları yaz aylarında da tempo düşürmeden çalışmalarına devam ediyor.
Gölcük Belediyesi tarafından Değirmendere Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Sokak Basketbol Turnuvası kayıtları başladı.
Kartepe ilçesinde düzenlenen Off-Road şenliğinde arazi araçlarıyla yapılan yarışlar, nefesleri kesti. Gün sonunda derece sahipleri ödüllerini aldı.
Gölcük Belediyesi tarafından Değirmendere Yaz Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası sona erdi. 105 takımdan toplam 226 sporcu mücadele ettiği organizasyon bir birinden renkli görüntülere sahne oldu.
Kocaelispor’da sezon öncesi Bolu kampı bugün başladı. Pendik maçının ardından 2 günlük izne çıkan Yeşil Siyahlılar bugün 14.00’da Poligon Tesisleri’nde bir araya geldi ve öğle yemeğinin ardından Bekir Soğukoğlu kaptanlığında 14.45’te kulüp otobüsü ile Bolu Termal Otel’e hareket etti. Uğurlamaya Kocaelispor Kulübü yöneticilerinden Çağrı Alpaslan, İsmail Kolaylı ve Efe Nalçacı da katıldı. Yöneticiler uğurlama öncesi teknik ekip ve futbolcularla sohbet etti, moral verdi. Yeşil Siyahlılar ilk antrenmanını bu akşam 18.00'da yapacak.
Sezon öncesi Afyon kampı süren ve aynı otelde konaklayan iki temsilcimiz Gölcükspor ile Körfez Spor Kulübü arasındaki hazırlık maçını Körfez Spor Kulübü ilk yarıda attığı golle 1-0 kazandı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Kocaeli’nin erkek basketbolda üst liglerde mutlaka temsil edilmesi gerekiyor” demiş ve Kağıtspor’u özel izin ile 2. Lig’e davet edeceklerini belirtmişti. Spor41'in bu özel haberi bugün itibari ile de gerçekleşti. Yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından müjde verildi ve Kağıtspor, Hido’nun da dediği gibi 2. Lig’e resmen davet edildi.
İzmit’in güzide kulüplerinden ve yeni sezonda Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Bağdatspor sezonu Cephanelik Stadı’nda açtı. Kırmızı Siyahlılar, Bölgesel Amatör Lig için kenetlendi.
Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren 3. Lig 1. Grup takımlarından Körfez Spor Kulübü ikinci hazırlık maçını 3. Lig 2. Grup takımlarından İstanbul Alibeyköyspor ile oynadı ve mücadeleyi Burak’ın ilk yarıdaki golleri ile 2-0 kazandı.
Yeni sezonda 1. Amatör Lig’de mücadele edecek olan Maşukiyespor sezonu 6 Ağustos’ta açacak. Maşukiye Stadı’ndaki antrenman 19.00’da başlayacak. Gökhan Top’un çalıştıracağı takımda eski başkan Vural Yıldız iş yoğunluğu nedeni ile görevinden affını istemişti. Yeni başkanın ise Tuncay Aktürk’ün olacağına kesin gözü ile bakılıyor.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran önceki akşam kulübün yeni başkanı Hamit Maden’in verdiği yemeğin özel davetlisiydi. Başkan Baran, eski başkan Erhan Yılmaz’ın kulübü yönetemediğini ve aldığı görevi yüzüne gözüne bulaştırdığını ifade etti.
Kocaelispor’un maçlarını yapacağı yeni stadın isim hakkı ile ilgili olarak Kocaelispor’un eski futbolcularından, 1992-93 sezonunun kritik isimlerinden “Asker Bülent” olarak nam salan Bülent Uygun’un kişisel bir çabasının olduğu belirtildi.
Bölgesel Amatör Lig takımlarından Doğantepespor sezonu bugün açıyor. Murat Şahin’in çalıştırdığı, Doğantepe Spor Tesisleri’nde saat 18.00’da başlayacak.
Süper Amatör Lig takımlarından İhsaniyespor sezonu 6 Ağustos Pazartesi günü İhsaniye Stadı’nda açıyor.
Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Bağdatspor iç transferde iki futbolcu ile daha anlaştı.
Kocaeli’nin en başarılı kalecileri arasında gösterilen Şahin Kaya, geride bıraktığımız sezon Nusretiyespor’daydı.
1976 yılında kurulan ilimizin köklü kulüplerinden Bağdatspor’da olağan genel kurul Altınoluk Pastaneleri Yeşilova Şubesi’nde gerçekleşti. 200’e yakın üyesi bulunan kulüpte mevcut başkan Orhan Bıyıklı 2 yıl daha başkanlık yapmaya hak kazandı. Kırmızı Siyahlılarda hedef Bölgesel Amatör Lig.
Büyükşehir’in ücretsiz kurslarına katılan 26 sporcu, Spor Liseleri sınavında başarılı oldu. İzmit’te 25 kursiyerden 22’si, Gebze’de de 7 kursiyerden 4’ü Spor Lisesi’ne girdi.
İzmit Gençlerbirliği Koordinatörü Zafer Durmaz, Kocaeli Genç Spor Koordinatörü Serter Keskin ve İzmit Gençlerbirliği Antrenörü Mehmet Akif Karaman’ın öncülüğünde kısa bir süre önce Gölcük’te 5 takımın katıldığı özel bir turnuva düzenlemiş, bu turnuvanın ardından karma bir takım çıkarılmıştı. 2004 doğumlu futbolculardan oluşan takım İstanbul’a gitti ve Kasımpaşaspor özel bir maç oynadı.
2018 Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcukar belli oldu. Babalı sahilindeki organizasyon düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ata Yetişken, Sürat Patencilerinin olimpiyat dereceleri ile aradaki farkı kapattıklarını ifade etti.
1. Lig takımlarından Karabükspor İdari Menajeri Fazlı Ulusal yaptığı şok açıklamada "Geçen sene bir futbolcuya 750 bin Euro teklif edilmiş. Aynı isme 120 bin teklif ettim kabul etti. Geçen seneki teklifi sorduğumda, 150 bin Euro’nun kendisine kalacağını, gerisini yönetimdeki insanların bölüşeceğini söyledi.”
2018-2019 sezonu Kadın Ligleri'ne katılım için başvuru süresi 3 Ağustos 2018 mesai saati bitimine kadar uzatıldı.
15 takımın mücadele ettiği Kartepe Kupası’nda heyecan devam ediyor. Acısu ve Eşme ikinci günün kazananları oldu.
3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Gölcükspor önceki sabah yaptığı antrenmanın ardından iki günlük izne çıkmıştı.
Kocaelispor’un eski futbolcularından ve spor yorumculuğu yapan Levent Kartop, transfer borcunu ödemek isteyen yönetime çok büyük bir fedakarlık yaptı.
Kocaelispor’da geçmiş döneme ait borçlar kulübün belini bükmeye devam ediyor. Toplam 91 dosyanın 68’i tamamen çözüldü. 15 Ağustos’a kadar ödeme bekleyen ve her anlamda anlaşılan 4 futbolcu bulunuyor. Toplam rakam 1 milyon 618 bin lira. Uzlaşılan futbolcu sayısı da dokuz. Bunların toplamı ise 730 bin lira.
Kocaelispor Kulübü’nde Başkan Bahri Yavuz, taraftarın da katıldığı 3 saatlik basın toplantısında, eski başkan Serhan Gürkan dönemlerinden kulübe toplam tam 14 milyon 154 bin liralık vergi cezası geldiğini, bunun anlamının da naylon fatura olduğunu öne sürdü. Genç Kocaelililer Derneği’nde yapılan ve gündeme dair tüm sorulara açıklık getirildiği toplantıda konuşan Yavuz, 4 dönem boyunca kulüpte başkanlık yapan Gürkan’ın dönemlerindeki yapılan diğer yanlışları da bir bir anlattı.
Kocaelispor Kulübü, yeni stat ile ilgili sezon açılışını yapmayı uygun bulmuyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada kentte henüz o enerjinin olmadığı belirtildi. 54 adet bulunan ve bunun 50’sinin kullanılacağı localarla ilgili belli bir yol alındığı ifade edildi ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un da bu anlamda destek vereceği söylendi.
Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çimtimar, yeni stat ile ilgili eksiklikler konusunda kimi kesin tarafından eleştiriliyordu. Çintimar’a bu anlamda hakkı verildi ve şunlar kaydedildi: Hiçbir stadın turnike sistemini bulunduğu şehrin il müdürlüğü yapmadı. Bu kulüplerin hepsi üst liglerde olduğu için turnike sistem maliyeti bu takımlar için yüksek değil. Küçük gibi görünen bu bedel 250 bin lira.
TFF, Spor İl Müdürlüğü, TFF Plaj Futbol Ligi, Büyükşehir Belediye ve Kandıra Belediyesi işbirliğiyle yapılacak olan Plaj Futbolu Ligi Kocaeli Etabı Kandıra Cebeci Plajı’nda başlayadı. Maçlar 5 Ağustos’ta sona erecek. Ligde şampiyon olan takım ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek.
Kocaelispor’da Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, gündeme dair merak edilen sorulara yanıt verdi. Genç Kocaelililer Derneği’ndeki toplantıda Futbol Şube Sorumlusu Ceyhun Hoşdil, yöneticiler Mesut Volkan Sezgin, Çağrı Alpaslan, Efe Nalçacı ve İsmail Kolaylı yer aldı. Yavuz, herkesin merak ettiği transfer yasağı ile ilgili olarak “9 sıkıntılı dosyamız var. Ana paralara ikna edersek 5 buçuk, 6 milyon liraya ihtiyaç var” dedi. Yavuz öte yandan şerefi ve namusu üzerine söz verdi ve “Karşımıza Ali Cengizlerle “Ben buraya bunu verdim, şuraya şunu” verdim diyerek TFF’ye icra takibi ile gidilirse, yani Kocaelispor yanarsa herkes yanar” ifadesini kullandı.
Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Kahramanmaraş ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İzci kampı, Kandıra Sarısu’da gerçekleşti.
Kartepe Belediyesi Yaz Spor Okulları, 8 farklı tesiste ve 15 farklı branşta sportif faaliyetlerine başladı.
Dilovası Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde yer alan Dilovası Spor Salonu ve Şehit Nihat Karadaş Spor Tesisi arasında kalan alanda yarı olimpik yüzme havuzu inşası devam ediyor.
11-12 yaş Erkek-Bayan Yüzme Gelişim Projesi 2. Etap Bölgesel Yüzme Yarışmaları 1. Gün sabah seansında dereceye giren sporculara madalyalarını, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın takdim etti.