$ Dolar
€ Euro
£ Sterlin
Altın
Gümüş
Kocaeli'nin duayen gazetecilerinden Mustafa Bağdiken, Kocaelispor'un yok edilmeye çalışıldığı 2011 yılında, Orhan Görsen ve futbolcu arkadaşlarının devreye girmesi ile tarihten silinmekten kurtulduğunu, Görsen ve arkadaşlarının bu hamlesinin kesinlikle unutulmaması gerektiğini dile getirdi. İşte Bağdiken'in o makalesi...
Yeni sezona 3. Lig 3. Grup’ta başlayacak olan Kocaelispor sezon öncesi son hazırlık maçını 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Tuzlaspor ile oynadı. İlk yarıda iyi bir görüntü çizen Yeşil Siyahlılar ikinci yarıdaki oyuncu değişikliklerinin ardından rakip kaleye gitmekte zorlandı ve Yeşil Siyahlılar, Murat Yılmaz’ın birisi penaltıdan olmak üzere iki golüne engel olamadı. (2-0)
Yeni inşa edilen Kocaeli Stadı’ndaki kafeterya ve servis alanları ile otoparkın ihalesi gerçekleşti. İki ihaleyi de Kocaelispor Kulübü kazandı. Konu ile ilgili kulüpten açıklama yapıldı.
Efsane Geri Deniyor adı altında Kocaelispor için başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar toplanan miktar açıklandı.
Kocaelispor bu akşam 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tuzlaspor ile karşı karşıya gelecek ve mücadele bu akşam 5’te başlayacak. Sezon öncesi altıncı hazırlık maçına çıkacak olan Yeşil Siyahlılar son provada da as futbolcularına şans verecek. Kocaelispor hazırlık maçında Pendikspor ve Eyüpspor ile 0-0 berabere kaldı, Çatalca ve Sancaktepe’yi 1-0 mağlup etti, Şile Yıldızspor’a da 1-0 mağlup oldu.
Kocaelispor’un önceki günkü antrenmanını izleyenler arasında Kocaelispor Kaleci Antrenörü Şenol Odabaş’ın oğlu Onur ile Kocaelispor Kulüp Müdürü İlker Uzel’in oğlu Poyraz da yer aldı.
1 Eylül’de sahasında Fatsa Belediyespor ile karşı karşıya gelecek olan Kocaelispor, lig öncesi son provasını 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tuzlaspor ile oynayacak.
Bolu kampının ardından izne çıkan Kocaelispor’da son etap çalışmaları başladı. Akşam 6’daki antrenman Vinsan Tesisleri’nde gerçekleşti.
3. Lig 3. Grup’taki temsilcimiz Kocaelispor, 1. Grup’ta mücadele eden Körfez Spor Kulübü ve Gebzespor sezonun ilk maçlarına 1 Eylül Cumartesi günü çıkıyor. Darıca ve Gölcükspor’un maçları ise 2 Eylül Pazar oynanacak.
Yeşilovaspor Kulübü, Kocaelispor alt yapısına 6 futbolcu birden verdi. Yeşil Siyahlı kulüp, Yeşilovaspor yönetimine katkısından ötürü teşekkür etti. Yeşilovaspor Kulübü ise “Şehrimizin markası, olmazsa olmazımız Kocaelispor’a değişik yaş gruplarından 6 futbolcu verdik. İnşallah ilerleyen yıllarda her birini ülke futbolunda adından söz ettiren bireyler olarak görmek bizlere nasip olur. Yolları bahtları açık olsun..!” diyerek futbolcularına olan güvenlerini dile getirdi.
1999 doğumlu stoper Ferhat Ertukuş ile Kocaelispor’un yolları ayrıldı. Kocaelispor’a 2 sezon önce Eyüpspor’dan gelen genç isim geçen sezon A takım kadrosunda yer almasına rağmen süre bulamamıştı.
1. Amatör Lig D Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi verecek olan Alikahyaspor 10 numarasını buldu. Geride bıraktığımız sezon Kocaeli Güneşspor’da başarı ile forma giyen, Kocaelispor’da da ter döken orta sahaya oyuncusu Atilla Altan, Sarı Beyazlı ekip ile resmen anlaştı.
Alt yapıdaki başarılı futbolcu üretimleri ile şehrin marka kulüpleri arasında yer alan Kocaeli Güneşspor, geçtiğimiz gün Kocaelispor alt yapısına 3 etkili futbolcusunu daha vermiş, Güneşspor’dan Kocaelispor’a verilen futbolcu sayısı 11’i bulmuştu.
İlimizin başarılı kulüplerinden ve alt yapıdaki etkinliği ile dikkat çeken İzmit Gençlerbirliği sosyal anlamda da şehrin en aktif kulüpleri arasında yer alıyor. Kurumsallığı ile de örnek olan kulüp geçtiğimiz gün Kocaelispor’un eski kaptanlarından ve orta saha oyuncularından Uğur Yasan’ı, Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’na getirdi.
Sezon öncesi hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Kocaelispor, kamptaki üçüncü, toplamdaki dördüncü hazırlık maçını 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Eyüpspor ile oynadı.
Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz, Kocaelispor için başlatılan yardım kampanyasındaki konuşmasında, Beşiktaş'ın futbolcularından Alvaro Negredo ile ilgili kritik bir tespitte bulundu.
Kocaeli MHP Milletvekili Saffet Sancaklı projenin başarıya ulaşacağına inandığını belirtti ve şu görüşlere yer verdi: Burada olağanüstü güzel bir manzara var. Kocaelispor öyle bir takımdı ki, deplasmanlara 10 bin kişi gider, yaşlısı, çoluğu çocuğu bu takımın peşinde koşardı. Bu kampanyayı lig biterken yapmak istedik ancak erken seçim araya girdi. Kocaelispor için “Efsane Geri Dönüyor” diyerek kampanyaya başlattık. Bu kampanya siyasi bir rant işi değildir. Kimse bunu bu şekilde değerlendirilmemeli, beklememeli.
Kocaeli Ak Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaelispor için başlatılan kampanya ile ilgili olarak konuşmasında şu ifadelere yerdi.
Kocaeli CHP Milletvekili Haydar Akar, Yeşil Siyahlılar için başlatılan kampanyaya destek vereceklerini belirtti ve şunları kaydetti: Her halde bu salon içindeki en eski Kocaelisporlu benim. Yıkılan İsmetpaşa’da ilk maçı izledim, yeni stattaki açılış maçını da izleyeceğim. Kocaelispor hepimizin değeri. Geçmişteki yanlış yönetimler, borçlanma, hesapsız işler ve kötü yöneticilik Kocaelispor’u bu noktaya getirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmamoğlu, Kocaelispor için başlatılan kampanya ile ilgili olarak konuştu. Kocaelispor için görevini yaptığını belirten Karaosmanoğlu, geçmişte zarar gördüğünü de ifade etti ve şunları söyledi: Büyükşehir olarak önemli bir riski göze alarak Kocaelispor’un borçlarını büyük ölçüde ödedik. KDV ile birlikte 70 milyon lira para harcadık. KEV vasıtası ile bunu karşıladık. Ben görevimi yaptım. Zamanında nasıl yapıldıysa şahıslara çok yüklü borçlar var. 1 liralık borç 10 lira oldu. Ben anlamam bu işlerden. Yönetim takip ediyor zaten.
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaelispor için başlatılan yardım kampanyasındaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Kocaeli için önem taşıyan Kocaelispor ile ilgili kentin paydaşları bir araya geldi. Transfer tahtasının açılması için bir kampanya için buradayız. Gelen herkese teşekkür ediyorum. Kocaeli nüfus olarak ülkenin 10. büyük şehridir. Takımlarımız arzu edilen bir noktada değil.
İlimizin deneyimli teknik adamlarından, Kocaelispor’un unutulmazlarından Kaan Dobra, prensipte anlaştığı Gölcük Karadenizspor ile resmi olarak da anlaştı.
Sezon öncesi hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Kocaelispor kamptaki ikinci, toplamdaki de üçüncü hazırlık maçını 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Eyüpspor ile yarın (Salı) oynayacak. Karşılaşma 150 kilometre uzaklıktaki Düzce Topuk Yaylası’nda olacak ve saat 16.00’da başlayacak.
Kocaelispor, Bolu kampındaki 3. hazırlık maçında 2. Lig takımlarından Sancaktepespor ile karşılaştı. Von Otel’in sahasında oynanan maçı Kocaelispor, Sinan’ın 47. dakikadaki golü ile 1-0 kazanırken, farkı kaçırdı.
Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Bolu Termal Otel’de sürdüren Kocaelispor, üçüncü hazırlık maçını bugün (Cuma) oynayacak ve rakibi 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Sancaktepe Belediyespor olacak. Mücadele Bolu Von Resort Otel Sahası’nda saat 16.00’da başlayacak.
Sezon öncesi kampını Bolu Termal Otel’de sürdüren Kocaelispor, 10 Ağustos’ta Sancaktepe ile 14 Ağustos’ta da Eyüpspor ile karşılaşacak. Yeşil Siyahlıların 2. Lig takımları ile oynayacağı bu maçların yer ve saatleri belli oldu.
İlimizin en başarılı kulüplerinden, gerek üst gerekse de alt yapıda son derece verimli işleyen bir sisteme sahip olan Kocaeli Güneşspor, 3 özel futbolcusunu daha Kocaelispor’a gönderdi.
Transfer yasağını kaldırma mücadelesi süren Kocaelispor, Bolu kampındaki ilk toplamdaki ikinci hazırlık maçını 3. Lig 2. Grup takımlarından Çatalcaspor ile oynadı ve mücadeleyi Sinan’ın 26. dakikadaki golü ile 1-0 kazandı.
Geçen sezon BAL’da mücadele eden Derincespor’da teknik adamlık yapan ve Kocaelispor’un da eski futbolcularından Murat Şahin yeni sezonda yine BAL’da yer alan Başiskele Doğantepespor’u çalıştıracak. Genç teknik adam yaptığı değerlendirmede şu şekilde konuştu: Hayırlısı ile sezonu açtık. Şu bir gerçek ki Türk futbolu zor günler geçiriyor. Kulüpler anlamsız anlamsız harcamalar yaparak bir bir batıyor. Rakamlar uçmuş gidiyor ve kimse bundan ders çıkarmıyor.
Kocaelispor’un Pendikspor ile İstanbul’da oynadığı hazırlık maçını takip eden Kocaelispor taraftarı 90 dakika boyunca takımı en iyi şekilde destekledi.
Kocaelispor’un başarılı orta saha oyuncularından Mesut Özdemir sezon öncesi hazırlıklarında oldukça dikkat çekiyor. Her zamanki gibi istikrarlı görüntüsüne devam eden, profesyonelliği, Kocaelispor formasına olan saygı ve sevgisi ile dikkat çeken Melo, Pendikspor ile oynanan hazırlık maçında da oldukça başarılıydı.
Kocaelispor’un U-14 Akademi takımı ile Futbol Okulu Antrenörü, Yeşil Siyahlıların alt yapısında A takımında forma giyen Murat Tiraki gazetemize yaptığı açıklamada “Ne futbol oynamayı ne de teknik adamlık yapmayı düşünmüyordum. Ancak söz konusu Kocaelispor’du. Fazla düşünme şansım da yoktu” dedi.
İlimizin çok sevilen kalecilerinden Engin Varıcıoğlu futbolu bırakma kararı aldı. Kocaelispor’da da 4 sezon önce anlaşılan ancak forma şansı bulamayan Engin, Çayırovaspor ile çok özel ve unutamayacağı sezonları geride bıraktı. Engin duygusal bir veda konuşması yaptı ve şu düşüncelere yer verdi:
Kocaelispor’da Başkan Bahri Yavuz, KEV’in Kocaelispor için kurtuluş reçetelerinden birisi olduğunu ancak buna engel olmak için KEV’in eski yönetiminin elinden geleni yaptığını, yapılan son genel kurulda adeta darbe yapıldığını ve şehrin buna duyarsız kalmasının canlarını çok sıktığını ifade etti.
Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Kocaelispor ilk hazırlık maçını İkinci Lig Kırmızı Grup takımlarından Pendikspor ile yaptı ve mücadele golsüz sona erdi.
Kocaelispor’un Pendikspor ile İstanbul’da oynadığı hazırlık maçını izlemeye gelen 100 kadar Kocaelispor taraftarı 90 dakika boyunca susmadı ve takıma müthiş bir destek verdi.
Yeni Kocaelispor Başkan Vekili Burak Uzuner’den bir açıklama geldi. Aynı zamanda Kocaelispor’un eski futbolcularından olan ve Süper Lig’in bir zamanlardaki önemli ismi, Yeni Kocaelispor Kulübü Başkanı Yusuf Uzuner’in de oğlu olan Burak Uzuner yazılı açıklamasında, Kocaelispor sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığını ifade etti.
İzmit Üçtepeler Köyü’nde Necati Demirci isimli Kocaelispor taraftarı, bölgedeki çocuklara Kocaelispor sevgisini aşılıyor, sokakların duvarlarını yeşil siyaha boyuyor.
Kocaelispor’da sezon öncesi Bolu kampı bugün başladı. Pendik maçının ardından 2 günlük izne çıkan Yeşil Siyahlılar bugün 14.00’da Poligon Tesisleri’nde bir araya geldi ve öğle yemeğinin ardından Bekir Soğukoğlu kaptanlığında 14.45’te kulüp otobüsü ile Bolu Termal Otel’e hareket etti. Uğurlamaya Kocaelispor Kulübü yöneticilerinden Çağrı Alpaslan, İsmail Kolaylı ve Efe Nalçacı da katıldı. Yöneticiler uğurlama öncesi teknik ekip ve futbolcularla sohbet etti, moral verdi. Yeşil Siyahlılar ilk antrenmanını bu akşam 18.00'da yapacak.
Kocaelispor’un maçlarını yapacağı yeni stadın isim hakkı ile ilgili olarak Kocaelispor’un eski futbolcularından, 1992-93 sezonunun kritik isimlerinden “Asker Bülent” olarak nam salan Bülent Uygun’un kişisel bir çabasının olduğu belirtildi.
Kocaelispor’da Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, gündeme dair merak edilen sorulara yanıt verdi. Genç Kocaelililer Derneği’ndeki toplantıda Futbol Şube Sorumlusu Ceyhun Hoşdil, yöneticiler Mesut Volkan Sezgin, Çağrı Alpaslan, Efe Nalçacı ve İsmail Kolaylı yer aldı. Yavuz, herkesin merak ettiği transfer yasağı ile ilgili olarak “9 sıkıntılı dosyamız var. Ana paralara ikna edersek 5 buçuk, 6 milyon liraya ihtiyaç var” dedi. Yavuz öte yandan şerefi ve namusu üzerine söz verdi ve “Karşımıza Ali Cengizlerle “Ben buraya bunu verdim, şuraya şunu” verdim diyerek TFF’ye icra takibi ile gidilirse, yani Kocaelispor yanarsa herkes yanar” ifadesini kullandı.
Harbişspor’un 2003 doğumlu iki yeteneği Berat Kartal ve Kubilay Şan Kocaelispor’a kazandırıldı.