TFF 3. Lig'de 2022-2023 sezonu grupları kura çekimi TFF'nin Riva'daki idari merkezinde yapıldı.
14 branşta binlerce sporcunun eğitim gördüğü Derincespor, amatör branşlarda ses getirecek çalışmalara imza atıyor. Bir yıl içerisinde 10 bin 614 kişiye spor yapma imkanı sunan Derincespor Kulübü’nde kadın futbol takımı çalışmaları da başladı.
3. Lig’deki temsilcilerimizden Belediye Derincespor’un yıldızı Melih İnan, İbrahim Üzülmez’in çalıştırdığı Eyüpspor ile anlaştı.
Gün geçmiyor ki Belediye Derincespor’da ilginç gelişmeler yaşanmasın. 3. Lig temsilcimizde elinden geldiği kadar takımın finans yükünü çeken Derince Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, E Devlet üzerinden yaptığı başvuru sonrası Belediye Derincespor Kulübü üyeliğinden istifa etti.
3. Lig temsilcimiz Belediye Derincespor’u bekleyen bir diğer tehlike de futbolcu ailesine olan yaklaşık 2 milyon liralık borç. Geçen sezon boyunca tek bir maç başı ve maaş alamayan, primleri de aksamalı olarak ödenen takımın futbolcularının tamamının kulübü federasyona vermeye hazırlanıyor.
İlimizin başarılı teknik direktörleri arasında yer alan Ali Asım Balkaya, 3. Lig takımlarından Erbaaspor ile anlaştı. Balkaya’nın Tokat ekibi ile yaptığı sözleşme ilginç bir hikayeyi de barındırdı. Bir yakınının düğünü için Tokat’a giden Balkaya, bir futbolcunun tavsiyesi ile Erbaalı kulüp yetkilileri ile görüştü.
3. Lig’deki temsilcilerimizden Belediye Derincespor yönetim kurulu üyelerinden Cevat Aygün, KASKF Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa gelen Murat Aydın’ın Onur Kurulu Listesine haberinin olmadan yazılmasına sitem etti ve buradaki üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı.
Belediye Derincespor’un genel kuruluna katılan Ak Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan şu ifadelere yer verdi.
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Derincespor Kulübü’nün olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada “Bu gemiyi hep birlikte yüzdüreceğiz ve hep birlikte Belediye Derincespor’u yöneteceğiz” diyerek yüreklere su serpti.
3. Lig’deki temsilcilerimizden ve son süreçte bunalımlı bir süreçten geçen Belediye Derincespor’da Ahmet Güntepe dördüncü kez başkan oldu.
3. Lig’de ilimizi Darıca Gençlerbirliği ile birlikte temsil eden Belediye Derincespor’da olağan genel kurulunun ikinci oturumu çoğunluğa bakılmadan gerçekleşecek.
Belediye Derincespor U-17 takımı Bölgesel Gelişim Ligi eleme maçında Manisa temsilcisi Turgutluspor ile karşılaştı. Karşılaşmayı yediği basit gollerin 2-1 kaybeden sarı lacivertliler son 8’e kalma şansını kaçırdı. Gençler, maç boyunca ortaya koyduğu mücadele ile ise gelecek adına oldukça umut verdi.
3. Lig’deki temsilcimiz Belediye Derincespor’da olağan genel kurulun ilk oturumunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için kongre önümüzdeki haftaya kaldı.
Bu sezon çok iyi maçlar çıkaran ve müthiş geri dönüşlere imza atan Belediye Derincespor U-17 Bölgesel Gelişim takımı, bugün Bölgesel Gelişim Ligi eleme maçında Manisa temsilcisi Turgutluspor ile karşılaşacak. Bir birinden yetenekli futbolculara sahip olan sarı lacivertliler rakibini mağlup ettiği takdirde Türkiye’de son 8 takım arasına adını yazdıracak.
3. Lig’de mücadele eden Belediye Derincespor’da bir süredir kulübün satışı gündemdeydi. Darıcalı bir iş insanının, Darıca Belediyesi’nin desteği ile kulübü satın almak istediği ve satış rakamının 20 milyon liraya kadar çıktığı öne sürüldü.
Bu sezon 3. Lig 3. Grup’ta güç koşullarla, mali krizlerle geçen bir sezona rağmen oldukça iyi bir performans gösteren ve Play-Off’u şanssız bir şekilde kaçıran Belediye Derincespor çarşamba günü (Yarın) olağan genel kurulunu yapacak.
İlimizi U-17 Bölgesel Gelişim Ligi’nde temsil eden Belediye Derincespor’un eleme turundaki rakibi Turgutluspor oldu. Son 16 takım arasında mücadele edecek olan sarı lacivertli gençlerin maçı tarafsız sahada, tek maç eleme şeklinde oynanacak. 2 Haziran Perşembe günü Bursa Yıldırım Vakıf Bera Spor Tesisleri’ndeki karşılaşma saat 15.00’te başlayacak. Ekibimiz rakibini elediği takdirde adını son 8’e yazdıracak ve Türkiye finallerine ulaşması için sadece 1 adımı kalacak.
3. Lig 3. Grup’ta az da olsa Play-Off umudu olan Belediye Derincespor’da son oynanan Karşıyaka maçında kırmızı kart gören Sercan Uslu ile kulübe ceza geldi.
3. Lig 3. Grup’ta bu sezon müthiş işlere imza atan ve geride bıraktığımız hafta 90+6. dakikada yediği golle 5. sıraya yükselme şansını kaçıran Belediye Derincespor sezonun son maçında yarın (Cumartesi) Fethiyespor’u konuk ediyor. Derince Stadı’ndaki maç saat 15.00’te başlayacak.
Sezonun bitimine 2 hafta kala Play-Off iddiasını sürdüren Belediye Derincespor deplasmanda Karşıyaka’nın konuğu oldu. Sarı lacivertliler mücadeleyi Efe Karaoğlu’nun penaltıdan ve Melih İnan’ın golleri ile 2-0’lık skor üstünlüğünü eline geçirdi. Ancak Karşıyaka’da Mustafa Keskin 65’te ve 90+6’da da Aykut Çolakoğlu attığı gollerle skoru 2-2’ye getirdi ve maç da bu skorla sona erdi.
3. Lig 3. Grup’ta Play-Off iddiası devam eden Belediye Derincespor, İzmir’de zorlu bir maça çıkacak ve rakip ülkemizin köklü camialarından Karşıyaka olacak. Sarı lacivertlilerin Play-Off umudunu son maça taşıması için İzmir’den 3 puanla dönmesi şart. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’ndaki karşılaşma saat 15.00’te başlayacak.