Arda Musaoğlu'ndan Kocaeli 1. Amatör Lig için öneri
01 Ağustos 2025 12:41

Arda Musaoğlu'ndan Kocaeli 1. Amatör Lig için öneri

Uzun yıllar sonra 3. Lig’de kritik bir karar alındı. Önceki yıllarda 3. Lig hatta 2. Lig, bölgesel yani birbirine yakın mesafedeki takımların aynı grupta yer alacağı şekilde düzenlenirdi.

Önce klasman gruplarından ilk 2 sıradaki takımlar belirlenir, bu takımlar 10 takımı oluşturur ve Yükselme Grubu maçlarına çıkardı.

Artan maliyetler, konaklama, ulaşım gibi giderlerin fazla olması Türkiye Futbol Federasyonu’nu yeniden böyle bir karar almaya itti.

Bölgesel Amatör Lig, isminden de anlaşılacağı üzere yine yakın bölgelerdeki takımların aynı grupta olması şeklinde planlanıyor.

Bir önerim var…

Kocaeli’de 1. Amatör Lig’de de gruplar birbirine yakın takımların aynı gruba düşeceği şekilde gruplandırılmalı.

Atıyorum Karamürsel’den Gölcük’e, İzmit’ten Derince’ye, Körfez’den Gebze’ye…

2. Amatör Lig bu anlattığım gibi. Ancak 1. Amatör Lig böyle değil.

Geçen sezon şampiyon olan Karamürsel Ereğli’nin grubunda Çayırova Gençlerbirliği ve Gebze Tayfun vardı.

Bu kadarına gerek var mı?

Zaten 1. Amatör Lig’de oynayan futbolcuların önemli bir kesimi çalışan ya da öğrencilerden oluşuyor.

Spor yapmak için futbol oynayan bir kişi düşünün, haftanın 6 günü çalışıyor, sadece pazar tatili var.

O tatil gününde de saat 15.00’teki maç için 12.30’da Karamürsel’den hareket ediyor, akşam evine 20.00 gibi geliyor.

Bu şekilde haftanın tek tatil gününü de resmen bitirmiş oluyor.

İlimizde yaşanan yoğun trafik ve yol çalışmaları herkesin malumu.

Otobüs ve diğer lojistik desteklerin azalması gibi durumlar da buna eklenince Karamürsel takımını Çayırova takımıyla aynı gruba koymak bana göre yorgunluktan başka bir şey değil.

Az önce de dediğim gibi… 2. Amatör Lig’deki uygulama çok güzel.

Herkes kendine yakın takımlarla oynuyor.

Play-Off’a kalırsan o zaman Kocaeli’nin diğer ucuna da gitmelisin.

Antrenörlere, futbolculara, otobüse, zamana, harcanan yakıta, çekilen çileye gerçekten yazık.
Kulüplerin bu yönde bir talebi oldu mu bilmiyorum ama bence “Bölgesel” 1. Amatör Lig’e destek verilecektir.

Kabataslak bir hesap yaptım…

Bence bunu yapmak çok kolay.

Şartlara göre 4 grup yerine 3 grup bile yapılabilir.

İnsanlar bu işten çok büyük paralar kazanmıyorlar.

Zaten çok para kazanmak isteyen Süper Amatör ya da Bölgesel Amatör Lig’de oynuyor.

O yüzden 1. Amatör Lig’de oynayanlar genelde “Hobi” olarak sporun içinde kalıyor.

İnsanlara bunu sıkıntı haline getirmektense daha keyifli hale getirmek en sağlıklı yoldur.

Güncelleme: 01 Ağustos 2025 12:44
KOTO
X