Kadın futbolu hem öksüz hem de yetim!
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sportif faaliyetleri de sekteyi uğrattı. Olimpiyatlar başta olmak üzere çok önemli organizasyonlar ileri bir tarihe ertelendi, devam eden liglerin hemen hemen tescil edildi. Gündemde sadece seyircisi oynanan, tatsız tuzsuz erkek futbol maçları var.
BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Peki, kadın futbolunun akıbeti ne olacak? 3 aydır konu ile ilgili olarak hiçbir somut gelişme bulunmamakta. İlimizi Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde temsil eden Kocaeli Kadın Futbol Kulübü de TFF’den gelecek olan açıklamayı merakla bekliyor. Yeşil Siyahlı kulübümüzün canını sıkan husus konunun belirsizliğinin sürmesi.
KARAR AÇIKLANMALI
Lig devam edecekmiş gibi antrenmanlarını aksatmadan verilen programlar dahilinde sürdüren ekibimiz ve diğer kulüplerin de isteği en azından bir karar verilmesi. Teknik Direktör Hasan Alemdar “Sporcularımızın önemli bir kesimi 18 yaş ve altında. Uzun süre yasaktan ötürü sokağa çıkamadı. Onlar ve diğer sporcularımız çalışmalarını evlerinde yapmaya devam ediyor ancak çok sıkıldılar. İstediğimiz tek şey “Ligler tescil mi edilecek, kaldığı yerden devam edecek?” bu aydınlatılsın herkes ona göre kendisine çeki düzen verir” diye konuştu.
Spor41