Kocaeli Kadın FK’dan açıklama: Hakem büyük bir gaflet içine düşmüştür!
17 Ocak 2022 23:00

Kocaeli Kadın FK’dan açıklama: Hakem büyük bir gaflet içine düşmüştür!

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü maçında rakip takımın iki futbolcusunun PCR test sonucunun ibraz edilmemesine karşın bu futbolcuların isimlerinin esami listesinde olduğunu, denetçinin maçın oynanmaması yönünde görüş bildirmesine rağmen hakemin sorumluğu üzerine alıp maçı başlatmasının büyük bir gaflet olduğunu belirtir bir açıklama yayımladı. Açıklamada konu ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na girişimde bulunulduğu da ifade edildi. İşte o açıklama…

 

KAMUYOUNA

Kulübümüz, 16 Ocak Pazar günü 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü ile Antalya Zeytinköy Sahası’nda karşı karşıya gelmiştir. Karşılaşmada öne geçen takımımız, 86 ve 90+2. dakikalarda yediği gollerle 3-1 mağlup olmuştur. Öncelikle rakibimizi tebrik ediyoruz. Kocaeli Kadın Futbol Kulübü olarak temel hedefimiz kadın futbolunun ülkemizdeki verimini, saygınlığını, bilinirliğini artırmak, vizyonunu genişletmek ve sporcu yetiştirmektir. Süper Lig’de yer alan ekibimiz ligimizin en genç takımıdır ve kadromuzdaki futbolcularımızın yüzde 90’ı öz kaynaklarımızın üretimidir.

 

DENETÇİNİN GÖRÜŞÜ OLUMLU DEĞİLDİ

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü olarak hiçbir maçımızda centilmenlikten taviz vermediğimiz gibi konuklarımızı da elimizden geldiği kadar en iyi şekilde ağırlamak misyonumuzun bir parçasıdır. Şunu belirtmek isteriz ki Antalyalı rakibimiz tarafından da iyi ağırlanmış bulunmaktayız. 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü ile oynadığımız maç öncesinde rakibimizin iki futbolcusunun PCR test sonuçlarının yetkililere teslim edilmeme durumu söz konusudur. Bu iki futbolcu arkadaşımız esami listesinde yazılmış olup karşılaşma, maçın denetçisinin olumlu görüşü olmamasına rağmen hakemin aldığı karar doğrultusunda başlatılmıştır.

 

SEYİRCİ KALDI

Rakibimizin iki futbolcusunun test sonuçları maç içinde sahaya ulaşmış, bahsi geçen futbolcular ise süre almıştır. Covid-19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi yaygın bir şekilde hissedildiği ülkemizde sağlığın her şeyden önemli olduğunun bilincindeyiz. Maçın hakeminin, denetçinin onayı olmamasına rağmen “Sorumluluk bende” diyerek müsabakayı bu haliyle başlatmasının mantıklı ve haklı bir gerekçesi olmadığını düşünüyoruz. Aynı hakemin, PCR test sonuçlarının belli olmadığı futbolcuların esami listesine yazılmasına seyirci kalmasının da büyük bir gaflet olduğu kanaatini taşıyoruz.

 

KAFA KARIŞIKLIĞINA YOL AÇABİLİR

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü olarak konu ile ilgili itirazımızı Türkiye Futbol Federasyonu’na yapmış bulunmaktayız. Verilecek olan kararın PCR testleri ile ilgili emsal oluşturacağını düşünüyoruz. Karar aleyhimize çıkarsa, üzülerek ifade etmek isteriz ki birçok kulübün testlerle ilgili kendi yöntemlerini üreterek ve Antalya’daki konuyu gündeme getirerek kafa karışıklığına yol açabileceği endişesini de fazlası ile taşıyoruz. Tüm spor paydaşlarına saygılarımızı gönderiyor, Kocaeli Kadın Futbol Kulübü olarak kadın liglerimizde mücadele eden tüm takımlarımıza sağlık içinde, sakatlıksız bir sezon geçirmelerini diliyoruz.

Güncelleme: 17 Ocak 2022 23:18
BENZER HABERLER
X