$ Dolar 45,1414 %-0,01
€ Euro 52,9128 %0,11
£ Sterlin 61,3637 %-0,18
Altın $4.615,01 %0,03
Gümüş 109,44 %0,03
1. Amatör Lig B Grubu’nda zirve çekişmesi tüm hızı ile devam ediyor. Mertspor sahasında Körfez Esenspor’u 5-1 mağlup etti ve puanını 30’a çıkardı. Grubun şampiyonluk adayı iki takımı Tavşancılspor ile Gültepespor arasında galip çıkmadı ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu beraberlik ile Mertspor puan farkı ile liderliği eline geçirdi.
1. Amatör Lig C Grubu’nda sezona “Ligde kalalım yeter” düşüncesi ile başlayan ancak sezon içinde çok iyi bir ritim bulan Arslanbey Organize Sanayispor, bugün Kandıra Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Kritik maç öncesi hazırlıklarını tamamlayan takımda moraller çok iyi.
1. Amatör Lig C Grubu’nda Play-Off yolunda çok önemli bir maç oynanacak. Hafta arasında Dilovası Belediyespor deplasmanından 1-1’lik beraberlik çıkaran Arslanbey Organize Sanayi ile Uzunçiftlik engelini 3-1 ile aşan Kandıra Gençlerbirliği, Arslanbey Stadı’nda karşılaşacak. Arslanbey Stadı’ndaki maç saat 17.00’de başlayacak.
Atatürk Bulvarı No: 99 Gölcük adresinde yer alan ve ilimizin en nezih eğitim kurumlarından Es Koleji, Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde ilimizi temsil eden Kocaeli Kadın Futbol Kulübü’nü konuk etti.
Tavşantepespor Kulübü, U-12 Ligi’nde karşılaştığı Serdar Gençlerbirliği takımımın sahte oyuncu oynattığını tespit ettiklerini belirtir bir açıklama yayınladı.
İlimiz kadın futbolu, bin bir türlü cefa çekse de, ilgisizlik tavan yapsa da, birkaç yürekli insan sayesinde yıllardır yapılan yatırımların karşılığını almaya devam ediyor. Tüm sezonlarda Türkiye şampiyonlukları elde eden ve kürsüden inmeyen, iki kez de Dünya ikinciliği gururu yaşatan kızlarımız Milli takımlara da sık sık davet alıyor. Kadın A Milli Takımımızın 14-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da yapacağı hazırlık kampı aday kadrosu açıklandı.
U-14 Ligi E Grubu’nda şampiyonluğunu ilan eden İlimtepe Kullar geçtiğimiz hafta sonu Karamürselspor ile yapacağı maçın ardından tur atmak istiyordu. Ancak Karamürselspor Kulübü, Futbol İl Temsilciliği’ne gönderdiği yazılı dilekçede sınavlar olduğu gerekçesi ile maça çıkamayacaklarını belirtmiş ve maç oynanamamıştı.
Bir döneme damga vuran futbolculardan Serter Keskin’in çalıştırdığı Kocaeli Gençspor’un 2003 doğumlu yıldızı Göktuğ Mert Karakayalar’a takım arkadaşları doğum günü sürprizi yaptı.
1. Amatör Lig A Grubu’nda İzmit Sanayispor ile Mustafapaşaspor, Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda karşı karşıya kaldı. Mücadeleyi Mertcan (2), Gökhan ve Ferhat’ın golleri ile 4-1 kazanan Mustafapaşa puanını 28’e çıkardı ve ilk 3 yolunda önemli bir galibiyete daha imza attı.
1. Amatör Lig C Grubu’nda Çarşamba mesaisinde çok önemli bir maç oynandı. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Dilovası Belediyespor konuk ettiği Arslanbey Organize Sanayi ile 1-1 berabere kaldı. Bitime 4 hafta 4 puanlık farkı koruyan Dilovası şampiyonluğa çok yaklaşırken, çok iyi mücadele eden Arslanbey rakibinin tur atmasına izin
Spor Toto BAL 11. Grup’ta mücadele eden Karamürselspor’a ‘Hayati Şafak Zeytincilik’ten şapka jesti geldi.
İlimizin genç ve başarılı teknik adamlarından Harun Çağman, 2. Amatör Lig takımlarından İzmit Futbol Kulübü ile anlaştı.
Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden İlimtepe Kullarspor’da futbolcu takımdan ayrıldı.
1. Amatör Lig C Grubu’nda Çarşamba mesaisinde çok önemli bir maç oynandı. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Dilovası Belediyespor konuk ettiği Arslanbey Organize Sanayi ile 1-1 berabere kaldı.
Gebzespor’un Eski Kulüp Başkanı, takımın BAL’dan 3. Lig’e yükselmesinde büyük çabaları ve emekleri olan Yusuf Öztürk sabah saatlerinde işyerinde beyin kanaması geçirmişti.
1. Amatör Lig C Grubu’nda yarın (Çarşamba) akşam muhteşem bir maç var. Lider Dilovası ile ikinci sıradaki Arslanbey Organize Sanayi, Tavşancıl Stadı’nda karşılaşıyor. Zorlu maç saat 19.15’te başlayacak ve karşılaşmayı Klasman hakemlerimizden Enes Kanpara yönetecek. 2 takım arasında 4 puanlık fark bulunuyor. Bu maçı Çetin Kılıç’ın çalıştırdığı Dilovası galip tamamlarsa, bir maçı da hükmen kazanacağından şampiyonluk kupasının bir ucundan tutacak.
Kocaeli 1. Küme U-19’da heyecan tüm hızı ile devam ediyor. Pazartesi mesaisinde 5 maçın 4’ü oynandı. Diliskelesi ise Darıca Martı maçına çıkmadığı için hükmen yenik sayıldı.
Türkiye Kadınlar 1. Ligi’nde temsil eden Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, İstanbul deplasmanında Ataşehir Belediyespor’a 4-0 mağlup oldu. Yeşil Siyahlılar 22 Aralık’ta konuk edeceği Adana İdmanyurdu’nu mağlup edip son iki maçtaki yenilgileri telafi etmek istiyor.
Son haftaların başarılı takımı ve seri galibiyetlerle 33 puanla liderliğini sürdüren Derince Yavuzspor’u Eşmespor durdurdu. Geride bıraktığımız hafta Alikahyaspor’u 2-0 deviren ve rakibine şampiyonluk yolunda ağır ve yara veren Eşmespor bu kez lider Yavuzspor’u durdurdu.
1. Amatör Lig B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren İzmit Gültepespor sezonun 13. haftasında Körfez Esenspor karşısında 3-1 mağlupken çıkan olaylar nedeniyle 2 maç ceza almıştı. Gültepespor cezalı maçını Derbent Stadı’nda dördüncü sıradaki Yazlıkspor ile oynadı. Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.
1. Amatör Lig A Grubu’nda Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen iki takım Bekiderespor ile Çerkeşlispor, yarın (Çarşamba) Cephanelik Stadı’nda karşılaşacak. Zorlu maç saat 19.15’te başlayacak. Lider Derincespor, Gölcük İdmanyurdu deplasmanında ter dökecek, İzmit Sanayi ise Play-Off kovalayan Mustafapaşa ile Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda oynayacak. Ligden düşmesi kesinleşen Arapçeşme ise bir üstündeki Uzuntarla Belediye’yi konuk edecek.
Kocaeli Kredi Yurtlar Kurumu Futbol Şöleni Avni Kalkavan Stadı’nda yapılan muhteşem açılış ile başladı. Spor protokolünün yoğun ilgi gösterdiği organizasyonun açılışında onur konuğu, Özel Sporcular Futbol Ligi’nde üst üste 7. kez şampiyon olan Kocaeli Yaşam Koçluğu ve Olimpiyat Spor Kulübü’ydü.
İlimiz amatöründe maç iptalleri, maça çıkılmamalar ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.
Bölgesel Amatör Lig takımlarından Başiskele Doğantepespor’da teknik adam Barış Çoban görevinin başında olduğunu ifade etti.
İzmit Belediye Spor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya, Kullarspor Tesisleri’ne hayran kalarak “Kullarspor sınırlarını fazlası ile aşmış” dedi.
Tavşantepespor U-14 ve U-12 takımları bu hafta almış oldukları galibiyetlerden sonra İzmit Endüstri Meslek Lisesi karşısında kısa bir süre faaliyet vermeye başlayan Express Yaprak Döner Bursa Döner Restoran’da bir araya geldiler.
U-14 Ligi E Grubu’nda şampiyonluğunu ilan eden İlimtepe Kullar hafta sonu Karamürselspor ile yapacağı maçın ardından tur atmak istiyordu. Ancak Karamürselspor Kulübü, Futbol İl Temsilciliği’ne gönderdiği yazılı dilekçede sınavlar olduğu gerekçesi ile maça çıkamayacaklarını belirtti.
1. Amatör Lig D Grubu’nda Çarşamba mesaisinde Yavuzspor sahasında Darıcaspor’u Safa ve Burhan’ın ikinci yarıdaki golleri ile 2-0 mağlup etti. Harbiş berabere kalınca, Alikahya da yenilince, Yavuzspor Çarşamba’nın en kazançlı takımı oldu.
2. Amatör Lig takımlarından Acısuspor teknik adam olarak Sedat Topçu ile tekrardan anlaştı.
Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta Başiskele Doğantepespor’da kriz bitmek bilmiyor.
İlimizin alt yapısı ile parlayan kulüplerinden 41 Futbol Kulübü’nde şampiyonluk geleneği devam ediyor.
1. Amatör Lig C Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Dilovası Belediyespor ile orta sıralardaki Uzunçiftlikspor arasındaki maçın günü değişti.
Süper Amatör Lig B Grubu’nda son haftalardaki başarılı sonuçları ile dikkatleri çeken ve 24 puanla grupta liderliği elinde bulunduran tek yenilgisiz takım Yuvacıkspor’da şampiyonluk sesleri daha gür bir şekilde duyuluyor.
Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kocaeli Bayan Futbol Kulübü’ne Mustafa Arat’ın sahibi olan A Kalite firması forma desteğinde bulundu.
Geçen hafta Hasan Doğan Amatörevi Toplantı Salonu’nda çekilen kuralar sonrasında belirlenen 1. Küme U-19 Ligi’nde heyecan Cuma başlıyor. Hafta sonu da 19’ların heyecanı yaşanacak. Gruplarında ilk iki sırayı alacak olan takımlar Play-Off maçları oynayacak. A,B ve C gruplarında son iki, D grubunda ise son 3 takım küme düşecek. Play-Off’taki 8 takımdan 5’i ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil edecek.
7 Aralık Cumartesi günü Metin Oktay Stadı’nda saat 12.30 da oynanması gereken Darıca GB. -Gebze Beylikbağı U-12 N Baraj müsabakası haftalık programdan çıkartıldı.
Kocaelispor U-17 takımının başarılı futbolcusu Berat Kartal, hafta sonu Sakaryaspor ile oynanan maçta sağ ayak bileğine çok sert bir darbe almış ve sakatlanarak oyuna devam edememişti.
Süper Amatör Lig A Grubu’nda çekişme tüm hızı ile devam ediyor. Haftanın maçında lider Diliskelesi ile grubun dişli takımlarından Tayfunspor, Tavşancıl Salih Gün Stadı’nda karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçı kazanan Tayfunspor rakibine bu sezonki ilk yenilgisini tattırırken, kendisi de bir anda şampiyonluk potasına girdi.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklediği, Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Özel Sporcular Futbol Ligi Dörtlü Final maçlarında gururumuz Kocaeli Yaşam Koçluğu Spor Kulübü şampiyon oldu. Üst üste 7. şampiyonluğunu elde eden Kocaeli, kupayı yine kimseye bırakmadı.
Türkiye Kadınlar Süper Ligi’ndeki temsilcimiz Kocaeli Bayan Futbol Kulübü konuk olduğu ve karayolu ile gittiği lider Gaziantep ALG karşısında 2-1’lik yenilgi ile İzmit’e dönerken oynanan futbol umut verdi.
1. Amatör Lig A Grubu’nda zirveyi zorlayan Bekirderespor, Cephanelik Stadı’nda konuk ettiği Gölcük İdyanyurdu’na Oğuzhan’ın 11’inci dakikadaki golüyle 1-0 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda ciddi bir yara aldı.
Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’taki temsilcilerimizden Karamürselspor sezonun 11. maçında konuk olduğu Tekirdağspor’a son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup oldu. Çok çekişmeli geçen ve her takımın bir birinden grupta Karamürselspor 6 puan değerindeki maçı kaybedince lider Arnavutköy ile arasındaki puan farkı 5’e çıktı. Şampiyonluk adayı Bigaspor deplasmanda Çerkezköy’e 1-0 yenildi. Ortaköy de sahasında son sıradaki Vizespor ile 2-2 berabere kaldı.