Şeref Aslan: Futsal sporcularını çok kolay kaybediyoruz
11 Haziran 2025 17:11

Şeref Aslan: Futsal sporcularını çok kolay kaybediyoruz

Osmanlı 41 Futsal Takımı Teknik Sorumlusu Şeref Aslan, futsalın ülkede çok sevilen bir spor olduğunu belirtti ve TFF’nin bu branşa daha çok eğilmesi gerektiğini ifade etti.  

 

KÖTÜ BAŞLADIK, İYİ BİTİRDİK

Van Sportif ile oynayacakları final maçları öncesinde düzenlenen lansmanda konuşan Aslan şu ifadelere yer verdi: Lige kötü başladık. İlk iki maçta mağlup olduk. Mırıldanmalar başladı. Yöneticilerimize o gün şampiyon olacağımızı söyledim ve “Şüpheniz olmasın” dedim. Dediğim gibi de oldu. Ligin ilk yarısını ilk 3'te bitiren takımlar, bizim altımızda kaldı. Takımımızda 5'i daimi, 8'i de ara sıra milli takımı giden sporcularımız var.

 

PARA KAZANAMIYORLAR

Bu branş yani futsal aslında çok sevilen bir spor. TFF’nin bu konuya daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir de şu var. Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Futsal alt yapı takımlarının kurulması da gereklidir. Ne yazık ki bu sporu yapan arkadaşlarımız çok fazla para kazanamıyorlar. Belki abartıyorum diye düşünebilirsiniz ancak futsalda milli olmuş bir sporcu Süper, hatta 1. Amatör Lig’de alınan paraları alıyorlar. Bu açıdan bakıldığında da birçok yetenekli futsal sporcusunu kaybediyoruz.

Güncelleme: 11 Haziran 2025 17:16
X