Mustafa Gürsel: Vukovic'i silseydim son maçta oyuna sokmazdım
18 Nisan 2024 11:38

Mustafa Gürsel: Vukovic'i silseydim son maçta oyuna sokmazdım

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Ümraniyespor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Deneyimli teknik adam maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacağını ifade etti. Gürsel öte yandan “Her futbolcu bizim için çok kıymetli. Hiç birini, özellikle şu zamanda kaybetme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz” dedi.  

 

ÇALIŞTIKLARIMIZI YAPMAYA ÇALIŞAN BİR TAKIM VARDI

Futbolun taraftarla güzel olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Gürsel şu ifadelere yer verdi: Öncelikle moralimiz iyi seviyede. Oyun, fizik ve taktik anlamında gelişerek yolumuza devam ediyoruz. Bu durum skora da yansıyınca moralimize yansıyor. Giresun maçında taraftar olmaması futbolun da keyfini kaçırıyor. Bu iş taraftarla güzel. Büyük bir stadımız var ve Giresun maçı çift kale maç havasında oldu. Maçın tekrarını izledim. Çalıştıklarımızı yapmaya çalışan bir takım vardı. İlk yarı pasla gelmek istedik. Defans arkasına fazla koşu yapmadık ama 3-4 net pozisyon bulduk.

 

BİZE NELER KATACAĞININ FARKINDAYIZ

2 gol bulduk ve maçın kontrolü tamamen elimizdeydi. Önemli olan 3 puandı. Hedefimiz Ümraniye maçını kazanmak. Bunu başarırsak bize neler katabileceğini çok iyi biliyoruz. Kalan 4 maçın ardından sezonu bitirebildiğimiz en üst seviyede bitirmek istiyoruz. Planlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Her yönü ile güçlü bir şekilde hedef maçlarına çıkmamız lazım.

 

RAKİPLERDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDİYORUZ

Rakiplerin alacağı skorların bizi stratejik açıdan etkileyeceğini düşünmüyorum. Puan olarak birbirimize çok yakınız. Ne olursa olsun kazanmak zorundayız. Rakibin hedefi, gücü, seviyesi hiç önemli değil. Biz bunlardan bağımsız hareket ediyoruz. Kendi oyununu oynayan, kazanmak için ne gerekiyorsa yapan bir takım olmak istiyoruz. Kalan 4 maç da çok önemli, rakiplerimiz de zor maçlara çıkacak. Maç maç gidiyoruz. Büyük hedef ise direkt final oynamak ve tabii ki finali kazanmak.  

 

22 DEĞİL, BELKİ 40 KEZ GİRERDİK

Futbol, gol için yapılan bir spor. Bu yola ne kadar kısa ve çabuk şekilde gidersen o kadar iyi olur. Rakip karşında kalabalıksa set oynarsın. Giresun’un devamlı topun arkasına geçmesi, her zaman arkasında 11 kişi bırakması bizi set oyununa zorladı. 8. dakikada attığımız golle kontrol tamamen bizdeydi. Taraftarımız olsaydı ve bize gol lazım olsaydı rakip ceza sahasına 22 değil belki 40 kez de girerdik.

 

ÜMRANİYESPOR BİZE YABANCI DEĞİL

Giorgi adaptasyon antrenmanlarına girecek. 3-4 antrenman sonra takıma katılır. Futbolcunun iyileşmesi ve sağlam bir şekilde aramıza dönmesi daha önemli. Her gün daha iyiye gidiyor. Ümraniye maçı benim için de güzel bir maç. Karşı takımda da emeğim var. Oraya gittiğimde buradaki gibi sıkıntılar vardı. Ümraniye’de bu sıkıntıları aşmış, bir oyun modeline sahip bir takım kurmuştuk. Bize yabancı olmayan bir takım.

 

DUYGUSALLIĞA YER YOK

Karşımızda oynayan bir takım olacak. Bize karşı oynamaya çalışan takımlara biz de oynayabiliyoruz. Bize ters gelen takımların nasıl takımlar olduğunu biliyoruz. Kendileri de bu duruma düşeceklerini sanmıyorlardı. İki takım için de çok önemli bir maç. Birbirimizi tanıyoruz. Kazanmak için gideceğiz. Onların da puana ihtiyacı var. Evet, tanıyoruz, biliyoruz, emeğimiz var ama futbolda duygusallığa yer yok. Çünkü işimiz bu. Oradaki görevimizi bitirdik, artık Kocaelispor’un başarısı için buradayız.

 

TARAFTARI DEĞİLİM

Futbolcularımızın hepsi değerli, bizim bir oyuncuyu silme gibi bir durumumuz olamaz. Geldiğimizden beri her oyuncuya şans verdim, buna devam da ediyorum. Hiçbir zaman kadromuzdaki isimleri kaybetme taraftarı değilim. Kendi ekibimizle futbolu masaya yatıyor, çalışmalar yapıyoruz ve takıma katkı verecek en iyi hamlelerin neler olabileceğini değerlendiriyoruz. Oyuncuların sağlığını, sahada oldukları zaman ki katkılarını, hepsini düşünüyoruz.

 

ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Vukovic de değerli bir oyuncu. İlk geldiğimde Cihat'ı da yedek oturttum. Hiçbirini birbirlerinden ayıramam. Biz olaya tamamen futbol olarak bakıyoruz. Geldiğimizde orta sahamızın yumuşak kaldığını ve temaslı oyun oynamadığını dile getirmiştik. Bu oyuncu tekelinde değil, genel anlamda ele alınan bir konu ve tespitti. Bunu çözmeye çalışıyoruz ve rakibimiz doğrudan defansımız ile karşı karşıya gelmesin istiyoruz.

 

ÖYLE BİR ŞEY OLSA SÜRE VERMEZDİM

Sistemimize en uygun modeli oturtmaya çalışıyoruz. Vukovic’ten vazgeçmiş olsam Giresunspor maçında süre vermezdim. Böyle bir durum hiçbir oyuncum için geçerli olamaz. Bu hafta böyle çıkmışızdır, haftaya başka oyuncuya şans veririz. Bizim için oyuncu kaybetmemek çok önemli. Ayrıca oyuncunun ne kadar süre oynadığı değil, ne kadar katkı verdiğidir. Oyuncu 5-10 dakika da oynasa isteğimiz katkıyı vermesi bizim yeterli.

 

KİM NEREDE YARARLIYSA ORADA OYNAR

Vukovic ile daha çok vakit geçirdikçe ve onu tanıdıkça oyuncumuzun 6’dan daha çok 8’e daha yatkın olduğunu gördüm. Hatta Giresunspor maçında oyuna girdiğinde 8 numara oynattık, Cihat’ı ön liberoya çektik. Bizim için oyuncuyu çok iyi tanıyıp, nerede yararlı ise orada kullanmamız önemli. Yoksa benim Vukovic ya da diğer bir başka oyuncumuza art niyetli olmam ya da tamamen gözden çıkarmam diye bir şey söz konusu olamaz.

 

“BİZ” OLARAK HAREKET ETMELİYİZ

Emir’i kendi yerinde oynatmak isterim ancak Emir şu an hem ön liberoda hem savunmada çok iyi işler yapıyor. Kocaelispor’a gelirken Gökhan hariç diğer oyuncularla tanışıklığım yoktu ve herkesi burada tanıyorum. Hepsini çok seviyorum. Benim için her oyuncu önemli. Belli hedefimiz var ve bunu elde etmek istiyoruz. Başarılı olmak istiyorsak ‘Biz’ olarak hareket etmeliyiz. Çok kritik bir süreçteyiz, oynayan oynamayan her oyuncuya performansının yanı sıra hem de moral motivasyonuna ve yüzündeki gülümsemeye ihtiyacımız var.

 

FOFANA’YI KULLANABİLECEĞİMİ SANMIYORUM

Fofana’nın sakatlığı benim için de şanssızlık oldu. Bu sakatlığı yaşamasa merkezde kullanabileceğimiz, geliştirebileceğimiz bir oyuncuydu. Bu dakikadan sonra pek de kullanabileceğimizi sanmıyorum. Kolay değil, ben de sporculuğum zamanında ayak tarak kemiği kırığı yaşadım. Antrenmanlara başlasan da zor çünkü en az 40 gün üzerine basmadığın bir ayağın var. Tam olarak hazır hale gelmesi kolay değil. Önemli olan onun sağlığı.

Güncelleme: 18 Nisan 2024 11:39
X