Etrafına bak biraz!

Etrafına bak biraz!
İzmit yıllardır Kocaeli’yi profesyonel futbol anlamında en iyi şekilde temsil etmiş ve merkezden yetişen sayısız futbolcu hem Kocaeli hem de ülke futboluna damga vurmuştu.
Ancak son yıllarda İzmit merkez takımları adeta can çekişmeye başladı.
Diğer ilçelerin aksine İzmit’te amatör kulüplere yapılan yardımlar yok denecek kadar az.
Kulüp sayısının fazla olduğu İzmit’te yeterli tesis de yok.
İzmit’te kimi kulüpler kapılarına kilit vurma noktasına geliyor, kimileri ise ligden düşmemek için mücadele ediyor.
7 TAKIMIN 4’Ü DÜŞTÜ
Geçen sezon Süper Amatör Lig’de 7 İzmit merkezli takım vardı.
Bunlar Kocaeli Güneşspor, 1937 Sekaspor, Başaranspor, Çenesuyu Plajyolu, Alikahyaspor, Çubuklu Balaspor ve Tavşantepespor’du.
BAL’a çıkmasına karşın lige giremeyen ve direk küme düşürülen Başaranspor geride bıraktığımız sezon da Süper Amatör Lig’de tutunamadı.
Çenesuyu Plajyoluspor da genç kadrosu ile fazla bir varlık gösteremeyince 1. Amatör Lig’i gördü, Çubuklu ve Alikahya için adeta sezon başlamadan bitti.
Kısacası 7 İzmit merkezli takımın 4’ü küme düştü. Toplam düşen kulüp sayısı ise altıydı.
Bu arada MAP Şenerspor'da başkan İbrahim Şener hakemlere kızıp lige katılmama kararı aldı.
Ama Mustafa Başkan önümüzdeki sezon üniversiteden gençleri bir araya topladıklarını ve 1. Amatör Lig'de şampiyonluk hedeflediklerini belirtti.
BAŞİSKELE VE GEBZE YÜKSELİŞTE
İzmit merkezde Süper Amatör Lig'de mücadele edecek olan kulüp sayısı üçe indi.
Son yılların en kötü sürecini yaşayan İzmit'te neden böyle bir sorun olduğunu yorumlamak zor değil.
Aslında herkes ona yani Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a isyan ediyor.
Geçenlerde de demiştim.
Ben ömrü hayatımda 3 kuruş verip karşılığında 300 kuruşluk reklam yapan başka bir insan görmedim.
İzmit takımlarının kaderi ne yazık ki Nevzat Doğan koltukta kalmaya devam ettiği sürece devam edecektir.
Geçen yılın "Tescilli" en başarılı kulübü olan ve alt yapısı ile adeta parlayan Kocaeli Güneşspor, kıt kaynaklarla ayakta durabilen ve buna karşın futbolcu yetiştirmekte de geri kalmayan 1937 Seka ile çileler çekerek geçen sezon mucizevi bir şekilde ligde kalmayı başaran Tavşantepespor yeni sezonda da İzmit’i temsil edecek.
Başiskele ve Gebze kulüplerinin yükseldiği, Kartepe, Kandıra, Gölcük, Derince ve Körfez kulüplerinin yerinde saydığı Süper Amatör Lig’de kalan 3 İzmit merkezli kulübün performansı merak ediliyor.
He bu arada...
Süper Amatör Lig'de temsil edilmeyen tek ilçe ise Karamürsel...
Çayırova'nın da Süper Amatör'de takımı yok. Ama onlar BAL'da..!