Fırat Gül: En güzel hediyeyi, şampiyonluğu vereceğiz
05 Şubat 2023 01:22

Fırat Gül: En güzel hediyeyi, şampiyonluğu vereceğiz

Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül sezon sonunda şampiyon olup taraftara en güzel hediyeyi vereceklerini belirtti.

 

DAHA FARKLI OLABİLİRDİ

Serik Belediyespor galibiyetiyle sözlerine başlayan Fırat Gül şu şekilde konuştu: Serik maçının hazırlıkları aşamasında maçın zor olacağının farkındaydık. Böyle maçlarda rakibin üstünde direnç göstermemiz gerekiyordu. Oyunumuzun genel hatlarıyla planı buydu. 1-0 kazandık ama daha farklı kazanabileceğimiz bir maçtı. Oyunun kontrolünü hiç bir zaman kaybetmedik. Sonuç olarak futbolcularımız oyun planını iyi uygulayarak galibiyeti aldılar. Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu tarz deplasmanlardan galibiyetle dönmesi önemlidir. Ligin son periyoduna girmek üzereyiz. Kalan 16 maçın hepsinde toplayabildiğimiz puanlarla sezon sonunda şampiyonluk yaşamak istiyoruz.

 

KONTRA ATAK KOVALAYAN BİR TAKIM OLACAK

Bir hafta içinde 3 maç oynayacağız. Böyle süreçte ince eleyip sık dokumak lazım. Rotasyon ihtiyacı olabilir. Sonuç olarak Sarıyer önceliğimiz, onun ardından bu hesapları yapacağız. Daha önce oynadığımız iç saha maçlarına benzer formatta oynayacağız. Bize karşı sıkı savunma yapan ve kontradan gol atmaya çalışan bir takım olacak karşımızda. Ona göre oynayacağız. Bu hafta taraftarımızın desteğiyle galip geleceğimizi düşünüyorum."

 

TEK OYUNCUYA BAĞLI KALMADIK

Okan bizim için önemli bir oyuncu. Takımın genel oyun planına ciddi katkı veren biri. Bizim oyun planımıza göre santrafor oyuncumuzdan bu tarz bir katkı bekliyoruz. En öndeki oyuncu ne kadar takıma uyum sağlarsa, en arkadaki oyuncu da o kadar rahat ediyor. Okan tabii ki bizim için bir eksiktir. Ancak bugüne kadar tek oyuncuya bağlı oynamadık. Takım olarak oynadık. Bu başarımızın en büyük sebebi. Bundan sonra da aynı mantıkla devam edeceğiz. Bize en faydalı olacak futbolcuyu Sarıyer maçında o bölgede tercih edeceğiz. Mertan'a kupa haricinde hiç bir zaman ilk 11'de şans vermedik. Skoru korumaya çalıştığımız kısıtlı sürelerde ve kaotik ortamlarda Mertan'ı kullanmaya çalıştık. Mertan bize her anlamda katkı sağlayacak bir oyuncu."

 

HAK EDEN OYNAR

Transfer sezonunun bitmesine az kaldı. Bu süreçte takıma katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir oyuncu alabilirsek ona göre değerlendirme yapacağız. Kadroyu belirlerken performansı ön planda tutuyoruz. Oyun planına sadık kalan, ciddi efor sarf eden, 90 dakika boyunca Kocaelispor formasını hak ettiği gibi taşıyan bütün futbolcular süre alıyor. Serhat'ın potansiyeli var. Şu an adaptasyon süreci var. Takımın performansı üst seviyede. Oyuncu performansı takımın seviyesine geldiğinde onu mutlaka kullanırız.

 

İSTİYORUM

Bu hafta Sarıyer maçında taraftarımızın da ötesinde bütün Kocaeli şehrinden ekmek yiyen su içen herkesin statta olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki bu maçı onlar bize alacak. Birlik ve beraberlik zamanı. Şehirde bu havayı solumaya başlamalıyız. Maçın içinde her şey olur. Golü erken de atabilirsin erken de yiyebilirsin. Maçın başından sonuna kadar güçlü bir taraftar desteği bizi ayakta tutacaktır. Taraftarlarımızla birlikte başarıya ulaşacağız. Biz gideceğiz onlar kalacak. Onların bizde bir emaneti var. Mayıs ayında şampiyon olarak o emaneti onlara teslim etmiş olacağız.

Güncelleme: 05 Şubat 2023 01:23
X