Fransa ve İsviçre’de Alagaş fırtınası!

Fransa ve İsviçre’de Alagaş fırtınası
Kocaeli’nin gururu Dünya ve Avrupa şampiyonu karatecimiz Haldun Alagaş Fransa ve İsviçre şehrindeki karatecilere seminer verdi. Tecrübelerini genç sporcularla paylaşan Alagaş’ın ilk durağı Paris’in Noisy-le-Sec şehriydi. Burada 50 karateci ile bir araya gelen ilimiz sporcusu Karate-do sporunun insan bedenine ve ruhuna kattıkları değerlerden bahsederek gösteri yaptı.
Tecrübelerini genç sporcularla paylaşan Alagaş’ın ilk durağı Paris’in Noisy-le-Sec şehriydi. Alagaş burada 50 karateci ile bir araya geldi.

YOĞUN İLGİ İLE KARŞILANDI
Alagaş ikinci seminerini Fransa Strasbourg yakınlarındaki Phalsbourg kasabasında, 3. seminerini de St. Etienne yakınlarında Firminy kasabasında verdi. Alagaş, Dünya karatesinde Türkiye ile Fransa’nın güzel bir sportif rekabet halinde olduğunu, Fransa’da da karate sporuna çok önem verildiğinin altını çizdi. Fransa turunun ardından İsviçre Basel’de Karate ustası Zübeyir Şahin’in başkanı olduğu SSKF Federasyonu çatısı altındaki Rheinfelden Kulübü’nde İsviçreli sporcularla bir araya gelen şampiyon karateci ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kocaeli’nin gururu Dünya ve Avrupa şampiyonu karatecimiz Haldun Alagaş Fransa ve İsviçre şehrindeki karatecilere seminer verdi.

KARATE EVRENSEL BİR SPOR
Alagaş açıklamasında “Gerek Fransa gerekse de İsviçre’de karate sporuna duyulan arzu ve saygı beni çok memnun etti. Evrensel bir spor olan karatenin Dünya’daki gelişimini görmek çok güzel. Olimpik bir spor olmaya hak kazanan karatenin Türkiye’de de her geçen gün geniş kitlelere ulaşması madalya şansımızı arttırıyor. Ancak rakipler de bu oranda karate sporuna olan desteğini arttırıyor. Bu çalışmaları yerinde görmek, değerli Zübeyir hocamızın misafiri olmak onur vericidir” ifadesine yer verdi.
Spor41
Usta karateci Haldun Alagaş, Zübeyir Şahin ile gösteri yaptı, küçük karateciler onları hayranlıkla izledi.

İlimiz sporcusu rakiplerin Karate sporuna olan desteğini arttırdığını belirtti.
