Derince Alparslan Ortaokulu'nda işler yolunda! “3-0”
18 Nisan 2024 11:39

Derince Alparslan Ortaokulu'nda işler yolunda! “3-0”

İlimizi okullar arası yıldız erkekler futbolu şampiyonasında temsil eden Derince Alpaslan Ortaokulu ikinci maçını da müthiş bir futbolun ardından 3-0 kazandı.

 

İLK YARIDA GOL YOK

Yalova’daki Türkiye yarı finallerinde galibiyetle başlayan ekibimiz ikinci maçında İzmir Kaymakam Özgür Azer Burak Ortaokulu ile karşılaştı. Bucaspor futbol akademisi takımı sporcularının yer aldığı rakibini çok etkili bir oyunun ardından 3-0 mağlup eden ekibimiz gruptan çıkmayı başardı. Bu maçta ilk yarıda oyun daha ziyade Alparslan Ortaokulu’nun kontrolü altında geçse de pozisyon açısından oldukça kısır bir devre oldu.

 

NE YAPTIN YİĞİT EFE!

İkinci yarının ilk düdüğünden itibaren Alparslan Ortaokulu oyunu rakip sahada oynamaya, rakip takım ise kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Maçın 41. dakikasında rakip takımın kalecisinin boşalttığı kaleye yaklaşık 35 metreden düzgün bir vuruş yapan Yiğit Efe Ayhan, olağanüstü bir gol attı ve Alparslan Ortaokulu’nu 1-0 öne geçirdi.

 

DURSUN DURMADI!

Golden sonra moral kazanan Alparslan Ortaokulu daha rahat ve özgüvenli bir oyun ortaya koymaya başladı. 47. dakikada Eymen’in nefis ara pasında Dursun rakip savunmayı geçerek kalecinin ulaşamayacağı noktaya, sağ ayağının içiyle şık bir ayak içi vuruşla skoru 2-0’a getirdi. Müsabakada son gol yine Dursun un bireysel çabasıyla geldi.

 

FİNALDEYİZ

Sol kanatta kaptığı topla ceza sahasının solundan içeri girerek rakip savunma oyuncusunu geçen ve topa sert vuran Dursun kendisinin ikinci, takımının üçüncü ve son golünü atarak maçın skorunu 3-0 olarak belirledi. Maçın son bölümünde skor üstünlüğünü eline alan Alparslan Ortaokulu daha az süre alan oyunculara süre vermek için 4 oyuncu değişikliğine gitti. Temsilcimiz cuma günü (Yarın) final maçı oynamaya hak kazandı.

 

İZMİT 28 HAZİRAN ÇOK ŞANSSIZ BİR MAÇ GEÇİRDİ

Bugün (Perşembe) grubun son maçında, grup birinciliği için Antalya ekibiyle karşılaşacak olan Alparslan Ortaokulu’nda attığı iki gol, fizik gücü ve etkili oyunu ile Dursun Kanat maçın oyuncusu oldu. Günün diğer maçında İzmit 28 Haziran Ortaokulu, Altınordu alt yapından oluşan İzmir Öğretmenler Ortaokulu ile karşılaştı.

 

EREN VE DORUK İLE SKOR 2-0’A GELDİ

Oyuna çok etkili başlayan takımımız maçın hemen başında rakip ceza sahasında oluşan karambol pozisyonunda Eren ile 1-0 öne geçti. Özellikle ilk devrede çok etkili bir oyun ortaya koyan 28 Haziran Ortaokulu devreyi 1-0 önde tamamladı. İkinci devreye de iyi başlayan takımımız 40. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Savunmadan atılan uzun topta, çabukluk ve güçlü fiziğini de kullanan Eren sol kanatta topu alıp rakip iki savunma oyuncusunu geçerek Doruk’a al da at dercesine pas verdi, Doruk bu ikramı geri çevirmedi. “2-0”

 

SERBEST VURUŞTAN YEDİK, 2-2 BİTTİ

Golden sonra oyun üstünlüğünü rakibine kaptıran İzmit 28 Haziran Ortaokulu bitime 5 dakika kala ve uzatmaların son saniyelerde serbest vuruştan çok şanssız iki gole izin verdi.  Normal süre 2-2 bitince penaltılara gidildi. Seri penaltı vuruşlarının ikincisini kaçıran takımımız ikili averaj üstünlüğünü rakibine kaptırsa da 4 puana ulaşmış oldu. İzmit’e son maçında alacağı 1 puan final oynamak için yeterli olacak

Güncelleme: 18 Nisan 2024 11:40
X