Kocaelispor’un maçına Sinop’tan misafirler geldi!
Kocaelispor’un Gaziantep Futbol Kulübü ile oynadığı mücadelede Sinop’tan misafirler vardı.
$ Dolar 43,7173 %0,05
€ Euro 51,8088 %0,01
£ Sterlin 59,5700 %0,02
Altın $4.977,90 %-0,29
Gümüş 106,73 %-0,79
HEM ŞAŞIRTIYOR HEM DE ÜZÜYORLAR
Kocaelispor’un iki genç taraftarı 1 yıl içinde tribünden düştü. Geçen yıl Şubat’ta Efe Öztay mucize eseri hayatta kaldı ancak bu yıl Şubat’ta Harda Kaçmaz henüz 20 yaşında hayatını kaybetti. Harda’nın cenazesinde babasının feryatları hafızlardaki tazeliğini korurken alınan güvenlik önlemlerine rağmen tribüne geçişlere bir türlü dur denilememesi hem şaşırtıyor hem de üzüyor.
400 GÜVENLİK PERSONELİ ZAMAN ZAMAN YETMİYOR
Adeta ölümle dans eden yeşil siyahlı taraftarların bilet aldıkları tribünden maçlarını izlemesi gerekiyor. Stat dolduğunda en fazla 400 özel güvenlik personeline görev veriliyor. Her kapıda 2 güvenlik bulundurma zorunluluğu, merdiven boşlukları, stat çevresi ve yol güzergahlarındaki görevlendirmeler derken güvenlik sayısı zaman zaman kapasiteye oranla yetmiyor.
BÜYÜKLER KÜÇÜKLERİNİ UYARMALI
Tribünler arasındaki demir perdelere V tipi ek güvenlik önlemi alınsa da buradan da geçişler söz konusu. Güvenlik personelinin uzanamadığı yerlerde özellikle yaşça büyük taraftalarımızın genç taraftarlarımızı tribün geçişlerine engel olmaları konusunda uyarması büyük bir önem arz ediyor.
Kulüp ve yetkililer derhal açıklama yaparak güvenlik önlemlerini arttırmalı ve benzer olayların önüne geçilmesini sağlanmalı!Olayla ilgili ayrıntılı ve şeffaf bir açıklama yapılmalı,Tribün güvenliği bağımsız teknik bir değerlendirmeye tabi tutulmalı,Geçiş ve korkuluk düzenlemeleri acilen iyileştirilmeli.Kamuoyu ve taraftarların sorularına cevap verilmesini talep ediyoruz