$ Dolar 43,4899 %0,04
€ Euro 51,4121 %-0,02
£ Sterlin 59,5879 %0,03
Altın $5.015,28 %1,50
Gümüş 119,89 %1,01
Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Fenerbahçe taraftarı Koray Şener, geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray – Fenerbahçe maçı öncesi hayatını kaybetmişti.
Kocaelisporlu futbolcular maç öncesi ısınmalarını siyah renkli Kemal Atatürk imzalı tişörtleri ile yaptı.
İlimizin genç ve başarılı teknik adamları İbrahim Karaduman ve Emre Morgil zorlu Bayburt maçını izleyenler arasındaydı.
Kocaelispor – Bayburt maçında öğrenciler de hayli ilgiliydi. Bahçecik MTAL, Bahçeşehir Koleji, Çakabey MTAL’den öğrenciler maçı yerinde izledi. Öğretmenler ve öğrenciler 90 dakika Kocaelispor’u desteklerken, açtıkları pankartlarla tribüne ayrı bir renk, ayrı bir hava getirdi.
Babası Veysi Yavuz'un yanındaydı
Kocaelispor’un fanatik taraftar grubu Hodrimeydan, hafta arasında sosyal medya üzerinden “Yoksunuz” dedi ve bu eylem Türkiye’de de yankı buldu.
Kocaelispor’da maç öncesi hedef Bayburt ekibini devirip Sarı Siyahlı ekibe bu sezonki ilk yenilgisini tattırmak, Yeşil Siyahlılar için daha da önemlisi alınacak olan 3 puan sonrasında aradaki puan farkını 3’e düşürmekti. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi ve istenen, beklenen 3 puan gelmedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yerkürenin yetiştirdiği en büyük lider, büyük deha Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yılında da adına, şanına yakışır bir şekilde anıldı.
Maçın önemli anları...
Kocaelispor ile Bayburt İl Özel İdare, Kocaeli Stadı’nda karşı karşıya geldi. Bayburt’a futbol dersi veren, rakibi karşısında sadece bir pozisyona izin veren Yeşil Siyahlılar maçın hakemi Ömer Şıvka’yı geçemedi, lider rakibini geçen hafta Cizre’de olduğu gibi elinden kaçırdı.
Kocaelispor, yukarıda tutunmak ve zirve iddiasını sürdürmek için çok zorlu bir maça çıkacak. Rakip lider Bayburt İl Özel İdarespor. Atatürk’ü anacağımız günde Kocaeli Stadı’ndaki maç yarın (Cumartesi) saat 13.30’da başlayacak.
Bayburt İl Özel İdarespor’da yönetim, Teknik Direktör Bülent Demirkanlı’nin istifası sonrası ön görüşme yaparak Uğur Balcıoğlu ile anlaşma sağladığını ve bir gün sonra imza atılacağını açıklamıştı.
Kocaelispor’da başarılı orta saha oyuncularından Burak Süleyman antrenman sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 18 yaşından beri profesyonel futbol oynadığını, bu sezon en verimli dönemini geçirdiğini belirten Süleyman, yeni doğan bebeğinin kendisine bereket getirdiğini söyledi ve Bayburt maçında 3 puan hedeflediklerini belirtti.
Yarın Bayburt Grup İl Özel İdare ile saat 13.30’da Kocaeli Stadı’nda karşı karşıya gelecek olan Kocaelispor’da çalışmalar bugün sona erecek ve takım kampa girecek. Yeşil Siyahlılarda moraller çok üst seviyede. Hedef, lider Bayburt’u devirip aradaki puan farkını 3’e düşürmek.
Kocaelispor’un yarınki (Cumartesi) rakibi Bayburt Grup İl Özel İdare’de teknik adam Bülent Demirkanlı ile yollar ayrılmış ve geçen sezon Darıca Gençlerbirliği’ni 3. Lig’den 2. Lig’e çıkaran Uğur Balcıoğlu ile görüşmelere başlanmıştı.
11 maçta 7 galibiyet ve 4 beraberlik sonrası topladığı 25 puan ile en yakın rakibine 6 puan fark atan Bayburt Grup İl Özel İdare’de teknik adam Bülent Demirkanlı’nın istifa nedeni belli oldu.
Kocaelispor yönetiminin ilk yarı sonunda olağan üstü genel kurula gidebileceği ile ilgili yapılan açıklamanın yankıları devam ediyor. Pazartesi günkü yönetim kurulu toplantısında “Kongre” konusu masaya yatırılmadı. Cizrespor maçından sonra yapılan açıklama ile birlikte çok sayıda yorum yapıldı ve bazı isimlerin başkan adayları arasında olabileceği konuşuldu. Bu isimlerden birisi de Kocaelispor’un 4 yıl önceki futbol şube sorumlusu Umut Serdar Yalçın’dı.
İlimizde çok geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Kocaelispor taraftarı Recep Ahmet Kam, Sözün Aynası adını verdiği şiir kitabının imza gününü bu akşam yapacak.
Kocaelispor Teknik Direktörü Galip Gündoğdu, iç sahada puan kaybı yaşamamaları gerektiğini ve Cumartesi günkü Bayburt karşılaşmasında galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Kura çekimi Cuma günü
Kocaelispor’un Cumartesi günü konuk edeceği Bayburtspor ilk 11 haftada kredileri en fazla toplayan takım oldu. Denk takımların mücadele ettiği 3. Lig 3. Grup’ta rakipler bir birilerine puanları ikram ederken, Bayburt ekibi skoru koruma ve son vuruş becerisi ile rakiplerinin arasından sıyrıldı ve 25 puan ile ikinci sıradaki rakibine 6 puan fark attı. Sarı Siyahlılar Grup İl Özel İdare’den her yıl ortalama 8-10 milyon lira destek alıyor ve bu sezon 2. Lig’e çıkmayı çok arzuluyor.
Kocaelispor’da sol ayak arka biceps kasında yırtık olan Murat Başak, zorlu Bayburt maçında sahadaki yerini alamayacak.
19 puan ile averajla beşinci sırada bulunan Kocaelispor, Cumartesi günü 3. Lig 3. Grup’ta zirveyi yakından ilgilendiren bir maça çıkacak. Rakip, 25 puanla lider Bayburt Grup İl Özel İdare. Sarı Siyahlılar ilk 11 haftada kredileri en fazla toplayan takım olarak dikkat çekerken, skoru koruma ve son vuruş becerisine sahip olduklarını ortaya koydu.
Kocaelispor’un orta sahadaki genç futbolcusu Kerem Yıldırım, Cizrespor maçında başarılı bir futbol ortaya koydu.
Kocaelispor Teknik Direktörü Galip Gündoğdu ile Cizrespor Teknik Direktörü, Kocaelispor’un eski futbolcularından Yusuf Tokuş hafta arasında saha içinde hiçbir sorun olmayacağının garantisini vermişti. Dedikleri gibi de oldu…
Kocaelispor, Cizre’de taş yağmuruna tutulmuş ve her iki takımın teknik ekibi ile futbolcuları zor anlar yaşamıştı. Profesyonel Disiplin Kurulu konu ile ilgili kararını verdi ve Cizre ekibini disipline sevk etti. Cizrespor’un cezası Perşembe günü netleşecek.
Kocaelispor, Cumartesi günü lider Bayburt ile karşı karşıya gelecek. Takımın teknik adamı Bülent Demirkanlı, kadro dışı bırakılmasını istediği 2 futbolcunun yönetim tarafından kabul görmemesi sonucu görevinden istifa etti.
Kocaelispor, Cizrespor deplasmanına “Deplasman yasağı” getirildiği için gidemedi. Ancak bazı taraftarlar yine de Cizre’ye kadar ulaştı ve maçı Cizresporluların içinden takip etti.
Cizresporlu futbolcular, sahaya taş atan kendi taraftarına adeta isyan etti. Kale arkasında toplanan ve yaşları 13-15 arasında değişen çocuklar, ellerine aldıkları taşları korner atmaya giden Burak Süleyman’a fırlattılar.
Kocaelispor’un etkili orta saha oyuncularından Sefa Narin, Cizre maçında da sınıfı geçti.
Cizresporlular önceki gün karşılarında taş gibi bir Kocaelispor buldu. Yeşil Siyahlılar galibiyeti kaçırırken, bunu Cizre halkı da kabul etti.
Adı kampanya, ama?
Kocaelispor yönetimi dün akşam bir araya geldi. Sezonun ilk yarısının bitimiyle birlikte olağanüstü kongreye gidilebileceği ile ilgili bir kararın çıkması bekleniyordu ancak o karar çıkmadı.
Neler kaçtı neler!
Kocaelisporlu teknik ekip ve futbolcular, Cizrespor maçına çok rahat bir psikolojide çıktı.
Kocaelispor, gergin geçen maçta Cizrespor deplasmanındaydı. Taşların, küfürlerin tehditlerin gölgesinde maça çıkan Yeşil Siyahlılar 90 dakika boyunca bir adım bile geri adım atmadı, rakibi karşısında maçı kazanmak için cesur hamleler yaptı ancak bir türlü fileleri havalandıramayınca 1 puanla yetindi.
Kocaelispor, Cizrespor maçını taş yağmuru altında oynadı. Tribünden atılan yabancı cisimler Rıza, Hamza ve Kemal’i yaraladı. Neyse ki yaralanmalar ciddi değildi. Bu konu ile ilgili Kocaelispor tarafı son derece sağduyulu bir tavır sergiledi.
Kocaelispor’da Murat Başak ve Cizrespor’da Mazlum Öndil geçen sezon İsmetpaşa’da oynanan maç öncesinde çok ciddi bir tartışma yaşamıştı.
Cizrespor Kulüp Başkanı Maruf Şefinç maç öncesi Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz’u samimi bir şekilde karşıladı. Sefinç “Aslında Cizrespor ile Kocaelispor arasında dostluk köprüsü kurulmuştu. Bugün biz de Kocaeli’ye gideceğiz. Bu sorun ne zamana kadar sürecek” dedi.
Kocaelispor Teknik Direktörü Galip Gündoğdu, Cizrespor maçında geçen haftadan iki değişiklik yaptı.
Sahaya her şey atıldı
Kocaelispor, sezonun 11. maçında Cizrespor ile deplasmanda karşılaştı. Maç boyunca tahrik, küfür, taciz, taş yiyen Yeşil Siyahlılar özellikle ikinci yarıda müthiş bir futbol oynasa da bir türlü topu ağlara gönderemedi ve gergin maç başladığı gibi 0-0 sona erdi. Kocaelispor 1 puana kesinlikle sevinemedi.