
Öğrenciler yelkenleri açtı!
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı, Kocaeli Okul Sporları İl Temsilciliği ve İzmit Yelken Kulübü’nün birlikte düzenlediği Küçük Kızlar ve Genç Erkekler Lazer-Optimist yarışları, İzmit Yelken Kulübü Parkuru’nda gerçekleşti Yarışlar, kıyıdan 500 metre açıkta yapıldı.
18 OKULDAN 40 SPORCU YARIŞTI
Bu sene üçüncüsü düzenlenen ve iki gün süren yarışlar ilgi gördü. Okullar arası yelken yarışlarına 18 okul, 40 tekne ve 40 sporcu katıldı. İzmit Yelken Kulübü’nde düzenlenen yarışmalara sporcu velileri de ilgi gösterirken, veliler yaptıkları kek ve pastalarla ikramlarda bulundular. İlk 4 sırayı alan yelkencilere madalyaları törenle verildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışlar Lazer ve Optimist sınıflarında yapıldı. Yarışlar sonrasında ilk 4’e giren öğrenci-sporcular, 14-15 Mayıs tarihlerinde, Didim’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılacak ve kafile 18 sporcudan oluşacak.
Şampiyon Doğa Demir Dalmış madalyasını, TED Koleji Beden Öğretmeni Mehmet Ramazan’ın elinden aldı.
HAVA MHALEFET ETTİ
İlimizde üçüncüsü düzenlenen Lazer ve Optimist yelken yarışları, ilk gün hava muhalefeti nedeniyle gecikmeli başladı. Sabah saatlerinde yeterli rüzgârın olmaması, sporcuları olumsuz etkiledi. Öğleden sonra rüzgârın şiddeti artınca, yarışlar yapılabildi. Yelken yarışmaları sonrasında, Kocaeli Okul Sporları Şube Müdürü Turgay Bulut, ödül töreni öncesindeki konuşmasında, törene katılan tüm takımlara ve sporculara teşekkürlerini ve tebriklerini iletti.
İzmit Yelken Kulübü yine tarihi bir gün yaşadı. Sporcular dalgalarla mücadele ettiler
BAŞKAN GÜVEN BOZDAĞ: GURUR DUYUYORUM
İzmit Yelken Kulübü Başkanı Güven Bozdağ ise yaptığı açıklamada “İzmit Yelken Kulübü, İlimizde, her sene düzenlediği yarışmalarda büyük özveri gösteriyor. Şampiyonaya katılan 18 okulun sporcularını birer birer kutluyorum. Yarışmalarda, öğrenci sporcularımızın başarılarıyla övünüyorum. Biz, Yelken kulübü ailesi olarak, sporcularımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim. Gelecek yıllarda, büyük başarılar elde edeceklerdir. Ben buna can-ı gönülden inanıyorum” dedi.
Sporcu velileri, kendi elleriyle yaptıkları nefis kek ve pastaları konuklara ikram etti
DERECELER
KÜÇÜK ERKEKLER
ÖMER MERT OGÜN
GÜREL GÜVEN KELEŞ
BARBAROS TUNA BİNBAY
VELİCAN CANSOY
KÜÇÜK KIZLAR
MERVE ESMA ÖZEN
GİZ IŞIK
DURUM DEMİRDALMIŞ
DEFNE ÜÇAL
YILDIZ KIZLAR
TANSU TAN
IŞIL BİCAN
NEHİR KANLI
SERRA AKÇA
YILDIZ ERKEKLER
UĞURKAN YILMAZ
İSHAK BURAK AÇIKGÖZ
AKIN DENİZ GÜL
EGE SÖNMEZ
GENÇ ERKEKLER
EMRE YILMAZ
TEOMAN TEKSEN
BAŞAR ULUSOY
MUHAMMED YURGA
Erkekler Optimist’te ilk dörde giren sporculara madalyalarını, Turgay Bulut verdi.
Yıldız Erkekler’de ilk dörde giren sporculara madalyalarını Göksel Ali Argun takdim etti.
Kızlarda ilk dörde girenlere madalyalarını, Yelken İl Temsilcisi Harun Gökden sundu.
Yıldız Kızlarda ilk dörde giren sporcuların madalyalarını Berna Ünal verdi.
Ödül töreni sonrasında sporculara, ekmek arası köfte ve sucuk ikram edildi.
Okul Sporları Şube Müdürü Turgay Bulut konuşmasında sporcuları, velileri ve okullarını tebrik etti.
Şampiyon Derince Pirireis öğrenci sporcuları, madalyaları birer ikişer topladı.
İzmit Yelken Kulübü’nün lisanslı sporcuları, okul liglerinde de şampiyonluk kazandı.