Olcay Orak: Güçlü geliyorlar
İzmit’teki üçüncü kampını da tamamlayan Türkiye U-16 Yıldız Kız Basketbol Milli Takımı Başantenörü Olcay Orak, Nokta TV’nin sorularını yanıtladı. Deneyimli antrenör alt yaşlarda çok ciddi bir jenerasyona sahip olduklarını ve ilerleyen süreçte bu sporcuların A Milli takımına da önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.
HER KAMPTA BİR ŞEYLER KATIYORLAR
Yaklaşan Avrupa şampiyonası öncesi takımın son durumu hakkında bilgi veren Orak şu şekilde konuştu: Gün geçtikte oyuncu sayısını azaltıp Avrupa Şampiyonası’nda oynatabileceğimiz arkadaşlarımızı kadromuzda tutuyoruz. Normalde 16 kişilik bir kadromuz var ancak iki arkadaşımızın ufak sakatlıkları olduğu için yanımızda değiller. Üçüncü kampımızı yapıyoruz. Çocuklar her kampta üzerine bir şeyler koyuyorlar. Program çok yoğun. Biz programlarımızı onlara göre ayarlamaya çalışıyoruz. İnşallah Mayıs ve Haziran’da 1’er tane daha mikro kamp yapıp Temmuz ayındaki ana kampla Avrupa Şampiyonası hazırlıklarımızı bitirmiş olacağız.
İZMİT BASKETBOLU SEVİYOR
Bildiğiniz gibi geçen sezon B Ligi’nden A Ligi’ne terfi ettik. Geçen yılın şampiyonu Fransa, geçen yıl B Ligi’nin şampiyonu Sırbistan ve A Ligi’nin beşincisi Macaristan ile aynı gruptayız. Bu yaş grubunda neyin ne olacağı belli olmaz. Elimizden geldiği kadar takımın tipine ve basketbolun sistemine uyarlı çocukları takıma adapte edip oynayacağız. İzmit seyircisi basketbolu seviyor. Burada seyircinin desteği ve çocukların isteği ile iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.
ÖNEMLİ OLAN
Geçen sene basketbol federasyonumuzun kararı ile 3 yabancıya müsaade edildi. 2 oyuncu Türkiye Ligi’nde mutlaka oynuyor. Bizim elimizde de kıymetli çocuklar var. Bu jenerasyon havuzunda bence A Milli takımımızda ciddi şekilde oynayabilecek arkadaşlarımız var. Önemli olan şu. Bugün A Milli takım adayılar ama 1 yıl sonra kendi kulüplerindeki eğitimleri, kendilerini geliştirme şekli belirleyici olacak. İnşallah bu arkadaşlarımız A Milli takımımıza da ilerleyen süreçlerde alacağız.