Bu günleri de yaşayacakmışız be Eray'ım!
Kırılmadık rekor bırakmayan, benim de canım kardeşim Eray Şamdan 28 yaşında aktif spor hayatını noktaladı ve şampiyon apoleti ile eldivenlerini bıraktı.
IŞIK SAÇAN BİR GÜNEŞ GİBİ
Onun ne yazılsa ne söylense azdır.
Kocaeli’den doğan bir parlayan bir güneş gibi her yeri aydınlattı.
Babası Adnan Şamdan ile 5 yaşında başlayan karate hayatı 23 yıl sürdü.
Kazanılmadık madalya, kırılmadık rekor bırakmadı.
Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızı dünya coğrafyasının her bölgesinde dalgalandırdı.
MÜTHİŞ BİR FİNALDİ
Son olimpiyat finalisti, son dünya şampiyonu ve son Premier Lig şampiyonu olan Eray Şamdan, Premier Lig 2026 İstanbul etabında da altın madalyanın sahibi oldu.
60 kilo kumitede Türk finali vardı.
Kocaeli’nin gururu Eray Şamdan’ın rakibi Nuri Kılıç’tı.
Müthiş bir heyecan içinde geçen final müsabakasında iki sporcu da yeteneklerini sergiledi.

KALİTE FARKI
Eray 2 yumruk puanı ile 2-0’ı buldu. Nuri 2-1’i buldu. Eray yumruk puanları ile skoru 4-1’e taşıdı. Nuri 4-2’ye geldi, Eray 5-2’yi getirdi, Nuri bitime 40 saniye kala 3 sayılık tekme puanı ile bir anda skoru 5-5’e getirdi.
Ancak Eray Şamdan hızını ve kalitesini ortaya koydu ve üst üste bulduğu iki yumruk puanı ile 7-5’lik avantajı sağladı ve süreyi de bu şekilde bitirdi.
ELDİVENLERİNİ BIRAKTI
Böylece Eray Şamdan, kendisi gibi Türk rakibi Nuri Kılıç’ı 7-5 mağlup ederek 2026 Premier Lig İstanbul etabından şampiyon oldu ve mücadele sonunda tatamiye eldivenlerini bırakarak alkışlarla, şampiyon olarak aktif spor hayatını tamamladı.
Eray kendisini salonda destekleyen DARES’in küçük karatecilerinin ve babası Adnan Şamdan’ın yanına gitti.
YÜREKTEN KUTLUYORUZ
Duygu dolu anların yaşandığı İstanbul’da Adnan Şamdan, elini öpen Eray’ın alnından öptü.
Eray’ın gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiği dikkatlerden kaçmazken altın madalyasını Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir takdim etti.
Benim de gözlerim doldu. Onun o kadar çok şampiyonluk haberini yaptım ki…
Alıştırtmıştı…
Şimdi karateye adanmış bir hayatta iyi bir eğitmen olarak bu şehirden şampiyon sporcular yetiştirecek kardeşim benim.

HAKKIM SANA HELAL OLSUN ERAY’IM
Yıllarca hem Kocaeli’yi hem de ülkemizi aslanlar gibi temsil eden Eray Şamdan’ı, onu yetiştiren babası Adnan Şamdan’ı, annesi Nevriye hanımı, antrenörlerini ve Eray’a destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.
Ne kadar hakkım varsa hepsi sana HELAL OLSUN!
Kardeşim benim!
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Artık bizim çocuk Tobias Gulliksen’i yakından tanıyalım 01 Eylül 2026 Salı
- Kocaelispor, Florian Aye’den nasıl hizmet alır? 31 Ağustos 2026 Pazartesi
- 2 porsiyon etli ekmek! 29 Ağustos 2026 Cumartesi
- An itibari ile Kocaelispor’da gördüğüm tablo 09 Ağustos 2026 Pazar
- Keita’yı aşkı ile baş başa bırakın! Hayatına baksın! 04 Ağustos 2026 Salı
- Mesut Öçbe Kartepe Şöhretler Turnuvası harikaydı! 03 Ağustos 2026 Pazartesi
- Kocaelispor'da dışarıdan görünen tablo 31 Temmuz 2026 Cuma
- Siz kimsiniz! 23 Temmuz 2026 Perşembe
- Bu tazminatlardan ders çıkarmak zorundayız 22 Temmuz 2026 Çarşamba
- En iyi Namazgah Güreşleri’ydi 16 Temmuz 2026 Perşembe