Hakemler Derneği günah mı çıkarıyor???
Nisan ayında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlığı seçimlerine tek liste ile giren mevcut başkan Abdurrahman Arıcı güven tazelemişti.
Başını İstanbul Şubesi’nin çektiği muhaliflerin seçimler öncesi Arıcı’nın karşısına bir liste çıkarmasi gündeme gelmiş ve bu liste için imza toplama çalışması başlamıştı.
Kocaeli bu seçimlerde 17 Üst Delege ile temsil ediliyordu.
17 delegenin içinde tecrübeli gözlemciler ve hakemler vardı üstelik.
Ancak bunca tecrübeye rağmen muhalif grubun adayı için imza vermeyi tercih ettiler nedense!
İmza vermeleri yetmezmiş gibi bazı illerin dernek başkanlarını da arayarak “Hakemlerin hakkı korunmuyor. Arıcı genel merkez başkanlığını hak etmiyor, bu nedenle diğer listeye destek istiyoruz” da dediği de ciddi bir iddia olarak gündemde yer bulmuştu.
Tüzük gereği Genel Merkez seçimlerinde ikinci bir listenin çıkması için 100 üyenin imza vermesi gerekiyordu.
Bu rakama ulaşılamadı ve Arıcı için güven tazelemek hiç de zor olmadı.
300’den fazla üyesi olan TFFHGD Genel Merkez seçimlerinde protesto amacıyla 118 boş oy kullanıldı.
Demek ki birileri geri adım attı ve imza toplayıp aday olmaya cesaret edemedi ama "Tepki Oylar" ortaya çıktı.
Kocaeli’nin mevcut ve eski dernek başkanının da içinde yer aldığı Kocaeli Genel Merkez Üst Delegelerin girişiminin farkında olan Abdurrahman Arıcı bana göre büyük bir teveccüh göstererek hakemler derneğinin iftarına geç de olsa katılım gösterdi.
Sakarya’dan apar topar Kocaeli’ye geçen Arıcı hakemlerimiz ile buluştu.
Aslında İHK ve Derneğin bu arzulu isteği bir bakıma “Özür” ya da “Günah çıkarma” anlamına da gelebilirdi.
Birçok hakem de “Galiba Başkan Arıcı gelmeyecek” diye düşünürken, Arıcı’yı karşılarında görünce şaşırdı.
Derince 60 Evler Sahili’nde yer alan Yelken Kafe’deki iftarda Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da yer aldı.
Masada sıkı CHP’li olduğu bilinen Üst Klasman Temsilcisi ve aynı zaman da Bölge Hakem Kurulu Üyesi Süleyman Arkan da bulundu.
Cenazesi olan TFFHGD Kocaeli Şube Başkanı Avukat Özhan Kurt, MHK yönetiminde bulunan Bedri Dölkeleş ise iftara katılım göstermedi.
Babaannesini kaybeden Kurt’un mazereti çok geçerli. Başı sağ olsun. Merhumeye Allah’tan rahmet dilerim.
Ama Sefa Sirmen’in yolunu açtığı ve Kocaeli hakemliği sayesinde belli bir mertebeye ulaşan Dölkeleş çok özel bir mazereti yoksa bu iftara katılmalıydı.
Yok efendim “Benim işim başımdan aşkın”, yok efendim “Ben İstanbul’dayım, burası uzak” demesi kesinlikle kabul edilemez.
Dahası MHK Bölge Sorumlusu Murat Ilgaz ile BAL Bölge Sorumlusu Mesut Çarık da iftarda yer almadı.
En azından BAL hakemleri iftardan sonra sorunları ve eksiklikleri konuşabileceği bir muhatap bulabilirdi.
Türk hakemliğinde üst düzeyde söz sahibi olan bu insanlar neden ilimizden uzak duruyor, bunun sorumlusu veya sorumluları kimler?
Hadi onları da geçtim.
Ya Taban Birlikleri...
Yıllardır ilk kez taban birliklerinin yer almadığı bir hakem iftarına şahit olduk!
Davet mi edilmediler yoksa derneği mi dikkate alan yok?
Bakın gittikçe kan kaybediyoruz.
Elimizde A klasmanda Alper Çetin, B klasmanında da Sabit Selvi, C klasmanda da Mehmet Güngör ve Sait Tuzcu kaldı.
Klasman hakem sayımız toplamda 26’ya düştü.
Ramazan Ayı’ndaki futbol turnuvası bu yıl olmadı.
İl Hakem Kurulu içinde sıkıntı var.
Herkes ayrı telden çalıyor.
Hakemlerimiz rahat değil.
Hem de hiç rahat değil.
Bizim Hakemler Derneği “Hakemlere sahip çıkmıyor” diyerek Abrurrahman Arıcı’yı devirmeye çalışacağına önce kendi hakemlerinin haklarını savunuyor mu ona bakacaklar!
Bu da ayrı mesele!
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Bu günleri de yaşayacakmışız be Eray'ım! 25 Ocak 2026 Pazar
- Petkovic olayı! Dua edelim de Euro artmasın! 19 Haziran 2025 Perşembe
- Petkovic'in maliyetini düşürmeliyiz 13 Haziran 2025 Cuma
- Büyükakın, Işık’ın geçmişteki hatalarını da düzeltiyor! 08 Haziran 2025 Pazar
- Muzaffer Bıyık iki evladını da kollarının arasına alacaktır 28 Mayıs 2025 Çarşamba
- Damir İbriç! 21 Mayıs 2025 Çarşamba
- Dağ fare doğurmasın! 28 Kasım 2022 Pazartesi
- Eşiği geçebilirdik… Hassas dengeler üzerinde gidip gelen bir maçtı... 14 Kasım 2022 Pazartesi
- İskenderunspor analizi… En küçük açığı ve hatayı affetmiyorlar! 12 Kasım 2022 Cumartesi
- Malumun ilanıydı... Sadece resmileşti... 02 Kasım 2022 Çarşamba