Muzaffer Bıyık iki evladını da kollarının arasına alacaktır

28 Mayıs 2025 11:55
Bölgesel Amatör Lig statüsünün acımasızlığı Darıca Gençlerbirliği ve Çayırovaspor’u vurdu.

İl sıralaması saçmalığı nedeni ile iki takım da 49’ar puan toplamasına rağmen küme düştü.

Geçen sezon Kullarspor 50 puanla alt lige inmiş, aynı puanlı Gölcük BAL’da tutunmuştu.

Yerkürede bu kadar mantıksız, bu kadar hakkaniyetsiz ne bir lig ne de başka bir statü var.

Darıca Gençlerbirliği ve Çayırova’nın umudu Gölcükspor’du.

Gölcükspor, Hendek’e akıl almaz bir şekilde elenmeseydi bu iki takımımızdan birisi BAL’da kalacaktı.

Bildiğiniz üzere Darıca Gençlerbirliği, 15 milyon lira bedel karşılığında BAL’a yükselen Gebze Birlikspor’un yarışma hakkını aldı ve sarı yeşilliler önümüzdeki sezon BAL’da mücadele etme hakkı elde etti.

Darıca Gençlerbirliği son 2 sezondur büyük badireler atlattı.

Avukatların aldığı kulüp paramparça oldu, kısacası bu arkadaşlar her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdı.

İşte ben buna ayar oluyorum.

Geldin, kulübü aldın, yönetemedin, beceremedin, gittin…

Eeeee… Kim toplayacak şimdi senin arkandakileri…

O yüzden her zaman dediğim bir şey var…

Futbol yönetmek herkesi harcı değil. Bu işler öyle “İyi hoca alırım, güzel topçular getiririm, belediye başkanı verir, sanayicisi verir, o abiden şunu alırız, bu abladan bunu alırız” ile olmuyor.

Eğer zorladığın don k….çına oluyorsa lastikleri çek… Olmuyorsa bırak… Zorlarsan, işte böyle k..n açıkta kalır ve yarılmış karpuz gibi gezersin!

 

ÇOK YAZIK OLDU

Darıca Gençlerbirliği’ni son alanlar doğru adımlar attı.

İkinci yarının flaş takımı oldular. Ancak kalp kıran kayıpları da oldu.

Gereksiz, saçma sapan Ferizli yenilgisinin ardından “Sezon sonunda inşallah bu kaybı aramazlar” demiştim.

Yeşil Yalova ve Karamürsel beraberliklerini, her ne kadar evlerinde oynasalarda anlarım ama Tekirdağ beraberliği ile de ipleri Karamürsel’in eline verdiler.

Karamürselspor’a helal olsun vallahi…

Adamlar binbir güçlükle mücadele edip tırnakları ile kazıya kazıya ligde kaldılar.

Toparlamak gerekirse Darıca Gençlerbirliği bugün BAL’da mücadele edecek…

 

SAYGIYI HAK EDEN KULÜP

Gelelim işin diğer tarafına…

Darıca Türkeli Gençlikspor…

Sondan başlayacağım… Kocaeli amatör futbol tarihinin en büyük başarılarından birisine imza attılar.

Darıca’yı alınlarının akı ile temsil ettikleri gibi gittikleri her deplasmanda saygı ile karşılandılar, misafilerini de kültürlerine sadık bir şekilde ağırlayıp uğurladılar.

Bu son cümlem çok önemli… Saygı…

Oyun, teknik, taktik tabii ki yeşil içinde var…

Ama yeşil dışındaki saygınlık da çok çok kıymetli.

Gerek Nokta TV’ye gelen konuklarımız, gerekse de denk geldiğimiz spor insanları, sanki ağız birliği yapmış gibi “Darıca Türkeli’nin çıkmasına çok sevindik” diyorlar.

İddialı bir rakibi bile “Biz çıkamazsak Darıca Türkeli çıksın” diyecek kadar kulübe saygı sundu.

 

AİLE OLMAK

Ferhat Yılmaz… Darıca Türkeli Gençlikspor’un başkanı…

İnanın bir kez bile kendisi ile mesaimiz olmamıştır.

Ancak kendisi ile ilgili öyle güzel şeyler anlatılıyor ki, insan ister istemez heyecanlanıyor.

Bir futbol kulübü ancak böyle yönetilir diyenler bunu madde madde olarak da sıralıyor.

Güvendiği ve inandığı isimlerle “Bir mahalle” takımını BAL’a taşımak cümle olarak yazması kolay ancak anlam olarak çok çok derin hikayeleri, mücadeleleri, emekleri barındırıyor.

Hocaları İbrahim Babur… Beylikbağı ve Tayfunspor şampiyonluklarının yanında destansı Darıca Türkeli şampiyonluğunu da ekledi.

Nasıl yapıyor, ediyor bilemiyorum ama futbolcu grubu Babur’u duygularından düşürmüyor.  

Yardımcısı Sezer Çiçek… Duvarda nerede bir çatlak var, oraya sıvayı yapar, nerede bir yamukluk var orayı düzeltir, nerede bir raydan çıkan bir vagon var o an makinist olur.

Babur ve Çiçek AŞ. “Uyum” kelimenin vücut bulmuş hali oldu.

 

DARICALILAR GURUR DUYMALI

Kullar, Derince, Bağdat, Gebze Birlik ve Kavaklıspor…

Süper Amatör Play-Off Ligi tarihinin en sert, en kalın, en maliyetli takımlarının arasından lider yani direkt şampiyon olarak çıkmak, samimiyetime inanın mucize.

Darıca gibi güzide bir ilçemizin böylesi bir başarıya sahip olan takımı olduğunu bilmek Darıcalılara gurur vermeli.

 

MUZAFFER BAŞKAN ADALETLİDİR

Ve işin son perdesi…

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık…

Darıca Gençlerbirliği için ne kadar dertlendiğini, bu kulübün Darıca İlçesi’nin onuru olduğunu biliyor ve bunu hissediyor.

1930’lardan beri varlığını sürdüren Koca Çınar “Bir şekilde yaşamalı” diyor.

Şu da var… Benim de Darıca Gençlerbirliği’ne büyük sempatim var.

Her 41. dakikada KOCAELİSPOR’a selam göndermeleri benim için tarif edilemez bir duygu.

Dahası, Darıca’nın çok kıymetli gazetecilerinden, kardeşim gibi gördüğüm Çağlar Akar’ın da orada olması beni Darıca’ya daha da yaklaştırıyor.

Bunun yanında da, ilçesinde çok büyük, hiçbir zaman unutulmayacak olan, futbol tarihine geçen bir Darıca Türkeli Gençlikspor var.

Ben Muzaffer başkanın adaletine hep inanmışımdır, onun olayları süzerken mevzulara çerçeveli baktığını bilen birisiyim.

Onun BAL’da mücadele edecek olan iki evladı var.

Muzaffer başkanın iki evladını da kollarının arasına alıp onları sıkı sıkıya saracağına tüm samimiyetimle inanıyorum.

Darıca’nın ağabeyi Darıca Gençlerbirliği, kardeşi de Darıca Türkeli Gençlikspor’dur.

Karamürselspor ve Gölcükspor gibi, Darıca Gençlerbirliği’ne ve Darıca Türkeli Gençlikspor’a da çıktıkları BAL yeni serüveninde yürekten başarılar dilerim.

Yolları açık olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
YETKİNCAN GIDA
X